ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Μεσσηνία δεν χρειάζεται τουρισμό… του ύψους ή του βάθους!

0

untitled-1

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ αποτελεί σοβαρή υπόθεση για τη Μεσσηνία, και προϊόν ευχολογίων ή ακόμα χειρότερα το ξεπερασμένο μοντέλο της δεκαετίας του ’60 και του ’70, καθώς οι γειτονικές χώρες γίνονται όλο πιο ανταγωνιστικές συνθλίβοντας το μέλλον ιδίως για μεσαία εισοδήματα ευρωπαίων τουριστών.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ

Αναγνώστες αναζητώντας στο διαδίκτυο, καθώς αποτελεί πλέον χρήσιμο εργαλείο για ένα ταξιδιωτικό προορισμό, γνωρίζουν ότι η εποχή της… αρπαχτής έχει ξεπεραστεί προ πολλού! Με την αναζήτηση έγκυρων ιστοτόπων επιχειρήθηκε τις ημέρες του Πάσχα μια αναζήτηση ανάμεσα στις προτάσεις που υπάρχουν ιδίως για τον Έλληνα επισκέπτη και από τα αποτελέσματα προκαλούνται εκπλήξεις. Ιδιαίτερα για τη Δυτική Μεσσηνία όπου:

Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι υπάρχει τουρισμός… δύο ταχυτήτων! Μιας ελκυστικής ως θετικής ταχύτητας προορισμού και μιας… διαστημικής που ξεφεύγει από την εικόνα της εποχής! Στην πρώτη περίπτωση αναζητήθηκαν καταλύματα μεσαίου και σχετικά υψηλού επιπέδου για ένα ζευγάρι με παροχή πρωινού ή μη, καθώς και άλλων ευκολιών. Αφορά περιοχές της Δυτικής Μεσσηνίας από την χρυσή ακτή και το Ρωμανού μέχρι τις παρυφές της Πυλίας. Στη πρώτη εικόνα φάνηκε να υπάρχουν ελκυστικές τιμές ξεκινώντας από 60 ευρώ μέχρι 225 ευρώ, που αφορά την μεγαλύτερη τιμή στο μεγάλο συγκρότημα του Ρωμανού λίγο πριν το Πάσχα. Οι τιμές παρουσίασαν μικρές διακυμάνσεις κατά την εορταστική περίοδο.

ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ… ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

Στην δεύτερη περίπτωση εμφανίστηκαν βίλες για διανυκτέρευση με αρκετά καλές ανέσεις, αλλά η τιμή όντως ήταν αστρονομική! Λέμε «διαστημική  τιμή» γιατί κατά μέσο όρο η διαμονή την νύχτα ήταν στα 1.477 ευρώ, δηλαδή ξεφεύγοντας ακόμα και από τα όρια τoυ πολυτελούς συγκροτήματος στο Ρωμανού! Αφορά βέβαια ολόκληρη κατοικία αλλά και πάλι… Το επαναλάβαμε μήπως ήταν… τυπογραφικό λάθος; Αλλά μάταια…

Αντίθετα στον Κυπαρισσιακό οι τιμές ήταν ελκυστικές από 60 ευρώ με πρωινό μέχρι 90 ευρώ σε υψηλών αστέρων κατάλυμα με ίδια προσόντα. Συμπέρασμα: Τουρισμό του ύψους ή του βάθους δεν χρειάζεται η Μεσσηνία. Απαιτείται συγκροτημένη πολιτική με συνιστώσες την προσέλκυση και υψηλών- μεσαίων εισοδημάτων με βάση την λογική της αγοράς. Οι εποχές της οικονομικής άνεσης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Γιατί τελικά η Μεσσηνία είμαστε εμείς. Αν δεν το έχουμε καταλάβει καλύτερα να μην ασχοληθούμε με τίποτα…

Comments are closed.