ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η δυσλειτουργία της Περιφέρειας στη Μεσσηνία αποβαίνει σε βάρος της εξυπηρέτησης του πολίτη

0

Μπορεί η «βεντέτα» Τατούλη-Αλειφέρη να σχετίζεται με τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις και τα «παιχνίδια» εξουσίας, όμως η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από  την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας άρχισε ήδη να γίνεται αισθητή και σε βάρος της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Η άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων με δικαίωμα υπογραφής, από τον ίδιος τον περιφερειάρχη δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς ο καθημερινός  όγκος εργασίας είναι μεγάλος. Ηδη παρατηρούνται προβλήματα π.χ. στο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου πολλοί περιμένουν τις… υπογραφές που αργούν! Και μιλάμε για σειρά κρίσιμων για τη λειτουργία του θεσμού αρμοδιοτήτων, που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη.

Αραγε γιατί ο κ. Τατούλης κρατάει ο ίδιος και δεν εκχωρεί σε εντεταλμένο σύμβουλο τις αρμοδιότητες, τουλάχιστον εκείνες που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη διαχείριση της καθημερινότητας; Εχει κάτι να φοβάται ή ψάχνει το timing για μια τέτοια κίνηση;

Βλέπω να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα και απορώ που ο Τατούλης να θέλει να παριστάνει και τον… αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας!

Εκτός αν περιμένει παραίτηση της Αλειφέρη και διορισμό νέας αντιπεριφερειάρχη, στην οποία να επαναποδώσει τις αρμοδιότητες που, λόγω της «υπόθεσης του κοριού» αφαίρεσε, επιδιώκοντας την παραίτησή της.

Επειδή έχει καταστεί σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί από την Ελένη Αλειφέρη, ας «ψάξει» ο Π. Τατούλης για άλλες λύσεις πιο πρακτικές και λειτουργικές, αλλιώς θα έχει να αντιμετωπίσει οσονούπω και την κατακραυγή των πολιτών, που δεν χρωστάνε τίποτε να πληρώνουν και το… λογαριασμό για τα πολιτικά περιφερειακά παιχνίδια! Αρκετά πληρώνει το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης και της χρεοκοπίας του πολιτικού συστήματος επί μια δεκαετία!

Θ.Τ.

Comments are closed.