ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο «κοριός» ψόφησε και η μεταφορά των μαθητών της Μεσσηνίας «ανέστησε» την πολυδιάστατη κόντρα!

0

ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΟ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μέχρι και τα «εξανθήματα» από το… τσίμπημα του «κοριού» της Περιφέρειας, τείνουν να… υποχωρήσουν, με την κοινή γνώμη να μην ασχολείται πια, μέχρι τουλάχιστον να βγει η απόφαση των αρχών, αλλά την κόντρα στους «κόλπους» της Περιφέρειας, να συνεχίζεται στο φόντο της υποκλοπής και σε… ανάμνηση προγενέστερων υποθέσεων!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Μια από αυτές τις υποθέσεις, πολύ πριν τον «κοριό», αλλά μετά από τα σκουπίδια, ήταν αυτή της μεταφοράς των μαθητών, η οποία φαίνεται πως «φούντωσε», τώρα που… καταλάγιασε ο «θόρυβος» της κατασκοπείας! Τα στρατόπεδα πλέον, μετά την καταγγελία για υποκλοπή στο γραφείο της, από την Ελένη Αλειφέρη, είναι ξεκάθαρα διαχωρισμένα και η υπόθεση της μεταφοράς των μαθητών, η οποία φέρεται ως μια από εκείνες που επιβεβαίωνε λόγω χειρισμών, το χάσμα στις σχέσεις της θεματικής με την χωρική αντιπεριφερειάρχη, Νικολάκου – Αλειφέρη, επανέρχεται ύστερα από το εξώδικο που έστειλαν στην Περιφερειακή Αρχή οι ιδιοκτήτες ταξί, καλώντας την Περιφέρεια και την Ενότητα της Μεσσηνίας, να τηρήσουν τη νομιμότητα, αναφορικά με το νέο διαγωνισμό. Πληρεξούσιος μάλιστα δικηγόρος τους, είναι ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ένας από τους δύο δικηγόρους που έχει ορίσει η Ελένη Αλειφέρη να την εκπροσωπεί, στην υπόθεση του «κοριού».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ  ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ  ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ  ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ…

Η Ντίνα Νικολάκου, αντέδρασε άμεσα, επισημαίνοντας πως ο ίδιος ο περιφερειάρχης και όχι κάποιος πληρεξούσιος δικηγόρος, απάντησε στο εξώδικο αυτό, τονίζοντας πως ο νόμος τηρείται στο ακέραιο, ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει με το δικό της τρόπο, στο πλαίσιο της απάντησής της στο θέμα, πως δεν πρέπει να… εκπλήσσονται κάποιοι από την παρουσία της στη Μεσσηνία, ρίχνοντας έτσι, λάδι στη φωτιά της κόντρας, η οποία δε φαίνεται να σβήσει, ούτε με την «εξόντωση», μιας… διμοιρίας «εντόμων», που εξακολουθούν να… ρουφούν το αίμα της Περιφερειακής Αρχής! «Έχω αντιληφθεί και το λέω γιατί θέλω να μιλάω πάντα πολύ καθαρά στους Πελοποννήσιους και βεβαίως στους Μεσσήνιους συμπολίτες μου, ότι υπάρχει μια τάση τελευταία, να προκαλείται σε κάποιους εντύπωση, από την παρουσία μου στη Μεσσηνία, λες και δεν γνωρίζουν την παρουσία μου εδώ τόσα χρόνια και την αγάπη μου για το νομό, λες και δεν ξέρουν ότι είμαι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας και λες και… πρέπει να ζητάω την άδειά τους, για την παρουσία μου εδώ», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» η κα Νικολάκου, η οποία ταύτισε τη γενικότερη κόντρα και με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

«ΥΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

«Παρατηρώ ότι προσπαθούν κάποιοι, να χρησιμοποιήσουν το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, για τους δικούς τους λόγους, ο καθένας από την πλευρά του, θέλοντας να κάνουν για μια ακόμη φορά, κατ’ αυτούς κριτική, κατ’ εμέ έναν ύπουλο πόλεμο εναντίον της Περιφερειακής Αρχής», δήλωσε με έμφαση η θεματική αντιπεριφερειάρχης, η οποία εξήγησε τι ακριβώς έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και πως έχει το θέμα. «Στην τελευταία της συνεδρίαση, υπό τη δική μου προεδρία, η Επιτροπή ενέκρινε τους όρους των διαγωνισμών, τριών Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα, της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Λακωνίας, με εκείνους της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας, να έρχονται στην επόμενη συνεδρίαση, αποκλειστικά και μόνο για να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες»,  εξήγησε η κα Νικολάκου, που έκανε ειδική αναφορά και στο εξώδικο.

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ  ΤΑΞΙ ΚΑΙ Η  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗ

«Επειδή είδα ότι δημοσιοποιήθηκε ένα εξώδικο των ιδιοκτητών ταξί Καλαμάτας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις υπηρεσίες μας, να σας πως ότι ήδη, ο κ. Τατούλης έδωσε εντολή για απάντηση, η οποία έχει μάλιστα σταλεί, με υπογραφή του ίδιου και όχι πληρεξούσιου δικηγόρου. Προχωράμε με τους διαγωνισμούς και θέλω να δηλώσω πως έχουν λυθεί τα προβλήματα που προέκυψαν από το Σεπτέμβριο του 2017 με τις καθυστερήσεις, αφού είχαμε άριστη συνεργασία με τον υπουργό και το Ελεγκτικό Συνέδριο και δόξα τω Θεώ λύθηκαν αυτά κι έτσι πληρώνονται πια οι μεταφορείς», δήλωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, τονίζοντας πως σε αυτήν την κατεύθυνση, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια στην Τρίπολη από το αρμόδιο Τμήμα Εκκαθάρισης. «Αν προλάβουμε, ίσως και φέτος για το λίγο διάστημα που έχει απομείνει, αλλιώς όλα θα εξελιχθούν ομαλά, τις περιόδους 2018 -19 και 2019 – 20», επεσήμανε η κα Νικολάκου, τονίζοντας πως οι λύσεις που δόθηκαν με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση, είναι προς τη θετική κατεύθυνση, αν και –όπως σημείωσε- «υπάρχουν κι άλλα κενά στη Νομοθεσία για τη μεταφορά των μαθητών». Η Ντίνα Νικολάκου, σχολίασε το γεγονός ότι η πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) και οι διαδικασίες της μεταφοράς, ήταν βασισμένη στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν είχαν ληφθεί υπόψη, οι ιδιομορφίες των ορεινών περιοχών. «Εμείς πιστεύουμε πως πρέπει και το τελευταίο παιδί του πιο απομακρυσμένου ορεινού χωριού, να έχει ίδιο δικαίωμα στη μάθηση και να πηγαίνει την ίδια ώρα στο σχολείο, όπως και το παιδί που είναι σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο. Ένα παιδί ενός κτηνοτρόφου στην ορεινή Αρκαδία, έχει ίδιο δικαίωμα στη μάθηση, με εκείνο, ενός κυρίου που μένει σο Κολωνάκι και μπορεί και να είναι και εφοπλιστής. Έτσι βλέπουμε εμείς τα πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο δουλεύουμε και δε φοβόμαστε κανέναν και ποτέ, αφού τολμούμε να λέμε πάντα, ελεύθερα την άποψή μας, γιατί παίρνουμε δύναμη από τους πολίτες και κλείνουμε τα αυτιά μας, σε οποιονδήποτε νομίζει ότι μπορεί να παίξει το ρόλο της… σειρήνας πάνω μας, αφού έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας ότι τηρούν το νόμο», σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης, η οποία στάθηκε στα της διαδικασίας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  «ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ» ΟΛΑ ΣΤΟ… ΒΩΜΟ  ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ!

«Είναι δυνατό να πιστέψει κανείς, ότι όποιος ανάδοχος, για την όποια υπηρεσία αποστέλλει εξώδικα, η υπηρεσία θα φοβηθεί να συνεχίσει; Αυτά τα θέματα, είναι υπηρεσιακά, και η Οικονομική Επιτροπή λαμβάνει υπόψη την εισήγηση των υπηρεσιών. Ο νόμος περιφρουρεί και θωρακίζει αυτόν που έχει διαφορετική άποψη, γι’ αυτό, ο οποιοσδήποτε, έχει το δικαίωμα να προσφύγει. Εμείς, δε σχολιάσαμε το εξώδικο, όμως δεν μπορεί να δημοσιεύεται τμήμα του και να θεωρείται ότι αυτό μας φοβίζει. Στις συναντήσεις άλλωστε, που είχα με αρμόδιους υπαλλήλους, όχι μόνο δεν έδειξαν φοβισμένοι, αλλά είναι απολύτως εντάξει, αφού κάνουν χρόνια τώρα, με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους», δήλωσε η κα Νικολάκου, η οποία καταληκτικά, στάθηκε εκ νέου στο θέμα του «ύπουλου πολέμου», όπως τον χαρακτήρισε. «Δεν φοβάται κανείς! Έχει αποδείξει ποτέ ο κ. Τατούλης ότι φοβάται κάποιον, για κάτι που ο ίδιος πιστεύει πως πρέπει να γίνει ή έχει δείξει ότι έχει παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο για να μην τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος; Αν είναι κάτι που είμαστε περήφανοι και ευχαριστώ όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής , είναι γιατί μέχρι σήμερα, δεν έχουμε χάσει σχεδόν καμία απόφασή μας. Το ποσοστό των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής που έχει κερδηθεί με τον οποιονδήποτε τρόπο, είτε από την Αποκεντρωμένη είτε από το ΣτΕ είναι κάτω από 1%, 0,007% και έχουμε ξεπεράσει τις 7.500 αποφάσεις! Δεν πρέπει λοιπόν, να το σεβαστούμε αυτό; Αξίζει να «θυσιάζουμε» στο… βωμό του να κάνουμε αντιπολίτευση στον κ. Τατούλη, την Περιφέρεια ή την κα Νικολάκου, τα πραγματικά γεγονότα και να δημιουργούμε παραμύθια και μύθους;», διερωτήθηκε, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου.

Comments are closed.