ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πολιτικό παραμύθι για την κακοτυχία της Τριφυλίας πρέπει να τελειώνει οριστικά!

0

ΑΝΑΠΤΥΞΗ χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο: Ανάπτυξη ακούμε αλλά ανάπτυξη δεν βλέπουμε το κυριότερο πρόβλημα για την χώρα μας αλλά κυρίως για το μέλλον του τόπου μας. Αγκάθι πάγιο αποτελεί η αστυφιλία γεμίζοντας τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος με κόσμο και αποτρέποντας την περιφέρεια να αναπτυχθεί. Σταδιακά η περίφημη αποκέντρωση πήγε… περίπατο, όπως περίπατο πήγαν και τα κονδύλια από τόσα ευρωπαϊκά προγράμματα!

ΓΡΑΦΕΙ και σχολιάζει ο Γιάννης ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και θέσεις για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που διεξάγεται σήμερα και αύριο υπέβαλαν μεταξύ άλλων φορείς στο νομό μας, όπως το Επιμελητήριο ή Ομοσπονδία, καθώς επίσης και οι δήμοι του νομού! Προτάσεις όμως ελάχιστα ιεραρχημένες χωρίς έναν συγκεκριμένο αναπτυξιακό ή στρατηγικό σχεδιασμό.

@

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ωστόσο ζήτημα της Τριφυλίας δεν είναι άλλο από το περίφημο «πολιτικό παραμύθι» χρόνια τώρα ότι τάχα για την κακοτυχία της Τριφυλίας ευθύνεται η Καλαμάτα! Μια πολιτική… καραμέλα που πιπιλίζεται για την «υφαρπαγή» μικροπολιτικών συμφερόντων που οδηγούν σε εκτροχιασμό την πολιτική ζωή του τόπου!

@

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ κάλυψε την ανυπαρξία των προεκλογικών εξαγγελιών: Είναι νωπές οι μνήμες από τους «γκόρτσους» της εξουσίας που διαιωνίζουν αυτή την καραμέλα, με αποτέλεσμα κάποιοι κατάφεραν ουσιαστικά να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους της Τριφυλίας, αποδεικνύοντας την αδιαφορία ή ελάχιστα την ανικανότητά τους στην επίλυση πολιτικών ζητημάτων και τοπικών προβλημάτων που χρονίζουν!

@

Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ παραμένει ουσιαστικά άδεια από υποδομές! Ούτε καν ο δρόμος Καλό Νερό -Τσάκωνα δεν έχει υλοποιηθεί, ούτε καν το λιμάνι Κυπαρισσίας και το αλιευτικό της Μαραθούπολης, ούτε καν ο δρόμος Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι, ούτε καν η ανάδειξη αρχαιολογικών μνημείων και τοποθεσιών.

@

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ όμως πρόβλημα, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, που είναι το υπ’ αριθμόν ένα, αποτελεί η μείωση του αριθμού δημοτικών συμβούλων, με συνέπεια την μείωση του πληθυσμού της Τριφυλίας, θέμα το οποίο, δυστυχώς, αποδεικνύει ότι ο Δήμος Τριφυλίας αποψιλώνεται και κάποιες… βαρκούλες αρμενίζουν στον πυλώνα της πολιτικής ανυπαρξίας!

@

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Περιφερειακό Πάρκο στον Κυπαρισσιακό; Ακόμα και στο περίφημο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου, που θα μιλήσει ο περιφερειάρχης και ο πρωθυπουργός, πέταξαν ασύστολα εκτός… διαπραγμάτευσης τον Κυπαρισσιακό κόλπο, ζήτημα για το οποίο έχουν διεξαχθεί δεκάδες δημοτικά συμβούλια. Ξέχασαν ότι χωρίς Κυπαρισσιακό κόλπο δεν υπάρχει ανάπτυξη αν δεν θεσμοθετηθεί ως Περιφερειακό Πάρκο. Ξέχασαν όμως και τη Νεδα, ξέχασαν και τα αρχαιολογικά μνημεία. Ξέχασαν τόσα στρατηγικά πλεονεκτήματα και δυνάμεις που έχουν εγκλωβιστεί στην Τριφυλία.

@

ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ κανείς ότι σ’ αυτό τον τόπο η απαξίωση έχει αποκατασταθεί από ένα χειρότερο υποπροϊόν της πολιτικής. Αυτό που συχνά διατυπώνεται ως ο όρος του «μαυρογιαλουρισμού», του «ραγιαδισμού» και της απύθμενης αδιαφορίας!

@

 ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, όπως και πριν από πέντε χρόνια, θα δούμε ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια, πάλι με τις ίδιες υποσχέσεις, πάλι με τις ίδιες καραμέλες πάλι με τις ίδιες ανόητες φράσεις! Τελικά η Τριφυλία είναι καταδικασμένη, αν δεν αλλάξει δρόμο, αν δεν αλλάξει «περπατησιά» και κατεύθυνση, να μείνει στην αφάνεια!

@

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ: Όσον αφορά στη θέση και το ρόλο του Δήμου Τριφυλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει ότι, η ένταξή του στην ευρύτερη αυτή χωρική ενότητα δεν έχει προέλθει από έναν οργανωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά έχει προκύψει ως αποτέλεσμα μιας σειράς μεμονωμένων δράσεων υπό τη μορφή έργων που έχουν εκτελεστεί.

@

ΓΕΝΙΚΑ θα λέγαμε ότι η περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, μη έχοντας επιλύσει κρίσιμα ζητήματα υποδομών δεν έχει τύχη, βάσει των χρηματοδοτικών ευκαιριών του παρελθόντος, δίκαιης και ισότιμης ένταξης στο ευρύτερο γεωγραφικό, χωρικό και οικονομικό περιβάλλον. Αυτό το τελευταίο δεν είναι δικό μου. Είναι από επίσημη παραδοχή δυστυχώς, στην ιστοσελίδα του ίδιου του Δήμου Τριφυλίας! Οπότε εμείς γιατί να διαφωνήσουμε; Ετσι κι αλλιώς ειν’ όλα μαύρα… Καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο…

Comments are closed.