ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δενδροφύτευση στο παραλιακό δάσος της Ελαίας από το Σύλλογο Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας

0

Ηχηρό μήνυμα για την προστασία του παράλιου δάσους της Ελαίας, κατά την προχθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, από  μέλη και φίλους του Συλλόγου Φίλων Δάσους και παραλίας της Ελαίας (ΣΙΦΙΔΑΠΕ).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με τη συνδρομή του Δασαρχείου Κυπαρισσίας που διέθεσε τα φυτά πεύκης, φύτεψαν 150 δενδρύλλια, αντάλλαξαν απόψεις και γιόρτασαν την έναρξη της εαρινής ισημερίας που συμπίπτει με την ημέρα Δασοπονίας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία είχε και συμβολικό χαρακτήρα γιατί το μοναδικής ομορφιάς παράλιο δάσος της Ελαίας έχει κατά καιρούς υποστεί «περίεργες» ανθρώπινες παρεμβάσεις. Το μήνυμα ήταν ότι το Δάσος της Ελαίας προστατεύεται από κατοίκους και φίλους που στέκονται ανάχωμα στις κατά καιρούς ορέξεις καταπατητών.

«Ένα παράκτιο δάσος που μπερδεύεται όμορφα με την καθημερινή ζωή του χωριού και αποτελεί στολίδι για την περιοχή!», σημείωσε σε ανάρτησή της η Γεωργία Παναγιωτοπούλου, μέλος του Συλλόγου.

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Όπως ανέφερε στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκ. Φάμελλος:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας είναι φέτος αφιερωμένη στο αστικό πράσινο και θέτει ως στόχο πιο πράσινες και πιο καθαρές πόλεις, ένα καλύτερο μέρος για τους κατοίκους της. Το ΥΠΕΝ έχει αναγνωρίσει την σπουδαιότητα των δημόσιων ανοικτών χώρων στις πόλεις και φροντίζει να διατηρηθούν και να ενισχυθούν, κυρίως μέσω της απόδοσης μεγάλων εκτάσεων για τη δημιουργία μητροπολιτικών πάρκων, όπως είναι για παράδειγμα τα Στρατόπεδα Παύλου Μελά και Κόδρα στη Θεσσαλονίκη. Για το λόγο αυτό, δόθηκε εκ μέρους μας προτεραιότητα στην τροποποίηση της σύμβασης και στο αστικό πάρκο στο Ελληνικό.

Η προσπάθεια αυτή, που προϋποθέτει και την αλλαγή των περιβαλλοντικών και καταναλωτικών συνηθειών και την εισαγωγή της πρόληψης στη συμπεριφορά πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σήμα κατατεθέν για τη χώρα μας».

  • Ας ελπίσουμε το μοναδικό Παράλιο Δάσος της Ελαίας να αποτελέσει «σήμα κατατεθέν» για την Τριφυλία ευαισθητοποιώντας κατοίκους, επιχειρήσεις και αυτοδιοίκηση για την προστασία του!

Θ.Τ.

Comments are closed.