ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τιμητική εκδήλωση για το Μεσσήνιο ποιητή Νίκο Νικολόπουλο

0

Σε μια σεμνή  εκδήλωση, αληθινή μυσταγωγία, η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών τίμησε την Τετάρτη το βράδυ 28 Μαρτίου, στην αίθουσά της, τον Μεσσήνιο (απ’ το Πουλίτσι Μεσσήνης) εκπαιδευτικό και λογοτέχνη Νίκο Νικολόπουλο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. Κώστας Καρούσος, που καλωσόρισε τους καλεσμένους (η αίθουσα ήταν γεμάτη) και τους ευχαρίστησε για την προσέλευσή τους. Η συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Ελένη Καντόζογλου άνοιξε την αυλαία της εκδήλωσης απαγγέλλοντας ποιήματα του Νίκου Νικολόπουλου.

Στη συνέχεια, κάλεσε στο βήμα τον Εκπαιδευτικό και λογοτέχνη Στάθη Παρασκευόπουλο (σ.σ. τακτικό συνεργάτη της εφημερίδας μας), ο οποίος μίλησε για τη γνωριμία του με τον ποιητή, απ’ τα πρώτα χρόνια της διδασκαλικής τους πορείας, για τη συγκατοίκησή τους στη Μετεκπαίδευση, για τη φιλία τους, αλλά και για τη ζωή και το έργο του ποιητή επιγραμματικά.

Αμέσως μετά μίλησε ο επίσης εκπαιδευτικός και λογοτέχνης Κωστής Τσούχλος για την επιρροή  του Τάξη Δόξα στην εξέλιξη ομάδας Δασκάλων στο λογοτεχνικό κόσμο (δική του, Νικολόπουλου κ.α.)

Τρίτος ομιλητής ήταν ο Δρ. Παιδιατρικής και λογοτέχνης Μιχάλης Δελησάββας που αναφέρθηκε στις δύο ποιητικές συλλογές του Νικολόπουλου («Ανθρώπινα» και «Αναζητήσεις» παρουσιάζοντας τη θεματική τους και την ποιητική τους αξία.

Τέλος, το λόγο έλαβε ο τ. ΣύμβουλοςΦιλολόγων Μεσσηνίας Δημήτρης Ρεντίφης, που έκανε αναφορά γενικά στην ποίηση και ειδικά στην ποίηση του Νίκου Νικολόπουλου.

Ποιήματα απήγγειλε, εκτός απ’ τη συντονίστρια της εκδήλωσης και η φιλόλογος και ηθοποιός κ. Μάρθα Παπαδοπούλου.

Την εκδήλωση έκλεισε συγκινημένος, ευχαριστώντας όλους, ο τιμώμενος ποιητής Νίκος Νικολόπουλος. Να σημειωθεί ότι ο τιμηθείς είναι Μεσσήνιος (κατάγεται απ’ το Πουλίτσι) και πρωτοδιορίστηκε δάσκαλος στο Κρυονέρι και στη Μάλθη Τριφυλίας (χωριό του Στάθη Κακούτη, που ήρθε απ’ την Κυπαρισσία για την εκδήλωση).

Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση και όλοι έμειναν κατευχαριστημένοι. Ο ποιητής μοίρασε τα βιβλία του και πρόσφερε στο τέλος εδέσματα και ποτά στα πλαίσια μικρής δεξίωσης.  Ήταν μια εκδήλωση, που έπρεπε να γίνει, γιατί (άποψή μας είναι) ότι οι δημιουργοί πρέπει να τιμώνται εν ζωή. Συγχαρητήρια σε όλους.

Σ.Η.Π.

Comments are closed.