ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις 21 Απριλίου το 1ο Σχολικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μικρών Εξερευνητών

0

ΑΠΟ ΤΟ ΚΔΑΠ «ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ» ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΠΟΥΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΚ « Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

Τo 1ο Σχολικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μικρών Εξερευνητών διοργανώνουν το Σάββατο 21 Απριλίου, με ώρα έναρξης στις 10.00, στην αίθουσα «Πολλαπλών χρήσεων» του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Οι Μικροί Εξερευνητές» των Εκπαιδευτήριων Μπουγά και το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας « Ο Ποσειδών».
Το τουρνουά θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 5 (πέντε) γύρων χωρίς διεθνή η ελληνική αξιολόγηση. Κάθε μαθητής-μαθήτρια θα παίξει πέντε παρτίδες και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές-μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της Καλαμάτας.
skaki-afisa
Στο πρωτάθλημα μπορούν να λάβουν μέρος έως 80 άτομα. Παρακαλούνται τα Σχολεία και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης , να δηλώσουν το ταχύτερο δυνατόν τους μαθητές τους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με κριτήριο την ημερομηνία καθώς και την ώρα υποβολής της δήλωσης συμμετοχής.
Θα βραβευτούν ο πρώτος νικητής του τουρνουά με χρυσό μετάλλιο, ο δεύτερος νικητής με αργυρό μετάλλιο, ο τρίτος νικητής με χάλκινο μετάλλιο, το 1ο Κορίτσι του τουρνουά με χρυσό μετάλλιο. Όλοι οι μαθητές-μαθήτριες που θα πάρουν μέρος στους αγώνες θα βραβευτούν με αναμνηστικά διπλώματα.
Ο χρόνος σκέψης θα είναι 10’ για κάθε σκακιστή-σκακίστρια και θα ισχύουν οι κανόνες της Ε.Σ.Ο. (Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία) για το Rapid Chess (γρήγορο σκάκι).
Διευθύντρια αγώνων θα είναι η Τούλα Χατζηπαναγιώτου, διαιτητές των αγώνων θα είναι οι κύριοι Τσεκούρας Θεόδωρος, Παπαδημητρίου Φίλιππος, Τσιάλας Μιχαήλ, Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος, Πουλόπουλος Ηλίας και Μπούρας Παναγιώτης.
Οι ενστάσεις υποβάλλονται έως και 5’ μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Αρμόδιος να αποφασίσει θα είναι ο επικεφαλής διαιτητής Θεόδωρος Τσεκούρας.
Κριτήρια Ισοβαθμίας
Τα κριτήρια ισοβαθμίας θα είναι τα ακόλουθα : 1) Αποτέλεσμα μεταξύ των ισόβαθμων (αν όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους) 2) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων) 3) Προοδευτική βαθμολογία 4) Περισσότερες παρτίδες με τα μαύρα.

Δηλώσεις συμμετοχής
– Επιβεβαίωση

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα email kdap@bougas–school.gr , tsektod@gmail.com και στα τηλέφωνα 2721092022, 6970230970.
Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα Δημοτικά Σχολεία , τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και από τους μαθητές που θα υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής ατομικά , θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 11.00.
Ώρα προσέλευσης το Σάββατο 21 Απριλίου στις 09.30 στον χώρο των αγώνων. Παρακαλούνται οι μαθητές-μαθήτριες να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στους αγώνες μέχρι και τις 09.45 , στην αίθουσα «Πολλαπλών χρήσεων» του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Comments are closed.