ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πυριτιδαποθήκη η Μέση Ανατολή όπου τα συμφέροντα «παίζουν» με τα σπίρτα…

0

ΕΝΑ κράτος δυνατό, σταθερό και ανεπτυγμένο, έχει μεταβληθεί σε πυριτιδαποθήκη στη Μέση Ανατολή, όπου η γεωπολιτική αστάθεια φαίνεται να φθάνει στα όριά της, με γενικευμένη πολεμική σύγκρουση πολυεθνικών συμφερόντων!

Η ΣΥΡΙΑ στη δίνη του εμφυλίου εδώ και επτά χρόνια, έχει μεταβληθεί τώρα σε… «φαιό νταμάρι», όπου συγκρούονται ξένοι στρατοί με τη μία ή την άλλη πλευρά των αντιμαχομένων καθεστωτικών του Ασάντ που στηρίζουν Ρώσοι και Ιρανοί με τους αντικαθεστωτικούς, τους Κούρδους και με πρόσχημα τον ISIS!

ΟΛΟΙ,  λοιπόν, παίζουν με τα… σπίρτα αδιαφορώντας για τις συνέπειες!  Βομβαρδισμοί, χημικά, πύραυλοι και ο Θεός να βάλει το χέρι του τι άλλο θα δούμε, μια και όλα δείχνουν ότι πάμε σε επαναχάραξη συνόρων, νέες κρατικές οντότητες και ό,τι άλλο επινοήσουν τα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα για να εδραιώσουν την παρουσία τους στην περιοχή!

Η ΕΜΠΛΟΚΗ της Ελλάδας, είναι εμφανής, έστω και εμμέσως, μετά τη μεταφορά αμερικάνικων βάσεων από την Τουρκία.

ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ αυτή η εμπλοκή, σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό μένει να το δούμε.  Ωστόσο η προκλητικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται, στην προσπάθεια να κερδίσει αντισταθμίσματα, για τις όποιες απώλειες θα έχει λόγω Κουρδικού!

ΠΑΝΤΩΣ ο… μισός πλανήτης αυτή τη στιγμή διεξάγει πόλεμο στη Συρία!!!

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ βομβαρδίζει συριακές βάσεις και σκοτώνει 7 ιρανούς στρατιώτες, η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει τους Ισλαμιστές, οι οποίοι μάχονται κατά των Ρώσων και των Ιρανών, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι σύμμαχοι του Ασαντ και τηρούν(;)τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου, βομβαρδίζοντας τους συμμάχους των ΗΠΑ, οι  οποίοι πολεμούν με τον εταίρο τους στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία, που διεξάγει πόλεμο επί συριακού εδάφους εναντίον των Κούρδων!

ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ της Δύσης (ΗΠΑ- Βρετανία –Γαλλία)  με τις… ευλογίες των χωρών της Δύσης, αλλά και της Τουρκίας, που είναι όμως και σύμμαχο με Ρωσία και Ιράν, αν και ακόμη δεν έχει αξιολογηθεί η δυναμική τους, εικάζεται ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις, ωστόσο μένει να τις δούμε!

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ κανείς ότι έγινε τέτοιας έκτασης κινητοποίηση της Δύσης για χτυπήματα μόνο σε τρείς περιοχές της Συρίας, όπου εικάζεται ότι ήταν αποθήκες υλικών παρασκευής χημικών όπλων!

ΟΛΟΙ «βλέπουν» ότι η Δύση θέλει πόλεμο και ότι ακόμη δεν έχει πει την τελευταία της λέξη, ενώ ήδη η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα αφήσει «αναπάντητα» τα χτυπήματα, ιδιαίτερα αν οι δυτικοί πύραυλοι… χτυπήσουν σε βάση ή περιοχές ρωσικών συμφερόντων!

ΟΛΟΙ αναλογίζονται τι θα συμβεί αν κάποιος ρώσικος S-400 καταρρίψει αεροπλάνα των δυτικών συμμάχων!

ΑΥΤΟ το επικίνδυνο παιχνίδι με τα σπίρτα πάνω σε μια θάλασσα γεμάτη βενζίνη, αν δεν ελεγχθεί εγκαίρως ίσως είναι η απαρχή ενός μεγάλου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή, αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο.

Η ΕΛΛΑΔΑ πρέπει να σταθμίσει με περίσκεψη τη στάση της και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον πέρα κι έξω από μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και οικονομικά συμφέροντα! Αλλιώς η όποια εμπλοκή της θα έχει και τις ανάλογες συνέπειες…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

 

Comments are closed.