ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Novartis και παραπλάνηση της κοινής γνώμης

0

«ΧΥΘΗΚΑΝ τόνοι μελάνι εδώ και εβδομάδες για να γραφτούν μηνυτήριες αναφορές, νομικές απόψεις, άρθρα και ρεπορτάζ και σπαταλήθηκε τόσος χρόνος στη Βουλή, αλλά και στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, για να πειστούν οι πολίτες για την ανυποληψία των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

ΚΑΠΟΙΟΙ έφτασαν στο σημείο να απειλούν τους ανώνυμους «κουκουλοφόρους» για τις συνέπειες που θα υποστούν αν τολμήσουν να επιμείνουν στις καταθέσεις τους. Νομικοί και δικαστικοί λειτουργοί έσπευσαν να λοιδορήσουν τους εισαγγελείς Διαφθοράς που δέχτηκαν να πάρουν καταθέσεις από ανθρώπους οι οποίοι ζήτησαν να προστατευτεί η ανωνυμία τους, ενώ ταυτόχρονα έψαχναν κάθε πιθανή τυπική παρατυπία που θα οδηγούσε τις καταθέσεις σε ακυρότητα.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ με λάβρες τοποθετήσεις βουλευτών τους στη Βουλή, ξεχνώντας ότι αυτοί οι ίδιοι νομοθέτησαν και ψήφισαν τον θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, προσπάθησαν να πείσουν ότι όλες αυτές οι καταθέσεις, είτε έγιναν στην Ελλάδα, είτε στις ΗΠΑ, είναι προϊόντα φαντασίας και σκευωρίας που εξυφάνθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τους εισαγγελείς και τους ανώνυμους μάρτυρες.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα επιχειρήματα δημοσιεύτηκαν και αναδημοσιεύτηκαν, ακούστηκαν και ξανακούστηκαν στα φιλικά τους μέσα, μέχρι που όλα τινάχτηκαν στον αέρα όταν οι βουλευτές της Ν.Δ. ανέσυραν από τη δικογραφία της Novartis την «ανώνυμη» επιστολή που έγινε σημαία και βάση για να στηρίξουν τη δική τους πρόταση για νέα προανακριτική, που αυτή τη φορά θα αφορά τους σημερινούς υπουργούς Υγείας.

ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ τυπωμένο που έφτασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς λίγες ημέρες μετά την παραίτηση της Ελένης Ράικου και που κανέναν δεν είχε απασχολήσει μέχρι σήμερα, αναβαθμίζεται σε ικανό αποδεικτικό στοιχείο στο νομικό οπλοστάσιο της Ν.Δ.

ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ με τη μορφή ανώνυμης επιστολής, που είναι γεμάτη ανακρίβειες και που σημείο προς σημείο έχει ήδη αποδομήσει, όχι μόνο η «Εφ.Συν.», αλλά και η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας με επιστολή της στην εφημερίδα που ανέδειξε το ανώνυμο χαρτί σε «χρυσόβουλο».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ της Ν.Δ. -χωρίς την υπογραφή του Μάριου Σαλμά- η οποία βασίζεται στο ανώνυμο χαρτί, το μόνο που κατάφερε είναι να αποδείξει στην κοινή γνώμη ότι όλα όσα ισχυρίστηκε μέχρι σήμερα αυτό το κόμμα είναι απλώς προσχηματικά και σκόπιμα».

***

ΑΠΟ την Εφημερίδα των Συντακτών ως κύριο το άρθρο που σας παρέθεσα σχετιζόμενο με την υπόθεση Novartis που όπως δείχνουν τα πράγματα θα απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα την κοινή γνώμη και επί της ουσίας θα την αποπροσανατολίζει από τα δικά της προβλήματα που έτσι κι αλλιώς είναι σοβαρότερα.

ΓΙΑΤΙ βέβαια είναι δύσκολο να μας πείσουν πως όλη η έγνοια της κοινής γνώμης είναι η υπόθεση Novartis.

ΤΟΣΟ η συμπολίτευση όσο και η αντιπολίτευση βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία να κοντραριστούν και τελικά να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και βέβαια να τους διχάσουν.

ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ όμως στην υπόθεση Novartis και στην κίνηση αντιπερισπασμού της ΝΔ με την «ανώνυμη επιστολή» που και στο άρθρο σχολιάζεται.

Η ΚΙΝΗΣΗ της ΝΔ θεωρήθηκε ήδη επιπόλαιη και αν όντως βασίζεται στην ανώνυμη επιστολή ασφαλώς και είναι.

ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ επίσης πως τυχόν εμπλοκή Κουρουμπλή δεν σημαίνει πως δεν εμπλέκονται οι θεωρούμενοι ως εμπλεκόμενοι γαλαζοπράσινοι πολιτικοί παράγοντες.

ΑΛΛΑ και πάλι άλλο σημαίνει ότι αναφέρονται ως εμπλεκόμενοι κι άλλο αν τελικά αποδειχθεί αν είναι ή δεν είναι.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως το πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποί του έχουν περιέλθει σε τόσο χαμηλού επιπέδου αναξιοπιστία που πλέον δεν πείθονται ούτε μεταξύ τους.

ΕΥΤΥΧΩΣ εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά πλέον τείνουν να είναι δακτυλοδεικτούμενοι.

 

Θανάσης Παντές

Comments are closed.