ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

2ος Παμμεσσηνιακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2017-2018

0

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης και της εφαρμογής καλών πρακτικών, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας διοργανώνει τον 2ο διαγωνισμού ορθογραφίας για τους/τις μαθητές/τριες των Γυμνασίων του νομού Μεσσηνίας, ως συνέχεια του πρώτου διαγωνισμού που οργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης κατά το σχολικό έτος 2016-17. Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και με καθηγητές/τριες-φιλολόγους του νομού Μεσσηνίας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

  • Η 1η φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στα σχολεία των μαθητών/τριών που δήλωσαν συμμετοχή, σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2018. Τα θέματα θα σταλούν ταυτόχρονα στις 12:30΄ από επιτροπή μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
  • Η 2η φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, στις 25 Φεβρουαρίου 2018. Οι μαθητές/τριες θα διαγωνισθούν γραπτώς από τις 10:30΄ – 11:30΄σε αίθουσες του σχολείου κατά τάξη.
  • Η 3η φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί επίσης στις 25 Φεβρουαρίου 2018, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Στη φάση αυτή συμμετέχουν οι 5 μαθητές/τριες της 2ης φάσης από κάθε τάξη που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία.

Ο νικητής από κάθε τάξη θα πάρει ως δώρο ένα tablet ενώ οι υπόλοιποι 4 μαθητές/τριες από κάθε τάξη που θα διαγωνισθούν στην 3η φάση, θα πάρουν δώρο ένα λεξικό. Όλοι οι μαθητές/τριες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό.

 

Comments are closed.