ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευπρεπισμός στην πλατεία Φραγκόλιμνας και αναβάθμιση δημοσίου χώρου στη μαρίνα

0

Σε εργασίες ευπρεπισμού στην πλατεία Φραγκόλιμνας, προέβησαν χθες δημοτικά συνεργεία, με κλαδέματα του χαμηλού πρασίνου στην πλατεία, καθώς και σε καθαρισμό από την ανεπιθύμητη βλάστηση. Η παρέμβαση θα συνεχισθεί σήμερα με κλάδεμα των δένδρων, με τη βοήθεια καλαθοφόρου, ενώ δόθηκαν από το δήμαρχο οδηγίες προς την Τεχνική Υπηρεσία, ώστε να αποκλεισθεί η πρόσβαση επί της πλατείας για τα αυτοκίνητα, για λόγους ασφαλείας και προστασίας του χώρου, με μεταλλικές διατάξεις τύπου Π. Από την Τεχνική Υπηρεσία θα μελετηθεί η αποκατάσταση των βανδαλισμένων μαρμάρινων επιφανειών και η Διεύθυνση Γεωτεχνικών θα αποκαταστήσει τη λειτουργία του νοτίου σιντριβανίου.

Επίσης, άμεσα θα γίνει και πάλι περίφραξη του οικοπέδου του πρώην Οικονομικού Γυμνασίου.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν αποκατάσταση και ενίσχυση του φωτισμού, καθώς και ενέργειες αποτροπής της προσωρινής εγκατάστασης ή και διανυκτέρευσης αθιγγάνων.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ

Εξάλλου μηχανήματα του Δήμου Καλαμάτας ξεκίνησαν χθες τον καθαρισμό του χώρου δυτικά του Yachting Club, ο οποίος είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο με την εγκατάλειψη αχρήστων σκαφών και άλλων αντικειμένων. Ο χώρος θα καθαρισθεί, θα δενδροφυτευθεί άμεσα και θα βρίσκεται σε επικοινωνία με το νέο ποδηλατόδρομο και με τη μικρή πίστα για ποδήλατα (εκμάθηση κ.λπ.) που δημιουργείται εκεί. Με αυτές τις παρεμβάσεις και τον ηλεκτροφωτισμό, η περιοχή δυτικά και βόρεια του Yachting Club αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά.

Μάλιστα, από χθες η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου συνεχίζεται επί του νοτίου πεζοδρομίου της οδού Σαλαμίνος, με κατεύθυνση το λιμάνι.

Comments are closed.