ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στον… αστερισμό των κοριών «μετακόμισε» η Περιφέρεια!

0

ΣΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΤΟ… ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ σύμπαν που «φιλοξενεί» τον περίφημο πια, αστερισμό του «κοριού», φαίνεται πως… αιωρούνται οι σοβαρές υποθέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς όλοι, ασχολούνται με το «σύστημα υποκλοπής» που βρέθηκε τοποθετημένο στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, στην Καλαμάτα. Η υπόθεση, όπως ήταν αναμενόμενο, έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις, καθώς η υποκλοπή, έχει κακουργηματικό χαρακτήρα, με τα ερωτήματα να εξακολουθούν να πλανώνται αναπάντητα και την Περιφερειακή Αρχή, να έχει… κοπεί σε δύο κομμάτια, τα οποία από την πλευρά της η αντιπολίτευση, αντιμετωπίζει σαν… βούτυρο στο ψωμί της, που φαίνεται πως ξαναζεστάθηκε για τα καλά… Στην πρώτη άλλωστε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά το Πάσχα, το Σώμα ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα, αφού είχε έρθει πρώτο προς συζήτηση, με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, να ζητεί εκ νέου, την παραίτηση της Ελένης Αλειφέρη, όπως και η Εκτελεστική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!

Ο κ. Τατούλης, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση, είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, στην αίθουσα συσκέψεων που συνορεύει με το γραφείο της κας Αλειφέρη, καλώντας την «αν έχει ίχνος εντιμότητας, να παραιτηθεί». Επίσης, είπε πως ο «κοριός» που βρέθηκε, ήταν οξειδωμένος και τοποθετημένος ίσως και επί εποχής Δράκου, ενώ έβαλε εκ νέου κατά του Περικλή Μαντά και δημοσιογράφων, πυροδοτώντας έτσι, τη συζήτησε που θα ακολουθούσε. «Όπως προβλέπεται από το νόμο του Καλλικράτη, ήταν υποχρέωση της κας Αλειφέρη να ενημερώσει τον περιφερειάρχη», ανέφερε και στη συνεδρίαση ο κ. Τατούλης, ο οποίος σημείωσε πως ο νόμος, δεν προβλέπει να απευθυνθεί στον εισαγγελέα! «Ο μόνος τρόπος αποπομπής της, είναι να αποδειχθεί πως χάθηκε η εμπιστοσύνη», σημείωσε επισημαίνοντας πως όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα και κατηγορώντας την αντιπεριφερειάρχη ότι ψεύδεται! «Η κα Αλειφέρη είπε πολλά ψέματα και υπέπεσε σε αντιφάσεις. Δεν έχει κανέναν άλλο δρόμο να διαλέξει, από το να παραιτηθεί άμεσα», τόνισε χαρακτηριστικά, με τους χωρικούς, αλλά και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, να τάσσονται στο πλευρό του, καλώντας και εκείνοι από την πλευρά τους, την Ελένη Αλειφέρη, να παραιτηθεί! Χαρακτηριστικός ήταν ο μίνι διάλογος Χειβιδόπουλου – Αλειφέρη, με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας να κάνει λόγο για «οξειδωμένο σύστημα» και την κα Αλειφέρη να τον ρωτά που το ξέρει, για να λάβει την απάντηση: «Έχω τις πηγές μου». Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας  Ευάγγελος Γιαννακούρας  χαρακτήρισε λάθος τη συζήτηση, πριν το πόρισμα των Αρχών και ζήτησε την παραίτηση Αλειφέρη και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα  κατηγόρησε την Ελένη Αλειφέρη για έλλειψη εμπιστοσύνης στον περιφερειάρχη αλλά και τους… ομολόγους της! Από την πλευρά του, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης δήλωσε ικανοποιημένος από τη συζήτηση, αφού μπήκαν πολλά πράγματα στη… θέση τους! «Μας κατηγορούν χωρίς στοιχεία και χωρίς αποδείξεις. Μας κατηγορεί και η κα Αλειφέρη ότι δεν της συμπαραστάθηκε κανείς, όταν επί έξι μήνες δεν γνωρίζαμε τίποτα. Νομίζω ότι η κυρία αντιπεριφερειάρχης λειτούργησε με πανικό και με έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην Εκτελεστική Επιτροπή. Θεωρώ ότι η κα αντιπεριφερειάρχης οφείλει να αφήσει την καρέκλα. Ο κ. Τατούλης την διόρισε και δεν εξελέγη με σταυροδοσία. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ο κοριός είναι ψόφιος. Δεν παρακολουθήσαμε ποτέ κανέναν», σημείωσε, με την Ελένη Αλειφέρη να δίνει τις δικές της απαντήσεις και να τονίζει πως δεν έθεσε ποτέ η ίδια στη θέση του καταγγελλόμενου, την Περιφερειακή Αρχή.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

«Εγώ δεν κατήγγειλα την Περιφερειακή Αρχή, γιατί αυτή με καταγγέλλει; Γιατί πήγε μόνη της στη θέση του καταγγελλόμενου; Και βλέπω έναν περιφερειάρχη, αλλά και την Εκτελεστική Επιτροπή, όπου μόλις σήμερα λέει η κα Παναγιωτοπούλου, πως «καταδικάσαμε την πιθανή παρακολούθηση» γεγονός που εγώ δεν είδα στην ανακοίνωσή της, από την πρώτη στιγμή να λέει ότι καταγγέλλω ένα ανύπαρκτο γεγονός. Τελικά, ποιος δεν έχει εμπιστοσύνη στον άλλο; Όταν είχα τις πρώτες υπόνοιες, προσπάθησα με κάποιον τρόπο να μιλήσω στον περιφερειάρχη και να του πω ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό και δεν με ρώτησε καν και του το είπα και μέσα στην Εκτελεστική Επιτροπή. Ζήτησα εγγράφως από την Εκτελεστική Επιτροπή τα ερωτήματα που θέτουν, γιατί διαπίστωσα ότι μεταξύ αυτών που γίνονται στην Εκτελεστική Επιτροπή και αυτών που ανακοινώνονται, υπάρχει διάσταση, ώστε να μπορώ να απαντήσω αφού δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτές τις μεταλλάξεις», σημείωσε η κα Αλειφέρη, η οποία προέβη και σε μια δήλωση – φωτιά, πυροδοτώντας ξανά και σε νέα βάση, τη συζήτηση.

Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΚΟΡΙΟ» ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

«Ο υπολογιστής μέσα στον οποίο βρέθηκε αυτό το ξένο σώμα, το οποίο είναι ύποπτο παρακολούθησής μου, τοποθετήθηκε στο γραφείο μου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, προκαλώντας για μια ακόμη φορά αίσθηση, ενώ απάντησε και στο ερώτημα, γιατί δεν ενημέρωσε τον περιφερειάρχη. «Δεν το είπα, γιατί αυτήν την υποχρέωση είχα απέναντι στις Εισαγγελικές Αρχές. Εδώ και ένα εξάμηνο, προσπαθούσα να βρω τον τρόπο με τον οποίο η δραστηριότητά μου, πολύ πριν εγώ την κοινοποιήσω ή συζητήσεις που γίνονταν στο γραφείο μου, ήταν ήδη γνωστές και όλα αυτά μπορώ να τα αποδείξω», ανέφερε η κα Αλειφέρη, εκφράζοντας την πεποίθηση πως στόχος της παρακολούθησης, ήταν η ίδια και περνώντας στην αντεπίθεση!

ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΣΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

«Ισχυρίζεται ότι τον αφήνω εκτεθειμένο έξι μήνες! Εκτεθειμένο στον οξειδωμένο «κοριό» που δεν λειτουργεί; Δεν μπορώ να δώσω λογική συνέχεια! Αυτό, είναι έγκλημα, είναι κακούργημα και υπάρχουν πειστήρια και τεκμήρια που δεν… οξειδώνονται, δεν παραχαράσσονται και δεν παραγράφονται και γι’ αυτό, να είναι σίγουροι. Θα αποδειχτεί ότι υπάρχει το έγκλημα, η αξιοπιστία μου απέναντι στις Αρχές, ήταν πρώτιστο θέμα και θα την προστάτευα και θα υπερασπιζόμουν, όπως θα κάνω και τώρα, με κάθε τρόπο! Γιατί ακούω πολλά, κατηγορίες και συκοφαντίες! Έχω περίσσευμα εντιμότητας και γι’ αυτό δεν πρέπει να παραιτηθώ και επιμένω σε αυτό! Άκουσα και κάποιους αγαπητούς συναδέλφους να λένε ότι η ηθική πολιτική επιβάλει να παραιτηθώ και δε θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες, αλλά σε λίγο καιρό, θα… σκύβουν το κεφάλι κάποιοι γι’ αυτές τις δηλώσεις», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, η οποία απάντησε και στα της συμφωνίας που είχε κάνει προεκλογικά με τον Πέτρο Τατούλη, όπως ο ίδιος αποκάλυψε. «Συμφωνία ότι δε θα δημιουργήσω πρόβλημα στη Νέα Πελοπόννησο ή τη λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής και δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα, ότι κατήγγειλα την παρακολούθηση στο γραφείο μου… Να του πω επίσης, πως δεν είχαμε τέτοια συμφωνία, αν παρακολουθεί δηλαδή κάποιος το γραφείο μου, να μην το καταγγείλω στις αρχές», παρατήρησε με νόημα η Ελένη Αλειφέρη, με τον Περικλή Μαντά, επίσης να δίνει τις δικές του απαντήσεις σε όσα λίγες ώρες νωρίτερα είχε πει ο περιφερειάρχης εναντίον του.

Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ

«Έχω συγκλονιστεί και εκπλαγεί με τις αναφορές στο πρόσωπό μου για να εξυπηρετήσει το πολιτικό του αφήγημα. Υπηρέτης κ. Τατούλη, δεν υπήρξα ποτέ! Κανενός δημοσιογράφου, κανενός Μέσου, κανενός οικονομικού συμφέροντος, κανενός πολιτικού κόμματος, κανενός ανθρώπου γενικότερα. Υπηρέτης, υπήρξα μόνο στους πολίτες από τη θέση ευθύνης που εσείς μου είχατε δώσει. Άλλοι είναι αυτοί που αυτό το διάστημα χρησιμοποιούσαν τα Μέσα, για δικό τους πολιτικό όφελος! Με κατηγορήσατε για θεσμική εκτροπή και προσβολή του ακομμάτιστου χαρακτήρα του Συνδυασμού μας, λόγω των προσωπικών ιδιοτελών επιθυμιών όσον αφορά στη ΝΔ, με τη συμμετοχή μου σε ψηφοδέλτιο και όλα αυτά και μάλιστα, με ειρωνικό τρόπο. Και απορώ, το 2015 που ήμουν υποψήφιος βουλευτής, δημιούργησα θεσμική εκτροπή; Τότε δεν υπήρξε θεσμική εκτροπή και υπάρχει τώρα, που έχω δηλώσει εδώ και μήνες, ότι «ναι, θέλω να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ»; Υπήρξε θεσμική εκτροπή το 2016 που εσείς κ. Τατούλη, θέλατε να γίνετε πρόεδρος της ΝΔ κι εγώ, στήριξα την επιθυμία σας αυτή, μέχρι εκεί που εσείς επιλέξατε; Υπήρξε τότε θεσμική εκτροπή; Υπήρξε θεσμική εκτροπή όταν συνάδελφοί μας και αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, τοποθετούνται δημόσια κατά καιρούς εναντίον της κυβέρνησης ή υπέρ άλλων κομμάτων; Τους καταγγείλατε όλους αυτούς που έτρεχαν πίσω από υποψηφίους προέδρους του Κινήματος Αλλαγής; Τους καταγγείλατε ποτέ; Εγώ ήμουν το πρόβλημα που δημιούργησε αυτή την πολιτική σύγχυση στον κόσμο; Ότι πήγα να χρεώσω την παράταξή μας στη ΝΔ; Δεν ξέρουμε όλοι που βρισκόμαστε; Λέτε ότι δεν υπηρέτησα αυτό το πολυσυλλεκτικό, το ανεξάρτητο του χαρακτήρα του Συνδυασμού; Προφανώς και το έκανα! Όπως κ. Καλλίρη και δημόσια τοποθετούμαι, αναλαμβάνω και το κόστος και γι’ αυτό παραιτήθηκα εκείνη την ημέρα και το ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μου ζητήθηκε η παραίτηση, εγώ παραιτήθηκα και δε θα δώσω την έδρα μου, για απλούς και ξεκάθαρους λόγους. Ήμουν ο πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος σε ένα πολύ μεγάλο νομό, το νομό Μεσσηνίας και οι άνθρωποι που με επέλεξαν, δεν έδωσαν μόνο την ψήφο του στη Νέα Πελοπόννησο! Ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής τότε και η ΝΔ ήταν το κόμμα που στήριξε την παράταξή μας στις εκλογές και εσείς ξέρετε καλά πως με όλες μου τις δυνάμεις, ενεργοποίησα έναν ολόκληρο μηχανισμό της ΝΔ για να εκλεγώ στο ψηφοδέλτιο», δήλωσε ο Περικλής Μαντάς που κατέρριψε χωρίς να του ανταπαντήσει κανείς, τα περί… αποπομπής του, τονίζοντας πως  θα παραμείνει  στη θέση του συμβούλου και θα υπηρετήσει κάτω – κάτω τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ!!!

Αξίζει να σημειωθεί πως σύσσωμη η αντιπολίτευση, καταδίκασε το γεγονός και ζητήσει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση (σ.σ. παρεμβάσεις από τη συνεδρίαση στο αυριανό φύλλο), ενώ το Σώμα, εξέδωσε και ψήφισμα, εγκρίνοντας την εισήγηση του περιφερειάρχη και την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής σε ότι αφορά στο ζήτημα της πιθανής (όπως ακριβώς χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση) υποκλοπής στην Π.Ε. Μεσσηνίας, ζητώντας αρχικά, «την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές στις οποίες έχει απόλυτη εμπιστοσύνη». Και προσθέτει το ψήφισμα:

  • «Η μέχρι τώρα πληροφορία από τα αποτελέσματα της έρευνας των Αρμόδιων Αρχών για τον περιβόητο «κοριό» που….. «βρέθηκε» στις εγκαταστάσεις της Π.Ε. Μεσσηνίας, αποκαλύπτει ότι, αφενός μεν την υπεύθυνη και σοβαρή στάση της Περιφερειακής Αρχής, αφετέρου δε την μοναδική και σαφή πρόθεση αυτών που ανέδειξαν το θέμα.
  • Η κακοσχεδιασμένη πλεκτάνη που κατέρρευσε εκκωφαντικά μπροστά στην αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Η προβοκάτσια, η πολιτική περιφρόνηση και η συνωμοσιολογία δεν κατάφεραν όπως στόχευαν να θίξουν τις υπολήψεις προσώπων που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος. Δεν κατάφεραν όπως στόχευαν να αποπροσανατολίσουν την Κοινωνία και τη Διοίκηση της Πελοποννήσου από τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο. Δεν κατάφεραν όπως στόχευαν να υφαρπάξουν μέσα από σκευωρίες τη «συμπάθεια» της κοινής γνώμης για εκλογικούς και μόνο λόγους. Η Αλήθεια έλαμψε.
  • Ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και να εγγυόμαστε για τη θωράκιση και την ενίσχυση της Δημοκρατίας και των Θεσμών με κάθε κόστος. Ελπίζουμε, εκείνοι που εμπνεύστηκαν και επιχείρησαν με πανικό και αλαζονεία το ακριβώς αντίθετο να πράξουν πολιτικά τα δέοντα, ως ελάχιστο ύστατο δείγμα σεβασμού στον Πελοποννησιακό λαό».

Comments are closed.