ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ανένδοτος» κατά Τσίπρα! Από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά…

0

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ «ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ» ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CRASH

samaras

«Ανένδοτο» αγώνα για να φύγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο Τσίπρας από την εξουσία, ξεκινάει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Τον αγώνα αυτό προαναγγέλλει με συνέντευξή του «εφ’ όλης της ύλης» στο Γιώργο Τράγκα για το περιοδικό Crash που κυκλοφορεί.

Μιλάει για τα εθνικά θέματα (Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά), την υπόθεση Novartis, την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και τη Νέα Δημοκρατία, για την ενότητα της οποίας είναι κατηγορηματικός: «Δεν χωράει τίποτα» στο χώρο της δεξιάς, δηλώνει με νόημα!

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εθνικά θέματα υποστηρίζοντας πως η χώρα δεν έχει εξωτερική πολιτική. «Αυτοσχεδιάζουν με αποκλειστικό γνώμονα εσωτερικές μικροπολιτικές επιδιώξεις. Δεν τους βγαίνουν τα μικροπολιτικά τους. Και ζημιώνουν σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα. Με τον Τσίπρα «βρήκαν παπά και πάνε να θάψουν όλο το χωριό»! Βρήκαν τον άνθρωπο που για να μείνει λίγο παραπάνω δέχεται τα πάντα. Σου λέει «τους έκοψα τις συντάξεις, τους τάραξα στους φόρους και δεν μίλησαν. Σιγά μην αντιδράσουν αν δώσω και το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια»…Έτσι σκέφτηκε και ο Τσίπρας, αλλά και κάποιοι απ’ έξω».

ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Όσο αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό υποστηρίζει πως δύσκολα θα βρεθεί λύση . «Όσο υπάρχει ισχυρό το ψευτομακεδονικό ιδεολόγημα, το πρόβλημα μεταξύ μας δεν λύνεται. Ευτυχώς όμως, το ιδεολόγημα αυτό υπονομεύεται πλέον μέσα στα Σκόπια, με την αλλαγή των εθνοτικών ισορροπιών μεταξύ τους: Αλβανοί και Σλάβοι…Οπότε δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε εμείς».

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Για τα ελληνοτουρκικά ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει. «Το ατύχημα στο Αιγαίο έχει ήδη συμβεί. Οι τούρκοι είχαν γκριζάρει τα Ίμια από το 1996. Τώρα, 22 χρόνια αργότερα, διακηρύσσουν ευθέως ότι είναι «τουρκικό έδαφος»! Κι αυτό ασφαλώς είναι μια νέα κατάσταση. Που δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κι ότι δεν τη βλέπουμε…Και μην ξεχνάτε, κυριαρχικά δικαιώματα υπάρχουν και στη θάλασσα…».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει πως συνομιλεί και έχει καλές σχέσεις τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Κώστα Καραμανλή, ενώ τάσσεται κατηγορηματικά αντίθετος στα σενάρια που θέλουν να δημιουργείται νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ . «Άλλο δεξιό κόμμα; Δεν χωράει τίποτα! Κι αυτή τη στιγμή το μεγάλο αίτημα του λαού της παράταξης μας, αλλά και ευρύτερα του ελληνικού λαού, είναι να συσπειρωθούν οι δυνάμεις που μπορούν να διώξουν τον Τσίπρα. Πριν κάνει μεγαλύτερο κακό στην πατρίδα. Όχι να παίζουν διάφοροι ηγετικά παιχνίδια.

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ…

Θα βοηθήσω την παράταξη μου, με όλες μου τις δυνάμεις, να κερδίσει τις εκλογές και να απαλλαγεί ο τόπος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα δώσω κι εγώ τη μάχη, όχι απλώς για να κερδίσουμε αλλά και για να πάρουμε την αυτοδυναμία.»

Ιδιαίτερη αναφορά όπως είναι φυσικό κάνει στην συνέντευξη που παραχώρησε στην υπόθεση της Novartis. «Η ιστορία θα είναι σκληρή με τους σκευωρούς και τους συκοφάντες! Θα τους πάω μέχρι τέλους και θα λογοδοτήσουν! Σας το υπόσχομαι!

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ…

Αυτά θα τα αντιμετωπίσω με τον μόνο τρόπο που υπάρχει: Θα τους καθίσω στο σκαμνί και θα τους αναγκάσω να αποκαλύψουν ποιος και γιατί τα σκαρφίστηκε.

Εγώ δεν απαντάω τίποτε στους συκοφάντες. Εκείνοι θα πρέπει να απαντήσουν για τις συκοφαντίες τους. Στα δικαστήρια! Να είστε σίγουροι, θα φτάσει κάποτε η υπόθεση αυτή στα δικαστήρια. Και τότε θα βρεθούν εκείνοι στην ανάγκη να απαντήσουν σε πολύ δύσκολες ερωτήσεις…».

Comments are closed.