ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σήμερα o «Ερωτόκριτος» στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας

0

Στην Καλαμάτα, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου “Μαρία Κάλλας”, θα παρουσιαστεί σήμερα στις 8.30 μ.μ. η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας “Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου, με σκηνοθέτη και ηθοποιό την Άσπα Κυρίμη και μουσική επιμέλεια την Αθηνά Καψετάκη.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου “Μαρία Κάλλας” και το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Μια ερωτική ιστορία με όλα τα χαρακτηριστικά του παραμυθιού: Η όμορφη  πριγκίπισσα ο γενναίος νέος που την αγαπά, ο κακός βασιλιάς, η πιστή νένα, που απελπισμένα προσπαθεί – ματαίως – να συγκρατήσει τα πάθη. Όλα αυτά τα πρόσωπα ζωντανεύουν στη σκηνή για να αφηγηθούν την ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρεστούσας μέσα από τον δεκαπεντασύλλαβο του Κορνάρου, τον στίχο, που όπως λέει ο Σεφέρης «είναι ο στίχος που πλησίασε πιο κοντά από κάθε άλλο ρυθμό το βαθύτερο κυμάτισμα της λαλιάς μας».

Παρακολουθούμε τα πάθη και τα βάσανα των ερωτευμένων μέχρι “να’ ρθει ο Ερωτόκριτος να λευτερώσει από τη φυλακή την Αρετούσα και να λάμψει ο κόσμος ως τις αγκάλες του ουρανού”.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:  Σύνθεση κειμένου- σκηνοθεσία – ερμηνεία: Άσπα Κυρίμη, μουσική επιμέλεια : Αθηνά Καψετάκη και σκηνικό κοστούμι: Ιουλία Σταυρίδου.

Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύουν:  Φώτης Κόλλιας, τρίχορδο μπουζούκι, Φώτης Κότσιφας, κιθάρα-τραγούδι και Μαρία Καψαλού,  σαντούρι.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ / Φοιτητές-τριες, Μαθητές-τριες: 3 ευρώ.

 

Comments are closed.