ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το θεατρικό έργο της Σάρα Κέιν «4.48 ψύχωση (Με σκότωσα)» στο Bandapart recording studio

0

Το θεατρικό έργο της Σάρα Κέιν «4.48 ψύχωση (Με σκότωσα)», σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζωντανού, θα παρουσιάζεται καθημερινά από την Κυριακή 1 Απριλίου έως την Πέμπτη 5 Απριλίου στο Bandapart recording studio (Αναγνωσταρά 20, Καλαμάτα).

Πρόκειται για την συγκλονιστική παρακαταθήκη της Σάρα Κέιν.

”Ένα σημείωμα θανάτου, ένα ολοκληρωμένο έργο, ένα ψυχολογικό παραλήρημα ενός προσώπου πριν την αυτοκτονία. Ένας εσωτερικός ποιητικός λόγος συχνά τεμαχισμένος σε περισσότερες απο μια εσωτερικές φωνές. Περικλείει τα θραύσματα ενός μυαλού που προσπαθεί να συνδέσει αίτια και αιτιατά. Η μορφή του έργου θυμίζει περισσότερο Ελληνική Τραγωδία. Είναι ένας ”ψυχωγλωσσικός χείμαρρος.”

Το «4.48» του τίτλου αναφέρεται στην ώρα που έκανε επιδρομή η κατάθλιψή της. Μια κατάθλιψη που τη διέλυσε.

Όπως όλα τα είδη καλλιτεχνικής δημιουργίας, έτσι και το θέατρο είναι ένας τρόπος να ξορκίσουμε το θάνατο, να περάσουμε στην αιωνιότητα αφήνοντας το αποτύπωμά μας πίσω. Η Σάρα Κέιν πήγε να συναντήσει το θάνατο πριν εκείνος τη βρει. Μια κίνηση (έστω απελπισμένη) τόσο ανάκτησης του ελέγχου πάνω στη ζωή, όσο και υπέρμετρης θέλησης για ζωή. Αυτοκτονία δε σημαίνει απαραίτητα ότι επιθυμείς να πεθάνεις, ίσως δείχνει ότι φοβάσαι να πεθάνεις χωρίς να ξέρεις το πότε, το πού, το πώς και κυρίως το γιατί. Οι σύγχρονοι ψυχολόγοι διατείνονται πως πρέπει να βρούμε το νόημα της ζωής μας για να πεθάνουμε γαλήνιοι. Η Σάρα Κέιν το έκανε αντίστροφα. Βρίσκοντας όχι έναν, αλλά πολλούς λόγους για να πεθάνει, έδωσε νόημα στην προ-θανάτια ζωή της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Προσαρμογή κειμένου, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Γιώργος Ζωντανός, Μουσική: Τζον Κουρ. Ζωντανά επί σκηνής εμφανίζονται οι: Τζον Κουρ: Κιθάρα Α, φωνητικά, Γιάννης Κάρβελης: Κιθάρα Β, Χρήστος Κοτσομύτης: Ντραμς, Πάνος Χαραλαμπόπουλος: Κιθάρα Γ, φωνητικά. Χορογραφία, κίνηση: Βάσια Αναγνωστοπούλου, κονσόλα φώτων: Πάνος Χαραλαμπόπουλος, σχεδιασμός αφίσας: Εύη Βόλγαρη.

  • Τηλ. Κρατήσεων: 6947288435, 6941585941. Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Comments are closed.