ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κίνηση στο Ιστορικό Κέντρο, Καμμένος κ.ά.

0

ΒΡΑΔΥ Παρασκευής και το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας σφύζει από ζωή είναι οι καταστηματάρχες τρίβουν τα μάτια τους.

Ο ΑΝΙΨΙΟΣ έμπορας πάντως παραμένει αποστασιοποιημένος και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με περίσκεψη.

ΤΟ ΙΔΙΟ και ο Μήτσος που ξέρει να ελέγχει τον ενθουσιασμό του.

ΠΑΛΙΕΣ καραβάνες και οι δύο ξέρουν καλά πως τέτοιου είδους φαινόμενα δεν έχουν διάρκεια.

ΠΑΡ’ ΟΛΑ αυτά η κίνηση στο Ιστορικό Κέντρο όσο μπαίνουμε περισσότερο στην άνοιξη αυξάνεται και αυτό δεν αμφισβητείται.

***

ΠΟΙΟΣ πιστεύει τον Καμμένο;

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ φίλος αναγνώστης του «Θάρρους» διαβάζοντας στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας για τη δήλωση του υπουργού Αμυνας ότι η Καλαμάτα θα γίνει η μεγαλύτερη Αεροπορική Ακαδημία στην Ευρώπη.

ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ λόγια είναι εξπέρ ο συγκυβερνήτης του Τσίπρα, αλλά δυστυχώς ο ίδιος ελάχιστα πείθει με τα όσα λέει, μιας και προ πολλού έχει θεωρηθεί ως αναξιόπιστος.

ΣΕ ΑΥΤΗ την αναξιοπιστία βασίστηκε και ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος για να χαρακτηρίσει προεκλογικό ψέμα την εξαγγελία για Αεροπορική Ακαδημία.

ΑΔΙΚΟ έχει;

***

ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ Μητσοτάκη στην «καμμένη γη» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αναφέρει πομπώδες δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, αναλύοντας τη στρατηγική της ΝΔ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ να γελάσετε αν θέλετε ωστόσο στη ΝΔ τα λένε σοβαρά όσα σκέπτονται αντιμέτρων με απώτερο σκοπό βέβαια να εκμαιεύσουν την ψήφο των πολιτών.

ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ξεκινάει από το πόσοι θα τους πιστέψουν κι αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις μάλλον δεν είναι λίγοι.

ΑΝ ΟΜΩΣ και αυτή τη φορά οι πολίτες πάνε στις κάλπες γιατί πίστεψαν τις υποσχέσεις των πολιτικών δεν θα έχουν καμία δικαιολογία.

ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ τα ίδια λάθη είναι πλέον ασυγχώρητα.

***

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ δεσμεύτηκε ο Μητσοτάκης στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με απλή αναλογική όπως εισηγείται κυβέρνηση.

ΦΥΣΙΚΑ δεν παρέλειψε και αυτός να υποσχεθεί ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης.

ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ πάντως ο Τζαννακόπουλος (για δικαίωμα στο όνειρο κλπ.) αλλά επί της ουσίας το ζήτημα είναι πως τα κόμματα ενδιαφέρονται να ελέγχουν την Αυτοδιοίκηση και όχι να της δίνουν αρμοδιότητες.

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και το ΠΑΣΟΚ βέβαια) δεν δείχνουν να ξεφεύγουν από αυτή τη θλιβερή πεπατημένη.

***

ΠΕΡΑΣΕ και δεν ακούμπησε η επίσκεψη του Ινδού υπουργού Γεωργίας στη Μεσσηνία, που συνοδευόταν από τους υπουργούς Γιώργο Κατρούγκαλο και Βαγγέλη Αποστόλου, αν κρίνουμε από τα όσα ανακοινώθηκαν.

ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ πάντως για ουσιαστική συνεργασία των δύο χωρών για το ελαιόλαδο φαίνεται να υπάρχουν αρκεί να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία.

***

ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ της ΝΟΔΕ στη Μεσσηνία θα είναι σφαγείο μοιάζει ήδη ως δεδομένο αν κρίνουμε από τα όσα διαρρέουν.

ΑΡΚΕΙ βέβαια οι όποιοι υποψήφιοι δεν κάνουν τελικά πίσω όπως την άλλη φορά κι έχουμε τη θλιβερή εξέλιξή της εκλογής δια βοής.

Η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ως τοπική οργάνωση σε επίπεδο νομού οφείλει να βρει τα ερείσματά της στην τοπική κοινωνία και αυτό δε θα γίνει όσο εξακολουθεί να ταυτίζεται με συγκεκριμένα πρόσωπα όσο ψηλά ιστάμενα και αν είναι αυτά.

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ οργανώσεις οφείλουν να είναι η φωνή της τοπικής κοινωνίας και όχι φερέφωνα.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.