ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Τριφυλίας: Διαχρονικές ευθύνες για τη διαχείριση των αποβλήτων καταλογίζει η Μαραβελή!

0

Διαχρονικές  είναι οι ευθύνες από τις Δημοτικές αρχές που έκρυβαν όπως παραδέχτηκαν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως ξεκαθάρισε σε ομιλία της η επικεφαλής της Ρ.Α.Κ.Ι. Ιωάννα Μαραβελή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιο αναλυτικά απευθυνόμενη στο δήμαρχο Τριφυλίας Παν. Κατσίβελα τόνισε αναλυτικά ότι  “είναι γεγονός ότι έχουν ευθύνες και οι Δημοτικές αρχές, και η προηγουμένη και η τωρινή, γιατί και εσείς παρόλο τα μεγαλεπήβολα σχέδια στην αρχή της θητείας σας, τις μακέτες που μας παρουσιάζατε για προσωρινή διαχείριση για τα 600.000 ευρώ που ήταν διαθέσιμα να κάνουμε κάποιου είδους διαχείριση και να μην πετάμε όλα τα σκουπίδια, τάχα καταργήσαμε δυο χωματερές, ΧΑΔΑ, των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών και επωμίζεται όλο το βάρος ο ΧΑΔΑ του Αλιμακίου που έχει κορεστεί”.

Στην συνέχεια η κα Μαραβελή ως επικεφαλής παράταξης αποσαφήνισε ότι “είδαμε ότι  αποκαταστάθηκε η παλιά χωματερή αλλά δημιουργήθηκε μια καινούργια με τεράστια επιβάρυνση στο περιβάλλον. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει υδροφόρος ορίζοντας, ξέρουμε ότι τα φερτά υλικά από τα ποτάμια καταλήγουν όλα στη θάλασσα, επομένως είναι τεράστια η οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή και μέχρι τώρα δεν κάνατε τίποτα. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αυτό που υποσχεθήκατε να κάνετε, που έπρεπε να το έχετε κάνει, να μειώσουμε τον όγκο των σκουπιδιών, με κάδους ανακύκλωσης, ανακυκλώσιμα υλικά, με διαχείριση του οργανικού πλάσματος, ακόμα με πρόσθετο έργο στον βιολογικό καθαρισμό να μην πηγαίνουν τα ενζύματα όλα αυτά στην χωματερή, άλλη μια επιβάρυνση τεράστια. Και τώρα νοικιάζετε ένα μηχάνημα για εκατό ημέρες με 23.000 ευρώ, μόνο για το μηχάνημα.

“Αναλογίζεται κανείς, πώς με τέτοια «μπαλώματα» και κοντόφθαλμες κινήσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών στην Τριφυλία! Μην ξεχνάτε, κύριε δήμαρχε, το μήνυμά σας ότι «η Τριφυλία δεν συμβιβάζεται με το λίγο»…

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Comments are closed.