ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στενεύουν τα περιθώρια για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

0

Την άποψη ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την διαχείριση των απορριμμάτων επανέλαβε ο δήμαρχος Τριφυλίας σε τοποθέτησή του την Τετάρτη κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου.

Πιο αναλυτικά ο κ. Κατσίβελας τόνισε ότι “το θέμα του κόστους έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις, όλα αυτά τα 3 χρόνια μιλάμε στα όρια της πραγματικότητας, στην υπερβολή, στην παρουσίαση του θέματος όπως βολεύει ή βόλευε κάθε πλευρά που συζητά το καυτό θέμα εκθέτοντας τις απόψεις της” για να προσθέσει ότι “για αυτό είναι καλό να μιλάμε με όρους ειλικρίνειας καθώς:

  1. Ο ΦΟΣΔΑ πρέπει να μπει στο σχέδιο βιώσιμων πόλεων.
  2. Είναι σαφές το περιεχόμενο της Προγραμματικής σύμβασης το οποίο μπορεί να υποστηρίξει διοικητικά τον ΦΟΣΔΑ, να λύσει επιστημονικά στο θέμα των σταθμών μεταφόρτωσης ώστε να μην σέρνεται το θέμα μόνιμα, ενώ πάντα απαιτείται υποδομή και οφείλουμε να μιλάμε με όρους επιστήμης και να μην δαιμονοποιούμε καταστάσεις και όταν ήρθε η ώρα να χωροθετήσουμε το Τοπικό σχέδιο διαχείρισης το έθεσα δίπλα στη πόλη που κατάγομαι και ζω σε όρια αναπνοής”. Ζήτησε τέλος να μιλούν όλοι με όρους συγκεκριμένους, καθώς μόνο έτσι θα ξεπεραστούν ιδεοληψίες και συγκρούσεις για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο.

Γ. Μπ.

 

Comments are closed.