ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ κατά της απλής αναλογικής

0

Kατά της εφαρμογής της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τάχθηκαν χθες από κοινού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη Τύπου.

Οι δύο πρόεδροι εν όψει του κοινού συνεδρίου που θα κάνουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες στις αύριο και την Πέμπτη, αναφέρθηκαν στο νομοσχέδιο του Καλλικράτη που περιμένουν να το δουν από το υπουργείο Εσωτερικών, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι ετοιμάζει την κατάθεση του στη Βουλή χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει διαβούλευση.

Μάλιστα ο κ. Πατούλης, σύμφωνα με το Ρ/Σ 9,84, χαρακτήρισε προσβολή την στάση του υπουργείου προς τον θεσμό επισημαίνοντας ότι άνθρωποι ενοχλούν την αυτοδιοίκηση, χωρίς να ξέρουν από αυτοδιοίκηση.

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο υπουργείο Εσωτερικών, για το θέμα της πρόσληψης των 8.160 στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων χαρακτηρίζοντας «βλακεία» την εμμονή του υπουργείου να μην δώσει παράταση τουλάχιστον δύο μηνών στους υπάρχοντες συμβασιούχους, μέχρι να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες από το ΑΣΕΠ, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και υπάρχουν δήμοι υποστελεχωμένοι.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός, χαρακτήρισε συγκεντρωτικό το σημερινό κράτος ανάλογο με την Τουρκία και την Χιλή, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρύθμιση και όχι απλή αναλογική, που τελικά θα φέρει απορύθμιση στην κοινωνία, αφού έχει κομματικά οφέλη δημιουργώντας -όπως είπε- μια μειοψηφία κουμανταφόρων.

Τέλος, οι δύο πρόεδροι ζήτησαν πραγματικές μεταρρυθμίσεις με πόρους, αρμοδιότητες και αποκέντρωση του κεντρικού κράτους.

Comments are closed.