ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030 και άλλα θέματα

0

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η κινητικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην Καλαμάτα και αναμένουμε τη συνέχειά της ασφαλώς.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της ομάδας ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030 να παρουσιάσει την «ιστορία των κτηρίων της Καλαμάτας» είναι αξιοπρόσεκτη και χρειάζεται να στηριχτεί όσο περισσότερο γίνεται και από περισσότερους.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ έχει αρκετά δείγματα αρχιτεκτονικά αξιοπρόσεκτων κτιρίων που όμως χρειάζεται άμεσα η ανάδειξή τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ πάντως αυτό χρειάζεται να ληφθεί υπόψιν ότι και τα κτίρια που είναι τερατουργήματα δίπλα σε κομψοτεχνήματα, αναδεικνύονται έτσι κι αλλιώς περισσότερο λόγω της ασχήμιας τους!!

ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια να προσεχθεί ένα ωραίο κτίριο θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί και η ασχήμια ενός τερατουργήματος από τα οποία η Καλαμάτα διαθέτει ουκ ολίγα.

ΕΙΝΑΙ μακρύς ο δρόμος για να φτάσουμε στο σημείο να πούμε πως η Καλαμάτα είναι ωραία πόλη επειδή διατηρεί ακόμα κάποια κτήρια αξιομνημόνευτης αρχιτεκτονικής γραφής και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να βαυκαλιζόμαστε πως αναδεικνύοντας κάποια κτήρια αναδεικνύεται και η πόλη.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μια συνολικότερη προσέγγιση και προς αυτή την κατεύθυνση η πρωτοβουλία της κίνησης ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030 είναι σημαντική ως αφετηρία σε ό,τι ακολουθήσει.

ΑΛΛΑ τι είναι τελικά η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030;

ΟΣΟΙ την αποτελούν επιμένουν ότι δεν πρόκειται για αυτοδιοικητική κίνηση και δεν έχουμε λόγο να μην τους πιστεύουμε.

ΩΣΤΟΣΟ μην έχουμε αυταπάτες ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουμε ακόμα ενάμιση χρόνο και ως τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για συμμετοχή κάποιων από τα μέλη της ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030 σε κάποια αυτοδιοικητική κίνηση, άλλωστε επωάσεις ήδη γίνονται.

***

ΜΕΝΟΝΤΑΣ στην Αυτοδιοίκηση να πούμε πως η κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή την απλή αναλογική αναμένεται να έχει πολλαπλές επιπτώσεις.

ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη» και τώρα ίσως στον «Κλεισθένη» γίνεται απροκάλυπτα προφανές πως η επιχείρηση: χειραγώγηση της Αυτοδιοίκησης συνεχίζεται και στη νέα εποχή.

ΕΧΕΙ δίκιο ο Αγοραστός που τονίζει πως η μεταρρύθμιση που θα γίνει πρέπει να αφορά τους πολίτες αλλά από  την άλλη δεν γίνεται να υπάρχει ένα εκλογικό σύστημα που καθιστά δημάρχους και περιφερειάρχες παντοκράτορες και βέβαια δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτοι.

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ χρειάζεται να λειτουργεί ως άμεση δημοκρατία γιατί διαφορετικά μόνο αυτοδιοίκηση δεν είναι.

***

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ τον Τατούλη αυτές τις μέρες γιατί βρίσκεται στην Κίνα επιδιώκοντας συνεργασίες στον εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό τομέα.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ η «κοριολογία» στη Μεσσηνία δίνει και παίρνει και ο καθένας ό,τι θέλει ακούει και λέει.

***

ΟΛΗ η Καλαμάτα ένα βιβλίο το Σάββατο χάρη στην σπουδαία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Αντιλόγου που για δεύτερη χρονιά πραγματοποιεί την εκδήλωση Book walk στην πόλη.

ΜΕΤΕΧΟΥΝ εννιά βιβλιοπωλεία που θα κάνουν ελκυστικές εκπτώσεις για τους ενδιαφερόμενους αναγνώστες.

ΚΑΙ βέβαια θα συμμετέχουν τόσο η Λαϊκή όσο και η Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται και ο συνδυασμός λογοτεχνίας-γαστρονομίας όπου για τρεις μέρες μαγαζιά εστίασης της πόλης θα μαγειρεύουν φαγητά που περιλαμβάνονται σε λογοτεχνικά κείμενα.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ  μέρα λοιπόν το Σάββατο για τους φίλους του βιβλίου και προσκεκλημένοι όλοι για να συμμετάσχουν.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ άλλωστε θεωρείται ο πιο πιστός φίλος για όσους ξέρουν να εκτιμήσουν την αξία του.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.