ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης “Διάπλαση και Υγεία”: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη Νόσο Parkinson, την ιατρική αποκατάσταση και την προσβασιμότητα στην Καλαμάτα!

0

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» ΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ καλαίσθητη, επιστημονικά επαρκής, χρηστική, εξαιρετικά ενημερωτική, πολλαπλώς ωφέλιμη και ενδιαφέρουσα, όπως είχα χαρακτηρίσει την περιοδική έκδοση με τον εύγλωττο τίτλο: «ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ», κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος της από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Διάπλαση».

Με σημαντικά άρθρα, συνεντεύξεις και θέματα υγείας, αλλά και εξωτερίκευση των δράσεων, πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα και επιστημονικής τεκμηρίωσης από τη δυνατή ομάδα της «Διάπλασης», συνθέτουν τα περιεχόμενα και του 2ου τεύχους.

Στην 4μηνη περιοδική έκθεση παρουσιάζονται  ενδιαφέροντα θέματα υγείας, επιστημονικές απόψεις, πρωτοβουλίες και δράσεις, ενώ προβάλλονται οι δομές και οι επαγγελματίες υγείας στη Μεσσηνία.

Το περιοδικό που διανέμεται σε Ιατρεία, Μικροβιολογικά και Ακτινολογικά Εργαστήρια, Φαρμακεία, Νοσοκομεία και Δημόσιες Υπηρεσίες της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου αλλά και στην Αθήνα, αποτελεί ένα χρήσιμο «εργαλείο» της ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ για επικοινωνία και συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας και τον επιστημονικό κόσμο της χώρας.

Πέρα από την ομάδα της «Διάπλασης» στην περιοδική έκδοση «ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» δημοσιεύονται άρθρα και επιστημονικές απόψεις από γιατρούς της Μεσσηνίας και άλλους επαγγελματίες του χώρου, ενώ υπάρχουν συνεργασίες με γιατρούς -καθηγητές Πανεπιστημίων και με άλλους ειδικούς του χώρου, προβάλλονται δράσεις και διοργανώσεις ενημερωτικού και επιστημονικού χαρακτήρα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Στο editorial του 2ου τεύχους η Αλεξάνδρα Καραβασίλη, φυσίατρος και επιστημονική διευθύντρια της «ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ» αναφέρεται στο δικαίωμα της υγείας, που είναι αναφαίρετο αγαθό για τον καθένα.

«Η έγκυρη ενημέρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνειδητοποιήσει ο κάθε άνθρωπος τη σημασία της πρόληψης, την σπουδαιότητα της αντιμετώπισης και την αναγκαιότητα της αποκατάστασης», εξηγεί η Αλεξάνδρα Καραβασίλη και προσθέτει:

«Συμβάλλοντας κι εμείς στο παραπάνω, μέσα από αυτή τη συλλογική προσπάθεια, παρουσιάζουμε σε αυτή την περιοδική έκδοση ενδιαφέροντα άρθρα στελεχών της επιστημονικής ομάδας της «Διάπλασης» αλλά και άλλων αναγνωρισμένων, έγκριτων ιατρών.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της νόσου του Πάρκινσον στις 11 Απριλίου, στο παρόν τεύχος φιλοξενούμε γνώμες ειδικών σχετικά με τη νόσο και την αποκατάσταση της. Πέρα από αυτό όμως, η θεματολογία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, άρθρα για την Άνοια, την Οστεοπόρωση, την Παιδιατρική Αποκατάσταση, την αποκατάσταση καταγμάτων Σπονδυλικής Στήλης σε ηλικιωμένους, καθώς και το αποτέλεσμα έρευνας   που διεξήχθη στη «Διάπλαση» σχετικά με την ποιότητα ζωής ασθενών που έχουν υποστεί Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο.

Το επίπεδο της επιστημονικής κοινότητας της χώρας μας αλλά κι οι δομές που υπάρχουν σε αυτή, δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσέλκυση ασθενών απ’ όλο τον κόσμο. Η «Διάπλαση», έχοντας προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς από την Ευρώπη ως τις Αραβικές χώρες, πρωτοπορεί και στον τομέα αυτό. Η εξωστρέφεια της «Διάπλασης» αλλά και το «άνοιγμα» συνεχώς νέων αγορών, την τοποθετούν ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη της αποκατάστασης και μπορούν να αποτελέσουν, στα πλαίσια του τουρισμού υγείας, μια διέξοδο για την ανάπτυξη της χώρας.

Στόχος της «Διάπλασης» είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας. Με ένα τεύχος αφιερωμένο στους ασθενείς, τους ήρωες της ζωής αλλά και τους συνεργάτες της «Διάπλασης»  για την ευσυνειδησία, την πίστη και την αφοσίωση, δεσμευόμαστε να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο».

 ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Από τα περιεχόμενα και του 2ου τεύχους της έκδοσης  αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με ένα περιοδικό χρήσιμο και ενημερωτικό, προσιτό στον κάθε Μεσσήνιο και όχι μόνο, που επιζητεί υπεύθυνη ενημέρωση και αναζήτηση γνώσεων για τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, της αποκατάστασης και της αποθεραπείας. Ιδού μια συνοπτική παρουσίαση των περιεχομένων του 2ου τεύχους:

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Μαθήματα ζωής από τον Γιώργο Λαζαρίδη, στο προΐμνιο της οποίας αναφέρεται:

«Αρκεί μόλις μια στιγμή για να αλλάξει όλα όσα ίσως θεωρούμε δεδομένα. Χρειάζεται, όμως, δύναμη ψυχής για να μπορέσουμε αυτή την αλλαγή να τη χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας… Αυτό αποδεικνύει και η διαδρομή της ζωής του Καλαματιανού Γιώργου Λαζαρίδη, η οποία άλλαξε πορεία, ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας στο τένις με αμαξίδιο, πρόεδρος του Συλλόγου «ΔιαφοροΖώ» και αναμφισβήτητα «Ολυμπιονίκης της ζωής», αφού με τη δύναμη της ψυχής του έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια εντός και εκτός γηπέδων, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Δύο ερωταπαντήσεις του Γιώργου Λαζαρίζη που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα της Καλαμάτας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ιδού:

  • Πιστεύεις ότι στην Καλαμάτα έχουμε φτάσει στο επίπεδο να θεωρούμαστε «προσβάσιμη» πόλη από άποψη υποδομών και κοινωνικής κουλτούρας;

«Είμαστε σε καλό δρόμο, όμως έχουμε δουλειά ακόμα για να μπορέσω να πω αυτή την λέξη. Υπάρχει βελτίωση στον τομέα των υποδομών, ειδικά σε καινούργια έργα, έχουμε ήδη δύο αυτόνομα σημεία πρόσβασης στην παραλία (SeaTrak). Mας βοηθάει το γεγονός ότι γενικά είμαστε μια επίπεδη πόλη.

Στον τομέα της νοοτροπίας υπάρχει βελτίωση, υπάρχουν όμως σίγουρα και οι δυσάρεστες εξαιρέσεις στον κανόνα.

Και ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δύστυχοι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι του ΚΟΚ».

  • Τελικά, μια αναβάθμιση της προσβασιμότητας είναι μόνο ένδειξη πολιτισμού ή μπορεί να αποδειχτεί και μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, π.χ. θεματικός τουρισμός;

«Είναι σίγουρα και τα δύο. Το να είναι μια πόλη φιλική και προσβάσιμη για όλους, είναι το αυτονόητο. Αν καταφέρεις λοιπόν το αυτονόητο, αυτόματα θα μπορείς να γίνεις και τουριστικός προορισμός για όλους».

 

 

Ιατρική αποκατάσταση και ποιότητα ζωής ασθενών μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο. Μια πρωτοποριακή έρευνα από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Διάπλαση».

– Γράφουν η Αλεξάνδρα Καραβασίλη, MD, MSc, FEBPRM, Ειδική Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Επιστημονική Διευθύντρια Κ.Α.Α. «Διάπλαση» και ο Σωτήρης Αποστολόπουλος, MSc, MSc In Health Management, MSc in Finance, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων Κ.Α.Α. «Διάπλαση».

Στην ενδιαφέρουσα ανάλυση πέρα από τα στοιχεία που παρουσιάζονται με διαγράμματα επισημαίνεται:

«Το πρόγραμμα αποκατάστασης βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής ασθενών μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο. Αυτό μπορεί να εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη οικονομία κλίμακος για το υγειονομικό σύστημα περίθαλψης».

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΝΟΣΟ PARKINSON

Γνωρίζοντας τη Νόσο Parkinson: Tα συμπτώματα και η διαχείρισή της. Γράφει ο Νικόλαος Πρωτόπαππας, MD, MSc, Ειδικός Ιατρός Νευρολόγος, Διευθυντής Νευρολόγος Κ.Α.Α. «Διάπλαση».

Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι: «Η εκφύλιση των νευρώνων ξεκινάει αρκετά χρόνια νωρίτερα, ενδεχομένως και 2 δεκαετίες προ της διάγνωσης».

Πώς η Εργοθεραπεία μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα. Αρθρο από την Φωτεινή Τερζάκη, OT, Εργοθεραπεύτρια – Τμήμα Εργοθεραπείας Κ.Α.Α. «Διάπλαση».

– Στο άρθρο επισημαίνεται πως: «Συχνά, τα άτομα με Parkinson δυσκολεύονται στην επαρκή εκτέλεση αυτοματοποιημένων και σύνθετων λειτουργιών, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά τους».

Η αξία της Λογοθεραπευτικής παρέμβασης στη Νόσο του Parkinson. Γράφει η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, SLT, Λογοθεραπεύτρια, Τμήμα Λογοθεραπείας Κ.Α.Α. «Διάπλαση», Εργαστηριακή συνεργάτης Τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Καλαμάτας.

– Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι: «Συχνά, συνυπάρχουν δυσκολίες επικοινωνίας-λόγου, ομιλίας, φώνησης, ενώ σε προχωρημένο στάδιο, εμφανίζεται δυσκαταποσία-δυσφαγία».

Η Φυσικοθεραπεία ως «όπλο» ενάντια στη Νόσο Parkinson. Το άρθρο υπογράφουν η Βασιλική Παναγοπούλου, PT, Φυσικοθεραπεύτρια, Τμήμα Φυσικοθεραπείας Κ.Α.Α. «Διάπλαση» και η Ευανθία Αγγελοπούλου, Βοηθός Φυσικοθεραπείας, Τμήμα Φυσικοθεραπείας Κ.Α.Α. «Διάπλαση».

– Οι δύο φυσικοθεραπεύτριες τονίζουν στο άρθρο ότι: «Η φυσικοθεραπευτική παρέμβαση βασίζεται στο γεγονός ότι η κίνηση μπορεί να βελτιωθεί μέσω της επανάληψης».

Υδροθεραπεία: Ένας άγνωστος σύμμαχος ενάντια στη Νόσο Parkinson. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της άσκησης στο νερό.

– Γράφει ο Απόστολος Γαΐτάνης, Γυμναστής – Απόφοιτος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Τμήμα Υδροθεραπείας Κ.Α.Α. «Διάπλαση», ο οποίο σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η αντίσταση του νερού βοηθά στη μυϊκή ενδυνάμωση και στην αντοχή του ατόμου ακόμα και με  ήπια άσκηση!».

Άνοια – Nόσος Alzheimer: Βασικές αρχές.

– Γράφει ο Παναγιώτης Σολδάτος, MD, PhDc, Ειδικός Ιατρός Νευρολόγος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρονται ότι: «Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι σήμερα 150.000-200.000 ασθενείς πάσχουν από τη νόσο Alzheimer».

Αποκατάσταση ηλικιωμένων μετά από κατάγματα οστεοπορωτικής αιτιολογίας στην Σπονδυλική Στήλη.

– Γράφει ο Γεώργιος Σάπκας, Καθηγητής Ορθοπαιδικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Χειρουργός Ορθοπαιδικός Metropolitan Hospital, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η κινητοποίηση των ατόμων αυτών με θώρακο-οσφυϊκούς κηδεμόνες / ζώνες δεν αποτρέπει την προοδευτική περαιτέρω καθίζηση των σπονδύλων. Εκ των ανωτέρω είναι φανερό ότι η παραμονή των ηλικιωμένων ατόμων στο κρεβάτι μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει, γεγονός που κάνει αναγκαία την γρήγορη αποκατάσταση και κινητοποίηση των ατόμων αυτών».

Φροντίζοντας τα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους.

– Γράφει η Ευγενία Καρτερολιώτη, MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστ. Συνεργάτης Κ.Α.Α. «Διάπλαση», Εκ. Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (ΕΕΨΨΟ).

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις αλλεργίες.

– Γράφει ο Νικόλαος Τζοβάρας, MD, Ειδικός Ιατρός Παθολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής Παθολόγος Κ.Α.Α. «Διάπλαση».

Στο άρθρο επισημαίνεται: «Σήμερα, διαθέτουμε αποτελεσματικά μέσα για τις αλλεργίες, με τα οποία εξασφαλίζεται ο έλεγχος των συμπτωμάτων και άριστη ποιότητας ζωής».

Παράγοντες κινδύνου Στεφανιαίας Νόσου και πρόληψη.

– Γράφει ο Ιωάννης Αναστασόπουλος, MD, Ειδικός Ιατρός Καρδιολόγος, Διευθυντής Καρδιολόγος Κ.Α.Α. «Διάπλαση».

Βασική επισήμανση του άρθρου: «Η πρόληψη της στεφανιαίας νόσου βασίζεται στον έλεγχο των παραγόντων κινδύνου».

Πρόληψη του καρκίνου: Τί μέσα διαθέτουμε;

– Γράφει η Βασιλική Σαλίχου, MD, Ειδική Ιατρός Παθολόγος, Επιστ. Συνεργάτης Κ.Α.Α. «Διάπλαση».

Στο άρθρο υπογραμμίζεται: «Οι διάφορες μορφές καρκίνου είναι υπεύθυνες για το 25% των θανάτων του ελληνικού πληθυσμού».

Οστεοπόρωση: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη «σιωπηλή νόσο».

– Γράφει ο Στυλιανός Σ. Βελονάς, Ειδικός Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Διευθυντής τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, 401 ΓΣΝΑ, Επιστ. Συνεργάτης Κ.Α.Α. «Διάπλαση».

Στο άρθρο υπογραμμίζεται: «Ακρογωνιαίο λίθο στην αντιμετώπισή της αποτελεί η πρώιμη διάγνωση και η εκπόνηση ολοκληρωμένης θεραπείας».

Θεραπεία με κρουστικά κύματα (Shockwaves): Σύγχρονη, επιτυχημένη προσέγγιση σε επώδυνες μυοσκελετικές παθήσεις.

– Γράφει ο Ιωάννης Ν. Σαραμάντος, MD, Ειδικός Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Αν. Διευθυντής τμήματος Αποκατάστασης, 401 ΓΣΝΑ, Επιστ. Υπεύθυνος ιατρικής μονάδας αποκατάστασης «Rehability», IsmstCertified – στην Ιατρική Χρήση Κρουστικών Κυμάτων.

Βασική επισήμανση: «Με τη μέθοδο Shockwave Therapy πετυχαίνουμε δραστική μείωση του πόνου σε μόλις δύο συνεδρίες».

Η Διεπιστημονική προσέγγιση στην Παιδιατρική Αποκατάσταση.

– Γράφει ο Γεώργιος Νεοχωρίτης, D, Ειδικός Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Επιστ. Συνεργάτης Κ.Α.Α. «Διάπλαση».

Στο άρθρο τονίζεται: «Από πλευράς φυσιολογίας τα παιδιά δεν αποτελούν μικρούς ενήλικες» και ότι: «Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει, επίσης, η συμβουλευτική γονέων και η καλή συνεργασία με την ομάδα αποκατάστασης».

ΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Στο 2ο τεύχος παρουσιάζονται οι δράσεις και πρωτοβουλίες της «ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ» στο τελευταίο τετράμηνο, η συμμετοχή σε συνέδρια και ημερίδες καθώς και το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Τέλος, υπάρχουν παρουσίαση από την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας της «Διάπλασης» στο ξενοδοχείο Belvedere.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Από τις παραπάνω ενδεικτικές αναφορές του 2ου τεύχους, επιβεβαιώνονται οι επισημάνσεις μου κατά την παρουσίαση του 1ου τεύχους, πως μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι το περιοδικό «ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»» δεν είναι μια περιστασιακή διαφημιστική έκδοση, αλλά – όπως προανέφερα – ΕΝΑ ΑΛΛΟ περιοδικό στο χώρο της υγείας που ήρθε για να μείνει και να προσφέρει ενημέρωση και γνώσεις στον τομέα της υγείας και της επιστήμης της Αποκατάστασης και Αποθεραπείας.

Έτσι, λοιπόν, παρότι το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Διάπλαση», «γεννήθηκε» ταυτόχρονα, σχεδόν, με τη μεγάλη οικονομική κρίση που εξακολουθεί να μαστίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία, γράφει τη δική του ιστορία στην Καλαμάτα και ευρύτερα στη Μεσσηνία.  Είχε και αυτό τη δική του «μνημονιακή περίοδο» και τις περιπέτειες αλλά με πολλή δουλειά, συνετή διαχείριση και εύστοχες κινήσεις βγήκε έγκαιρα από το… μνημόνιό του και ακολουθεί αξιοθαύμαστη ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα, παρά τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Όμως το δικό του success story είναι προϊόν σκληρής δουλειάς και επίπονης προσπάθειας της διοίκησης και εργαζομένων με συνέπεια και συνέχεια και όχι λόγων κενών περιεχομένου για εντυπωσιασμό, όπως συμβαίνει στην πολιτική εν Ελλάδι!

Ήδη η προσαρμογή και η συμβατότητά του με την τοπική κοινωνία, την αυτοδιοίκηση και τους φορείς είναι μια ευδιάκριτη πραγματικότητα, με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης της εξωστρέφειάς του.  Η εταιρική ευθύνη και η κοινωνική προσφορά της «Διάπλασης» είναι σημαντική και με κάθε διακριτικότητα σε ευαίσθητους τομείς.  Άνθρωποι αδύναμοι, πληγωμένοι από την κρίση και ελλείψει κοινωνικής προστασίας από την Πολιτεία, βρήκαν ανοιχτή αγκαλιά στη «Διάπλαση» χωρίς τυμπανοκρουσίες, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η ευαισθησία, η  στάση ευθύνης και η διάθεση προσφοράς, διατρέχουν την ανθρώπινη πυραμίδα της «Διάπλασης».  Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο.  Και η συμβολή του Κέντρου σημαντική και πολλαπλή στην τοπική κοινωνία και οικονομία.  Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η «Διάπλαση»:

Στις φονικές πλημμύρες του 2016 στην Καλαμάτα ήταν εδώ και μετά την πασαρέλα των πολιτικών και συνέβαλε στην προσωρινή στέγαση και ανακούφιση πληγέντων.

Σε ειδικές περιπτώσεις συνανθρώπων μας που βρέθηκαν σε δυσκολία ήταν εδώ, όταν η απουσία της Πολιτείας ήταν ηχηρή και ακατανόητη.

Στήριξε και στηρίζει σιωπηρά πρωτοβουλίες και συσσίτια αλληλεγγύης.

Προώθησε και υποστηρίζει πρωτοβουλίες για ΑμεΑ.

Διοργάνωσε και στήριξε ημερίδες και άλλες δράσεις και διοργανώσεις για ζητήματα υγείας, κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

Όλα αυτά και άλλα πολλά συνιστούν εταιρική ευθύνη, κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη, ανθρωπιά και συμπαράσταση στα θύματα της κρίσης και της ανάλγητης απρόσωπης και απάνθρωπης γραφειοκρατίας που πληγώνει καθημερινά την αξιοπρέπεια των οικονομικά αδύναμων και κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

Δεν αναφερόμαστε στο επιστημονικό και θεραπευτικό έργο του Κέντρου Αποκατάστασης «Διάπλαση». Γι’ αυτό μιλούν οι αριθμοί και οι καινοτόμες δράσεις και μέθοδοι αποκατάστασης και αποθεραπείας των ασθενών.  Η φήμη του Κέντρου έχει ξεπεράσει τα τοπικά, περιφερειακά και ελληνικά σύνορα.  Ανθρώποι που χρήζουν αποκατάστασης και αποθεραπείας απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού έχουν αποκατασταθεί και αποθεραπευτεί στη «Διάπλαση». Ακόμη και θύματα πολεμικών συρράξεων από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ενώ συνεργασία έχει αναπτυχθεί τόσο με την Κύπρο όσο και βαλκανικές χώρες, τόσο για την αποκατάσταση και αποθεραπεία ασθενών όσο και τη συνεργασία σε γνωστικό επίπεδο για την Αποκατάσταση και Αποθεραπεία των ασθενών επί Κυπριακού εδάφους.

Το περιοδικό «ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»  έρχεται να ενισχύσει το κοινωνικά ευαίσθητο πρόσωπο της «Διάπλασης» μέσα από δωρεάν υπεύθυνη ενημέρωση για θέματα υγείας, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφεια και προβάλλοντας τη δυναμική και την προοπτική της Καλαμάτας.  Υπό αυτή την έννοια το περιοδικό θα είναι και ένα χρήσιμο εργαλείο προβολής της Μεσσηνίας, ενισχύοντας το προφίλ και το brand name της περιοχής για  προσέλκυση ιατρικού και συνεδριακού τουρισμού υψηλού επιπέδου.

Comments are closed.