ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καζάνι που βράζει η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου «τυφλωμένη» από το φως του… αστερισμού του κοριού!

0

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Ετοιμο να εκραγεί, είναι το… καζάνι της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, το οποίο κοχλάζει, τη στιγμή που οι «πρώτες ύλες» από τη Μεσσηνία, προκαλούν όχι μόνο… αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά και δυσανεξία κάθε… είδους!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο «αστερισμός του κοριού», έχει… τυφλώσει τις δύο πλευρές με την τυπικά πια, αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, να μην επιχειρεί «ανακωχή» ούτε και για τον εορτασμό της Ανάστασης, αφού την Μεγάλη Πέμπτη, πήγε μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), στα Σφαγεία της Καλαμάτας, απ’ όπου και έκανε και δηλώσεις εξάροντας το έργο της ΔΑΟΚ, η ευθύνη που είχε για την οποία, έχει αρθεί από τον Πέτρο Τατούλη. Να θυμίσουμε, όπως πρώτη αποκάλυψε η foninews.gr πως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μετά την καταγγελία στις Εισαγγελικές Αρχές της Ελένης Αλειφέρη, για υποψία «κοριού» στο γραφείο της, για την οποία ενημερώθηκε τη στιγμή που ήταν στο Διοικητήριο Εισαγγελέας και Αστυνομία, αποφάσισε να άρει τις αρμοδιότητες που της είχε δώσει, αφήνοντάς της, μόνο όσες προβλέπει ο νόμος, που δεν έχουν ωστόσο τη δυνατότητα λήψης απόφασης. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η αποπομπή του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, ο οποίος παραδέχθηκε πως γνώριζε, αφού η Ελένη Αλειφέρη, του είχε εμπιστευτεί την υποψία που είχε εδώ και μισό χρόνο! Η Εκτελεστική Επιτροπή στη δεύτερη συνεδρίασή της, στην οποία κατέθεσε υπόμνημα η κα Αλειφέρη, ζήτησε την παραίτησή της, κάτι που δεν έγινε, με την ίδια να συνεχίζει… ακάθεκτη και να παραμένει «ξένη» στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, στο οποίο συχνά – πυκνά, βρίσκεται πια, ο ίδιος ο περιφερειάρχης, αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση!

ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ Η ΑΛΕΙΦΕΡΗ  ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΟΚ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ…

aleiferh-sfageia
Ο Πέτρος Τατούλης, πήρε… πίσω τις αρμοδιότητες της κας Αλειφέρη για τα Τμήματα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και των Διευθύνσεων, Διοικητικού Οικονομικού, Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής! Η κα Αλειφέρη όμως, η οποία δεν κάνει πίσω, σε μια προσπάθεια επίδειξης… ισχύος, πήγε στα Σφαγεία την Μεγάλη Πέμπτη, μαζί με τους υπαλλήλους της εν λόγω Διεύθυνσης, Δημήτρη Σαρδέλη και Περικλή Παπαδόπουλο, προβαίνοντας μάλιστα και σε δηλώσεις! Επειδή είναι δικηγόρος και έχει ορίσει δύο νομικούς εκπροσώπους για το θέμα, γνωρίζει καλά, πως δεν έχει δυνατότητα λήψης απόφασης, όμως «χρησιμοποίησε» την μοναδική στην πραγματικότητα αρμοδιότητα που της έχε απομείνει, έτσι όπως προβλέπει ο νόμος για τους αιρετούς, χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, η οποία θέλει να έχουν το συντονισμό και την εποπτεία των υπηρεσιών που λειτουργούν στα όρια τα Περιφερειακής Ενότητας κι έτσι, ήταν εκεί, μιλώντας μάλιστα, σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο! «Εμείς αναγνωρίζουμε και τιμούμε την προσπάθεια που κάνει η Κτηνιατρική Υπηρεσία Μεσσηνίας, με ελάχιστο προσωπικό και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που ο φόρτος είναι πολύ μεγάλος. Είναι θέμα αναγνώρισης της ευσυνειδησίας των υπαλλήλων μας, προκειμένου να προστατευτεί το καταναλωτικό κοινό, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, που είναι ιδιαίτερες στην κατανάλωση αυτών των προϊόντων και  ευχαριστώ πολύ, τις υπηρεσίες μας που δίνουν πάνω από τον εαυτό τους, για την ασφάλεια των καταναλωτών μας», δήλωσε η κα Αλειφέρη, η οποία μάλιστα, φωτογραφήθηκε με τα δύο υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΙΝ(!)  ΤΟ Πε.Συ. Ο Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Τατούλης, για τον οποίο η «Φ», που επιβεβαιώθηκε αρκετές φορές ως τώρα στο εν λόγω θέμα, έχει γράψει πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και… δρα, ακόμη και αν δεν μιλά, αφήνει να περάσει το Πάσχα και θα επανέλθει την Τρίτη με μια συνέντευξη, που προφανώς θα συζητηθεί. Η ημέρα αυτή, που επέλεξε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο κ. Τατούλης, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού λίγες ώρες αργότερα, θα πρέπει να βρεθεί ξανά στην Τρίπολη, για να συμμετάσχει στην πολυσυζητημένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα έχει πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, αυτό του «κοριού», ύστερα από αίτημα των μειοψηφιών. Αυτή, θα είναι η τρίτη κατά σειρά συνέντευξη του περιφερειάρχη, ο οποίος μίλησε για το θέμα, κάνοντας λόγο για… τσουνάμι εξελίξεων σε Αργολίδα και Κορινθία, με το ενδιαφέρον μεγάλο, αφού έχει δηλώσει πως δεν μιλά, αν δεν έχουν κάτι να… πουν, οι αρχές! Οι εξελίξεις, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο περιφερειάρχης, που προβαίνει σε λιγότερο «φωναχτές» αντιδράσεις, φέρεται να μην έχει ούτε μια στιγμή αφήσει στο… έλεός της, τη σοβαρή αυτή υπόθεση, με τις ποικίλες διαστάσεις!

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ…

Στο μεταξύ, η αντιπολίτευση και ειδικά η μείζονα, βρίσκει περισσότερο από ποτέ πρόσφορο το… έδαφος για κριτική και «επίθεση», προσφεύγοντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητώντας έλεγχο νομιμότητας στη σύμβαση των 4 εκατ. ευρώ που ενέκρινε το Σώμα και βάση της οποίας τεχνικός σύμβουλος θα παρέχει υπηρεσίες στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας. Η «Πελοπόννησος Πρώτα», ζητά να ελεγχθεί η νομιμότητα της σύμβασης, κάνοντας λόγο, ουσιαστικά, για απευθείας ανάθεση ενός τόσο μεγάλου ποσού. «Δυστυχώς οι προσπάθειες που κάνουμε και τα επιχειρήματα που καταθέτουμε στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δε φτάνουν για να βελτιώνεται η λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής. Γι’ αυτό είμαστε, κατ’ αρχάς, υποχρεωμένοι να προσφεύγουμε στους θεσμικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος  επισημαίνει πως θα υπάρξει παρέμβαση και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. «Δεν είναι στην κουλτούρα μας να προσφεύγουμε άμεσα στη Δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια τελευταία λύση που δεν τιμά το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας», ανέφερε ο κ. Πατσαρίνος, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της προσφυγής.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ…

«Στην 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (26-3-2018) ως 4ο θέμα συζητήσαμε και εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής «Πελοπόννησος Α.Ε.» για την «παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Έδρας Περιφέρειας Πελοποννήσου». Η σύμβαση αυτή είναι ύψους 3.960.684 ευρώ, όπου 3.951.000 ευρώ διατίθενται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και 9.684 από την «Πελοπόννησος Α.Ε.». Θα θέλαμε να ελέγξετε τη νομιμότητα αυτής της σύμβασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 και τις τροποποιήσεις αυτού, λαμβάνοντας υπόψη και την 44/2017 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει κοινοποιηθεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους με το υπ’ αριθμόν 7245/27-6-2017 έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών. Τόσο το σοβαρό ζήτημα ουσιαστικά της απευθείας ανάθεσης ενός τόσο μεγάλου ποσού, όσο και άλλες ενστάσεις μας, τις αναφέρουμε στο από 3/4/2018 δελτίο Τύπου της παράταξης», αναφέρεται στο κείμενο της προσφυγής, το οποίο υπογράφει ο Νίκος Πατσαρίνος.

 

Comments are closed.