ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρών και όρθιος δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ο Πέτρος Τατούλης!

0

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ…

Την πρόθεση  να είναι και πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο, εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο χθες από την Καλαμάτα ο Πέτρος Τατούλης, σε μια απολογιστική του 10ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου, συνέντευξη Τύπου, την οποία …επισκίασαν οι πολιτικές αναφορές και οι απαντήσεις στα εσωτερικά της παράταξης, που είχαν έντονο, πολιτικό «χρώμα». Παράλληλα έστειλε το δικό του μήνυμα προς τα πολιτικά κόμματα σε σχέση με τις περιφερειακές πολιτικές και επιλογές τους.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Τα μεγάλα έργα, τα επιτεύγματα στον τουρισμό, οι εξελίξεις τις υποδομές και τα γοργά βήματα στο δρόμο της ανάπτυξης, ήρθαν σε δεύτερη μοίρα, όταν ο Πέτρος Τατούλης, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, για τις ανακοινώσεις αυτοδιοικητικών, που είναι και στελέχη της ΝΔ, κατά της κυβέρνησης, στην… αυλαία του Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος, έκανε λόγο για στελέχη της ΝΔ που ανήκουν στο «μπλοκ» Σαμαρά στην Πελοπόννησο και ανακοινώσεις αντιπεριφερειαρχών, εμπλέκοντας… στο ίδιο ερώτημα την κριτική που δέχτηκε ο κ. Τατούλης, ότι «προσκύνησε» την κυβέρνηση, φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον Περικλή Μαντά, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη μαζί τις αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Ελένη Αλειφέρη και στελέχη της Περιφερειακής Αρχής στη Μεσσηνία.

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΩ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ»

«Έχω μια πολιτική διαδρομή πάνω από 35 χρόνια και ποτέ δεν έχω γονατίσει σε κανέναν. Να θυμίσω γιατί ξεχνιέται πολύ εύκολα σε αυτή τη χώρα, ότι ήμουν ο πρώτος και ο μοναδικός πολιτικός που επεσήμαινα τον κίνδυνο η χώρα να πέσει στα βράχια, ζητώντας άμεσες αλλαγές στην οικονομική πολιτική της χώρας. Δεν εισακούστηκα! Τότε, ξέρετε ότι κανένας από τους δημοσιογράφους, δεν μιλούσε γι’ αυτό το ενδεχόμενο! Κανένας από τους οικονομολόγους, τους καθηγητές των Πανεπιστημίων, δεν μιλούσε γι’ αυτό και κανένας πολιτικός δεν είχε τολμήσει να τα βάλει με τον πιο πανίσχυρο πρωθυπουργό που είχε ποτέ η χώρα, ο οποίος είχε πάρει λευκή επιταγή να τα αλλάξει όλα! Εγώ τόλμησα, βγαίνοντας μπροστά στα συλλογικά όργανα και κυρίως στη Βουλή των Ελλήνων που είναι η θέση των βουλευτών, οι οποίοι δεν πρέπει να γυρίζουν από ’δω και από ’κει και να κάνουν ερωτήσεις για να φαίνεται ότι είναι παρόντες και τοποθετήθηκα δημόσια. Περιττό δε να πω, ότι το 2008 κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, μετά την εισήγησή μου που είχα πει πως οδηγεί με ασφάλεια την χώρα σε κατάρρευση, δε δέχτηκα να συμμετέχω στην ψηφοφορία, και αυτή, είναι η απάντησή μου, σε όσους για δικούς τους λόγους, θέλουν να θεωρούν ότι μπορούν να με κιοτέψουν και πως μπορεί να πέσω… στα γόνατα! Δεν έχω πέσει ποτέ στα γόνατα σε καμία περίπτωση», δήλωσε απαντώντας ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος επεσήμανε πως αυτό που χαρακτηρίζει την Περιφερειακή Αρχή είναι η ορθοστασιά της! «Βγαίνει με ψηλά το κεφάλι, αντιμετωπίζει τους πολίτες με καθαρό λόγο, δε λέει ψέματα, δεν προσπαθεί να δημιουργείς συνθήκες ιδιοτέλειας και το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι ότι αισθάνεται υποχρεωμένη και δεσμευμένη στην αγάπη των πολιτών. Το 2010 και το  2014, νικήσαμε τους πάντες και το πετύχαμε από την αμέριστη αγάπη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας», ανέφερε ο περιφερειάρχης, ο οποίος προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα και φωτογραφίζοντας τον Περικλή Μαντά, είπε πως: «ο καθένας θα πρέπει να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να είναι πάρα πολύ προσεκτικός! Να είναι δεσμευμένος μόνο με το θεσμικό του ρόλο και τίποτε παραπέρα».

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
ΠΟΥ… ΒΑΛΛΟΥΝ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  ΚΑΙΤΟ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΤΑΤΟΥΛΗ!

Στο σημείο αυτό, σημειώθηκε κάτι ακόμη που προκάλεσε αίσθηση, ενώ η «σκιά» στα σοβαρά και την… ουσία, συνεχιζόταν! Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, που καθόταν στο πλευρό του Τατούλη, του… ψιθύρισε πως δεν απάντησε ολοκληρωτικά στην ερώτηση του δημοσιογράφου, για να μην απαντήσει και πάλι με ονόματα και να πει δυνατά πως δεν «κάνουμε κριτική. Κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να ρωτήσει ό,τι θέλει…» Ο κ. Τατούλης, θέλησε προφανώς να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, «ανεχόμενος», όσο και αν αυτό φαντάζει… οξύμωρο, τις διαφοροποιημένες θέσεις που υπάρχουν, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως η συντεταγμένη πορεία της Περιφερειακής Αρχής, δεν μπορεί να διαρραγεί! Το σκηνικό αυτό, πάντως, συνεχίστηκε και με άλλη ερώτηση, όταν ο περιφερειάρχης, που είπε αρκετές φορές πως διαφωνεί με την κυβέρνηση σε πολλά, κλήθηκε να απαντήσει, ποιοι είναι οι… δύο διαφορετικοί κόσμοι! «Ο αμόλυντος της Περιφερειακής Αρχής και ο… άλλος της κυβέρνησης;»  Για να… εμπλακεί στο σημείο αυτό και ο Ιταλός φιλόσοφος, συγγραφέας και πολιτικός, Αντόνιο Γκράμσι.

ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ, Ο ΙΤΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ…ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΧΘΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

«…Μιλάς με έναν άνθρωπο που το πολιτικό του background αγγίζει θεωρητικά, όλη τη σύγχρονη κοινωνιολογία και φιλοσοφία της πολιτικής σκέψης. Αναφέρθηκα στον Αντώνιο Γκράμσι και τον μεγάλο του προβληματισμό! Δεν υπάρχουν αμόλυντοι πολιτικοί χώροι! Η έννοια της καθαρότητας, είναι ένα απεχθές πολιτικό ιδεολόγημα, το ποίο σαφέστατα στην Πελοπόννησο, δεν έχει καμία θέση», δήλωσε προκαλώντας για μια ακόμη φορά… έκπληξη ο Πέτρος Τατούλης, επισημαίνοντας πως κανείς μόνος του, δεν μπορεί να σώσει τον κόσμο!

 

Comments are closed.