ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις κατασχέσεις ακινήτων και τα χρέη προς το Δημόσιο!

0

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα, πραγματοποίησε χθες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), διαμαρτυρόμενο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Στην Καλαμάτα, μέλη του ΠΑΜΕ και ειδικότερα τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και Οικοδόμων, συγκεντρώθηκαν έξω από την Εφορία, όπου ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα όπως «κανένα μαγαζί, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

pame-2

«Αποφασίσαμε να έρθουμε στην Εφορία, γιατί ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα, για 5.000 ευρώ ή και για λιγότερα χρήματα, να βγαίνουν στο… σφυρί κατοικίες», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο οποίος μαζί με στελέχη του Μετώπου, δήλωσε αποφασισμένος να μη δεχθεί τις εξελίξεις αυτές και κατέθεσε ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων, καταγράφονται τα αιτήματα. «Μας έρχονται μηνύματα από άνεργους στους οποίους  έχουν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς», δήλωσε ο κ. Κουφαλάκος, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα, είναι πραγματικά τεράστιο και αναλύοντας τα βασικά αιτήματα, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

«Θέλουμε να επανέλθει το αφορολόγητο στις 20.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ που αποτελεί… φοροληστεία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία, υπενθυμίζοντας πως ηχηρή θα είναι η παρουσία τους και στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου, στο οποίο θα παραβρεθεί ο πρωθυπουργός και πολλά κυβερνητικά στελέχη. «Η κινητοποίησή μας, έχει να κάνει με τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, την κατάργηση του άρθρου που αφορά στις απεργίες, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τον κατώτερο μισθό και μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν στους εργαζομένους», δήλωσε ο κ. Κουφαλάκος, ενώ στο Συνέδριο στην Τρίπολη, όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, θα λάβουν… μέρος και οι αγρότες, οι οποίοι θα διοργανώσουν συλλαλητήριο με συμμετοχή από όλη την Πελοπόννησο!

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχώρησε ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η απόφαση αυτή βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μία περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπέρασαν τα 105 δισ. ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινάν από τα 500 ευρώ οφειλής.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί Για το 2018, στις κατασχέσεις από τους τραπεζικούς ομίλους. Σχεδιάζουν 10.000 πλειστηριασμούς και 40.000 ετησίως για την επόμενη τριετία. Συνολικά, δηλαδή, θα βγουν στο σφυρί 130.000 ακίνητα, μεταξύ των οποίων και σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην υπερχρέωση προς τις τράπεζες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σφίγγει τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός, αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ανακεφαλαιοποίησαν  επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους, στήριξαν τα μονοπώλια, συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα των εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες της.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Κανείς δεν θα  μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα δίνουμε τη μάχη. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει, ο αγρότης που τον ξεκληρίζουν με τις πολιτικές τους και του βγάζουν στο σφυρί σπίτια, χωράφια και εργαλεία.

Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση κάθε λαϊκής οικογένειας που θα βρεθεί στην μέγγενη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από μας σε αυτή τη θέση.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
  • Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
  • Όχι στη φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων».

 

Comments are closed.