ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η γερμανική καταξίωση για τον Μεσσήνιο ΩΡΛ Γεώργιο Καρκατζούλη: «Ο Έλληνας με τα χρυσά χέρια»!

0

Ο γιατρός Γεώργιος Καρκατζούλης προέρχεται από μία καταξιωμένη οικογένεια επιστημόνων και δημόσιων λειτουργών. Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι αφού έλκει την απώτερη καταγωγή του από το χωριό Κρεμμύδια της Μεσσηνίας, γνωστό και ως χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων (περίπου 30%) στο σύνολο των κατοίκων του, γεγονός που έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 1999 (Αναφορά Wikipedia). O γνωστός Ενδοκρινολόγος και από τους πιο διακεκριμένους Ενδοκρινολόγους στην Ελλάδα με ειδικότητα στο Παρίσι, Στέλιος Καρκατζούλης, είναι θείος του. Ο πατέρας του Θεόδωρος διέπρεψε ως επιτυχημένος και αυτοδημιούργητος Οδοντίατρος καθώς και η μητέρα του Χρυσούλα το γένος Κιάμου, απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής, αποτέλεσε υψηλόβαθμη δημόσιος υπάλληλος στα Υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών. Είναι παντρεμένος με την επίσης ιατρό Σωτηρία Ζάχου.

Ο Ωτορινολαρυγγολόγος-Χειρουργός Κεφαλής και τραχήλου Γεώργιος Καρκατζούλης γεννήθηκε το 1979 στο Μαρούσι Αττικής.

Μεγάλωσε στην Καλαμάτα, όπου και αποφοίτησε από το τοπικό Λύκειο. Από μικρή ηλικία έδειξε μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες ώστε κατάφερε με Πανελλήνιες εξετάσεις να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Πατρών το 1999. Αποφοίτησε από την Ιατρική το 2006 με βαθμό «Λίαν Καλώς» και βαθμό στην ΩΡΛ «Άριστα-10». Κατόπιν εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία ως στρατεύσιμος Ιατρός σε διάφορα στρατόπεδα της ελληνικής Αεροπορίας ανά την ελληνική επικράτεια και υπηρέτησε ως ιατρός υπαίθρου στο Νομό Μεσσηνίας.

Εργάστηκε κατόπιν ως ειδικευόμενος γενικής χειρουργικής στο γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί το έφερε η μοίρα να γνωρίσει έναν λαμπρό και διακεκριμένο ωτορινολαρυγγολόγο, τον Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, ο οποίος έχοντας εξειδικευτεί ο ίδιος στην ΩΡΛ στη Γερμανία, τον ενέπνευσε να κυνηγήσει το όνειρο της υψηλού επιπέδου ειδικότητας στη Γερμανία

Εκπληρώνοντας τον χρόνο γενικής χειρουργικής το 2009 μετακόμισε στη Γερμανία και ύστερα από την απόκτηση της γερμανικής άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος ξεκίνησε να εργάζεται ως ειδικευόμενος ΩΡΛ στην κρατική κλινική του Μαγδεβούργου υπό τη διεύθυνση του ΩΡΛ καθηγητή Josef Kluba. Η συγκεκριμένη κλινική ούσα όχι μόνο μια πλήρους εύρους ΩΡΛ κλινική, αλλά και ως ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα τραύματος της Γερμανίας, του προσέφερε πολύτιμες γνώσεις τόσο στην συμβατική ωτορινολαρυγγολογία, αλλά και στον τομέα της συντηρητικής και χειρουργικής αντιμετώπισης σοβαρών κρανιοπροσωπικών κακώσεων και τραυμάτων.

Έχοντας σαν εφόδιο αυτές τις γνώσεις, αλλά και την άριστη συστατική επιστολή από τον γερμανό διευθυντή του, «χτύπησε την πόρτα» και κατάφερε να είναι ο πρώτος Έλληνας και ένας από τους ελάχιστους μη Γερμανούς, που προσελήφθη σε μια από τις ιστορικότερες και πιο ξακουστές ΩΡΛ Κλινικές της Γερμανίας, το περίφημο Alfried Krupp Krankenhaus στο Έσσεν.

Εκεί υπό τη διεύθυνση του Professor Jürgen Lamprecht και κατόπιν του Dr. Winfried Hohenhorst απέκτησε τον γερμανικό τίτλο ειδικότητας κατόπιν εξετάσεων από επιτροπή γερμανών καθηγητών και εργάστηκε μέχρι το τέλος του 2015 σαν επιμελητής.

Η λαμπρή σταδιοδρομία του δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνεχίζεται με τον ίδιο πάθος και σθένος αφού πέτυχε να διεκδικήσει την θέση του Oberarzt (Senior Consultant-Επιμελητής Α) στην Κλινική του Siloah στο κρατίδιο Βάδης Βυρτεμβέργης υπό την διεύθυνση του ΩΡΛ Καθηγητή Oliver Reichel, Επιδιώκοντας ακατάπαυστα την ιατρική και χειρουργική του εξέλιξη και έχοντας ως εφόδια πλέον όχι μόνο την προϋπηρεσία του, τον γερμανικό τίτλο ειδικότητας, τον εντυπωσιακό χειρουργικό κατάλογο, αλλά και τις άριστες συστατικές επιστολές από τους διευθυντές του στο Krupp. Εκεί ειδικεύτηκε κυρίως στην χειρουργική του τραχήλου, στην ενδοσκοπική χειρουργική παραρρινίων κόλπων και στην δερματοχειρουργική προσώπου.

Στα χρόνια της εργασίας του στο Krupp πραγματοποίησε σαν πρώτος χειρουργός πάνω από 4000 (τέσσερεις χιλιάδες) χειρουργικές επεμβάσεις, σύμφωνα με την διεθνή ταξινόμηση των χειρουργικών επεμβάσεων ICPM (International Code of Procedures in Medicine) του πλήρους φάσματος της ΩΡΛ με βαρύτητα στην ΩΡΛ- παιδοχειρουργική και τη χειρουργική της μύτης και των παραρρινίων αποκτώντας το παρατσούκλι από τους γερμανούς ασθενείς «ο ‘Ελληνας με τα χρυσά χέρια».

Το 2017 και ενώ είχε ήδη καθιερωθεί στην καινούργια του κλινική, υπακούοντας αυτή τη φορά στην καρδιά του και όχι στη λογική, δέχτηκε την τιμητική πρόταση που του έκανε ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησαν όλα, ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και επέστρεψε στην αγαπημένη του Καλαμάτα ως επιμελητής στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με κίνητρο την αγάπη του για τον τόπο και τους συμπατριώτες του.

Ο Γεώργιος Καρκατζούλης έχει πραγματοποιήσει σαν πρώτος χειρουργός πάνω από 5000 (πέντε χιλιάδες) χειρουργικές επεμβάσεις του πλήρες εύρους των ΩΡΛ χειρουργείων σύμφωνα με την ICPM ταξινόμηση (International Code of Procedures in Medicine), έχει εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί στην πλαστική προσώπου, στη μικροσκοπική και ενδοσκοπική χειρουργική των παραρρινίων κόλπων, στην αισθητική χρήση ενέσιμων (υαλουρονικό), στη διάγνωση και αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας, στην ωτοχειρουργική, στην παιδο-ΩΡΛ, στον υπέρηχο τραχήλου, στη φωνοχειρουργική και στην αλλεργιολογία σε διάσημα κέντρα (ανάμεσά τους πανεπιστημιακές ΩΡΛ κλινικές Κολωνίας, Μαγδεβούργου, Ντύσσελντορφ, Έσσεν, Τούμπινγκεν κ.α.).

Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος και ομιλητής σε πάμπολλα ελληνικά και διεθνή συνέδρια και στη δημοσίευση επιστημονικών άρθρων και βίντεο και έχει άριστες διεθνείς και ελληνικές συστατικές επιστολές. Έχει χαρακτηριστεί από τον καθηγητή Jürgen Lamprecht και τον Dr. Winfried Hohenhorst ως μία φιλική προσωπικότητα με χιούμορ, αφοσίωση και επιμέλεια, στοιχεία που τον καθιστούν πολύτιμο ιατρό για την ομάδα της κλινικής Krupp.

Είναι μέλος της γερμανικής ΩΡΛ εταιρίας, της ελληνικής ΩΡΛ εταιρίας, της διεθνούς ακαδημίας αισθητικής και αναγνωρισμένος-πιστοποιημένος από την ισπανική εταιρία πλαστικής χειρουργικής.

Στο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο, ασχολείται με το τένις και τη λογοτεχνία και ομιλεί άπταιστα την Γερμανική και Αγγλική γλώσσα.

 

Πηγή: whoiswhogreece.com

Οι ετήσιες εγκυκλοπαιδικές και καταξιωμένες βιογραφικές Εκδόσεις Who is Who στην Ελλάδα συνεχίζουν µε αγάπη,  αφοσίωση, πάθος και νέα πνοή µία παράδοση ετών στο χώρο διατηρώντας πάντα ζωντανή την µνήμη για τα επιτεύγματα των συνανθρώπων µας και εξελίσσουν τις συλλεκτικές τους δημιουργίες.

Η λειτουργία της εταιρείας είναι πλέον αυτόνομη και η επόμενη ανανεωμένη Έκδοση θα κυκλοφορήσει  το 2018 µε πορφυρό εξώφυλλο (1η πορφυρή Έκδοση) σε δερματόδετη µε χρυσοτυπία, λινόδετη και χαρτόδετη ποιότητα µε νέο οικόσηµο έχοντας σημειώσει ήδη µια πετυχημένη πορεία στο χώρο από το 2006.

 ΝΕΟ WHO IS WHO στην Ελλάδα Μ.Ε.Π.Ε
Αμερικής 9, 10672 Αθήνα
Τ: 210 6017915 Φ: 210 6017900
Ε-mail:  bio@whoiswho.gr
www.whoiswhogreece.com

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ WHO IS WHO

Το Who’s Who ιδρύθηκε το 1849 στην Αγγλία και δημοσίευε βιογραφίες ευγενών, δικαστών και πολιτικών που βρίσκονταν εν ζωή. Η ιδέα της απαθανάτισης επιτυχημένων προσωπικοτήτων υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ήδη στην Αρχαία Ελλάδα καταγράφονταν βιογραφίες σημαντικών ανθρώπων εκείνης της εποχής που είναι γνωστοί ακόμη και σήμερα. Το 60 π.Χ. κυκλοφόρησε το έργο “Imagenes” που περιείχε 700 βιογραφίες γνωστών Ελλήνων και Ρωμαίων προσωπικοτήτων.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συνέτασσαν τις βιογραφίες σημαντικών ατόμων σε παπύρους, ώστε να διαφυλλάσεται η ιστορία τους και για τις επόμενες γενεές. Στα 1897 η ιδέα τροποποιήθηκε έτσι ώστε το Who’s Who να περιλαμβάνει όχι μόνο ευγενείς, αλλά και άτομα που είχαν επιτύχει και παρουσίασαν σημαντικό έργο κατά τη διάρκεια του βίου τους σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο, καλύπτοντας διαφορετικούς τομείς όπως την οικονομία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμός, τις επιστήμες, την πολιτική και τις καλές τέχνες.

Το Hübners Who is Who ιδρύθηκε το 1978 σε Ελβετία και Αυστρία, το 1988 στη Γερμανία, το 2001 σε Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, το 2002 στη Σλοβακία και μετά από τρία χρόνια σε Ρωσία,Ρουμανία, Τουρκία.

Από τo 2005 ο Ελβετικός εκδοτικός οίκος συνεχίζοντας τη παράδοση αιώνων επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στη χώρα μας, όπου το 2006 εμφανίζεται η πρώτη έκδοση του Who is Who στην Ελλάδα. Το 2007 ιδρύεται το Νέο Who is Who στην Ελλάδα όπου το 2009 κατοχυρώνει και τα δικαιώματα franchise σε Ελλάδα και Κύπρο.
Το συλλεκτικό αυτό έργο καταγράφει κάθε χρόνο, σημαντικές βιογραφίες από Ελληνικές προσωπικότητες που προέρχονται από τους τομείς του δημόσιου βίου ,της ακαδημαϊκής κοινότητας, των καλλιτεχνών, των επιστημόνων, επιχειρηματιών και άλλων.
Με αυτό τον τρόπο, υπογραμμίζει τη συνεισφορά και τη σημασία των δημοσιευμένων προσωπικοτήτων στην Ελληνική κοινωνία, διασώζει τις διακρίσεις , τα επιτεύγματά τους για το μέλλον και θέτει τον “ανθρώπινο παράγοντα” σαν ορόσημο στη σημερινή ανώνυμη κοινωνία.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Ο σκοπός της εκάστοτε έκδοσης είναι να αποτυπωθούν στοιχεία που συνθέτουν το παρελθόν του τόπου μας, μαζί με τη καταγραφή σημαντικών ανθρώπων του σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο διασώζουμε και αναδεικνύουμε τόσο την παλιά όσο και την σύγχρονη ταυτότητα του κοινωνικού ιστού της χώρας μας.
Συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε τους Έλληνες στο Who is Who στην Ελλάδα με το κύρος και τη βαρύτητα της κάθε πτυχής της πορείας τους, αναδεικνύοντας τα στοιχεία της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Χρησιμεύει κυρίως στην ανάδειξη του εξαίρετου δυναμικού των Ελλήνων σε αυτούς που τους αμφισβητούν, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.
Το Who is Who στην Ελλάδα στα ευάριθμα χρόνια που εκδίδεται και κυκλοφορεί, έχει κατορθώσει να γίνει πραγματικό έργο αναφοράς. Διαβάζοντας έτσι τις ζωές των άλλων, αντλούμε χρήσιμα διδάγματα και για την δική μας.

Η καταχώρηση στο Who is Who είναι δωρεάν (δεν συνδέεται με καμία δαπάνη) και δεν πωλείται. Οι προσωπικότητες από τις οποίες παίρνουμε συνέντευξη μας επισημαίνονται μέσω συστάσεων ή εντοπίζονται βάσει έρευνας της επιστημονικής μας ομάδας. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η καταχώρηση της βιογραφίας είναι δωρεάν, η δημοσίευση της φωτογραφίας και η απόκτηση της συλλεκτικής εγκυκλοπαίδειας είναι προαιρετική, γίνεται κατόπιν παραγγελίας και μόνο σε αυτή την περίπτωση υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Comments are closed.