ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επικράτηση του Κέντρου Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας στον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Ναύπλιο

0

Με επιτυχία πέρασε από τον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που φιλοξενήθηκε στο Ναύπλιο το περασμένο Σάββατο το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας (ΚΡΠΚ) που λειτουργεί στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, στελεχώνεται από καθηγητές των δημόσιων σχολείων και εκπαιδεύονται σ’ αυτό μαθητές από αρκετά σχολεία του νομού μας.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία REGULAR Γυμνασίου στην οποία συμμετείχε, κέρδισε σχεδόν το απόλυτο: τα πρώτα πέντε από τα έξι συνολικά εισιτήρια για τον μεγάλο Τελικό, που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, στην Αθήνα, την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαρτίου.

Διαγωνιζόμενοι εκτός έδρας και σε πολύ δύσκολες συνθήκες φωτισμού (πλαϊνός φυσικός φωτισμός που προκαλούσε αντανακλάσεις στην πίστα επηρεάζοντας την αυτόματη λειτουργία των ρομπότ) οι μαθητές του ΚΡΠΚ ταλαιπωρήθηκαν, ωστόσο ρύθμισαν τα ρομποτάκια τους σωστά και κέρδισαν σε επίπεδο ομάδων τους περισσότερους πόντους, κατακτώντας στη σειρά τις πέντε πρώτες από τις συνολικά έξι θέσεις που οδηγούν στον τελικό.

Το ταξίδι λοιπόν συνεχίζεται… και καταλήγει στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού 2018 που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου και θα διεξαχθεί στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, στην Αθήνα, την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στην έκτη θέση της ίδιας κατηγορίας βρέθηκε ομάδα επίσης από την Καλαμάτα, ενώ δύο άλλες ομάδες της πόλης μας κατέκτησαν την 1η και την 3η θέση στην κατηγορία OPEN Δημοτικών, επιβεβαιώνοντας ότι… ρομποτικά, πάμε καλά!

Την ίδια στιγμή το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο ταξίδι του που θα είναι λιγάκι πιο μακρινό…. Είναι το ταξίδι της Ολυμπιάδας Ρομποτικής WRO που καταλήγει στην Ταϋλάνδη τον ερχόμενο Νοέμβρη.

Comments are closed.