ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης για το γήπεδο Μεσσηνιακού και η Π.Σ. για το Εθνικό Στάδιο. Τι συμφώνησαν Νίκας – Βασιλειάδης

0

Ειδήσεις για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έβγαλε η συνάντηση Νίκα – Βασιλειάδη με πιο σημαντική την προγραμματική σύμβαση που πρόκειται να υπογράψουν Δήμος Καλαμάτας και υπουργείο Αθλητισμού για το Εθνικό Στάδιο.
Ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον υφ. Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη με αντικείμενο τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπήρξαν γι’ αυτές στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, το οποίο πρόσφατα διεξήχθη στην Τρίπολη.
Τα ζητήματα ξεκαθαρίστηκαν και έχουν ως εξής:
1. Δημοτικό (Εθνικό) Στάδιο: θα υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την πλήρη αντικατάσταση του ταρτάν. Ο Δήμος Καλαμάτας και το υπουργείο θα υπογράψουν προγραμματική σύμβαση για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με την οποία οι υποχρεώσεις του Δήμου θα είναι η σύνταξη της μελέτης και η συμμετοχή του στην πραγματοποίηση του έργου με ποσοστό περίπου 30%
2. Γήπεδο Μεσσηνιακού: οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης από το υπουργείο σχετικά με την ανακατασκευή του γηπέδου είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Δήμου και Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου για την παραχώρηση του γηπέδου κατά χρήση στο Δήμο (με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίσθηκε και το θέμα με το γήπεδο του Απόλλωνα). Το Δημόσιο δε χρηματοδοτεί επισκευές σε ιδιωτικούς χώρους.
3. Το υπουργείο αναγνωρίζει ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας είναι γηρασμένες και αδύναμες ν’ ανταποκριθούν στις σύγχρονες συνθήκες, γι’ αυτό και υπάρχει πολύ σοβαρός προβληματισμός για την κατασκευή κλειστού αθλητικού χώρου και νέου κολυμβητηρίου. Σε αυτό το σημείο συζητήθηκαν οι διαδικασίες για την προώθηση των συγκεκριμένων έργων με ΣΔΙΤ, οι οποίες έχουν ξεκινήσει.

Comments are closed.