ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο υπουργείο για τα… σπασμένα ενόψει του έργου για τα σκουπίδια ο ΦΟΔΣΑ της Πελοποννήσου

0

Στην τελική ευθεία έχει μπει η έναρξη του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων της Πελοποννήσου μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), την οποία, όταν διεκπεραιωθούν οι λεπτομέρειες, η Περιφέρεια, θα… παραδώσει στον Φορέα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), ο οποίος και προετοιμάζεται πυρετωδώς. Οι αλλεπάλληλες περιπέτειες, φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν κι έτσι, ο ΦΟΔΣΑ μπαίνει σε τροχιά… ετοιμότητας!

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Φορέα Στ. Αργειτάκος, μέλη της Επιτροπής και οι δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος, Δημ. Καφαντάρης Ναυπλιέων, Δημ. Κωστούρος, συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα ζητήματα της  διεκπεραίωσης εκκρεμών οφειλών του ΦΟΔΣΑ με την υποστήριξη του υπουργείου μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», η ενίσχυση του Φορέα με το απαραίτητο προσωπικό και οι επιλογές αναφορικά με τη διαδικασία είσπραξης εσόδων, ενώ διερευνήθηκαν σε αρχικό στάδιο, οι δυνατότητες αντιμετώπισης άλλων οφειλών του  ΦΟΔΣΑ. Από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω εξέτασης των ζητημάτων που σχετίζονται με τις δυνατότητες κάλυψης των υποχρεώσεων αλλά και των λειτουργικών του βαρών και αποσαφηνίστηκαν οι δυνατότητες τακτοποίησης οφειλών μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» και του προσδιορισμού του αναγκαίου προσωπικού για τη δρομολόγηση προσλήψεων.

 

Comments are closed.