ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επενδύσεις, ΝΔ και άλλα θέματα

0

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ακούνε και επενδύσεις δεν βλέπουνε στη Μεσσηνία, λένε οι μονίμως γκρινιάζοντες και να που έρχεται μια ακόμα επένδυση ύψους 250 εκ. ευρώ από την Costa Navarino, όπως ενημερωθήκαμε από το ρεπορτάζ του Κώστα Ντελέζου στο «Βήμα».

ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ επισημαίνεται ακόμα πως η ΤΕΜΕΣ με την επένδυση της στην Πύλο έχει βάλει τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

ΕΥΣΤΟΧΗ η επισήμανση ασφαλώς και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

ΟΣΟ για άλλες επενδύσεις αναζητούνται αλλά ακόμα δεν έκαναν την εμφάνισή τους παρά τους συχνούς κομπασμούς διαφόρων παπαγάλων.

***

ΕΤΟΙΜΟΙ για όλα στη ΝΔ δηλαδή για εκλογές ισχυρίζονται νεοδημοκράτες και στη Μεσσηνία αλλά τα πράγματα είναι περισσότερο θολά απ’ όσο νομίζουν οι πολλαπλώς αισιοδοξούντες γαλάζιοι παράγοντες.

ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ άρθρο του «Βήματος» πάντως που τιτλοφορείται «Εκλογές το φθινόπωρο» το εκλογικό σενάριο είναι ήδη «στημένο» για τα καλά.

ΑΝ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ είναι άγνωστο βέβαια αλλά θεωρείστε την αγωνία των νεοδημοκρατών για ετοιμότητα ως δεδομένη ας όψεται το ενδεχόμενο πιθανής νίκης βέβαια.

ΤΟΝΙΖΩ «αγωνία για ετοιμότητα» γιατί θα δοθεί μάχη για θέση στα ψηφοδέλτια που άλλωστε υπογείως έχει ήδη ξεκινήσει και στη Μεσσηνία και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.

***

ΓΙΑ ΤΟΝ ανεκδιήγητο βουλευτή Φωκά που παρότρυνε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για κάψιμο της Βουλής, ό,τι κι αν ειπωθεί θα είναι λίγο όσο και αν ο ίδιος προσπάθησε να συμμαζέψει τα λόγια του εκτέθηκε ακόμα περισσότερο.

ΣΩΣΤΗ τελικά η πρόταση να επιληφθεί του ζητήματος η Βουλή και να τον τιμωρήσει.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ άλλωστε δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο, ούτε και να λένε ό,τι τους κατέβει όπως και άλλοι συνάδελφοι άλλωστε του εν λόγω βουλευτή έχουν κατά καιρούς πει και δεν τους έχουν εγκαλέσει.

***

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας εξαρχής δεν ήταν και η καλύτερη και πλέον απροκάλυπτα χειροτερεύει με απόλυτη ευθύνη της περιφερειακής αρχής και του τρόπου που αυτή λειτουργεί.

Η ΚΟΝΤΡΑ με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου που πλέον έχει αρχίσει να λιώνει.

ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΕΛΘΕΙ κανείς στην αντιπαράθεση σε επίπεδο κουτσομπολιού είναι εύκολο αλλά δεν είναι χρήσιμο.

ΚΑΙ βέβαια να ξαναθυμίσουμε πως από τη σύσταση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, τα προβλήματα που τώρα κορυφώνονται δεν έλειψαν. Τυχαίο;

ΑΣΦΑΛΩΣ όχι και όσοι προσπαθούν να πείσουν περί του αντιθέτου δεν πείθουν και διαρκώς εκτίθενται.

***

ΟΤΑΝ οι κοτσάνες δεν έχουν όριο, η κινδυνολογία έρχεται στο προσκήνιο προκλητικά όπως και να’χει.

ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» με τον τίτλο «Ο Τραμπ πάτησε το κουμπί» είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα κινδυνολογίας απ’ αυτά που δυστυχώς συνηθίζει ο Τύπος στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει.

ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ διατυπώσεις όπως «παιχνίδια παγκοσμίου πολέμου», να κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ λοιπόν ένας νορμάλ άνθρωπος που βομβαρδίζεται από αμέτρητες υπερβολές καθημερινά, έχοντας συν τοις άλλοις και τα αμέτρητα δικά τους προβλήματα;

ΜΟΝΟ το χιούμορ σώζει φίλτατοι σε αυτές τις περιπτώσεις ως αντίδραση και σίγουρα όχι ο φόβος που προσπαθούν να μας περάσουν ως θέση.

***

«ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ με πατάτες στο φούρνο» του Zoltan Egressy, μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και ανθρωπιά από τρεις νέους άνδρες ηθοποιούς σε ένα παιχνίδι συνεχών εναλλαγών, όπου αφορμή είναι η στρογγυλή θεά του ποδοσφαίρου.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ σχέσεων, αγάπης, μίσους, ανθρώπων και ανθρωπιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ το Σάββατο 21 Απριλίου στις 9 μ.μ.

ΠΙΣΤΟΙ του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, να είστε εκεί.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.