ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο Παίδων και πιθανότατα σε Ιδρύματα τα 4 παιδιά που παράτησε η μάνα τους στην Καλαμάτα – Πόρισμα “φωτιά” των κοινωνικών λειτουργών

0

 ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ Παιδικής Προστασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξή τους, ειδικά κατά την ενηλικίωσή τους, φαίνεται πως θα βρουν τη θαλπωρή και τη ζεστασιά, που έχουν πρωτίστως ανάγκη για να μεγαλώσουν όπως πρέπει σε κάθε παιδί, τα τέσσερα παιδάκια της 27χρονης Μεσσήνιας στην καταγωγή μητέρας, η οποία πριν μέρες τα εγκατέλειψε στα… σκαλιά του Εισαγγελέα!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η μητέρα, η οποία πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, με το βρέφος της στην αγκαλιά και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της έως 8 ετών, από το χέρι, στις Αρχές, για να τα αφήσει, αφού όπως είπε δεν μπορούσε να τα ζήσει, φέρεται να μην είναι ικανή -παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια, για λίγο, έδειξε μετανιωμένη- να τους παρέχει την ψυχική και συναισθηματική ηρεμία που έχουν ανάγκη, ώστε να μεγαλώσουν χωρίς προβλήματα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Όλα ξεκίνησαν, όταν η νεαρή πολύτεκνη μητέρα, έφυγε από το σπίτι της στην Αθήνα, όπου ζούμε σε τον σύζυγό της και τα παιδιά τους, αφήνοντάς τα εκεί και ήρθε στο Κατσαρού για λίγες μέρες να… σκεφτεί! Ο άντρας της, πήρε με τη σειρά του τα παιδιά και τα άφησε στο σπίτι των συγγενών της στο χωριό όπου και μένει προσωρινά η γυναίκα, η οποία προφανώς… πιεσμένη, αφού φέρεται να διαμήνυε πως δεν τον θέλει και δεν θέλει και τα παιδιά του, τα πήρε από το χέρι και τα εγκατέλειψε, ισχυριζόμενη πως δεν μπορεί να τα ζήσει. Ο Εισαγγελέας, διέταξε να μεταφερθούν τα παιδιά, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου και παρέμειναν αρκετές ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, αφού το Κατσαρού, δεν είχε αντίστοιχη δομή, με τον πατέρα να σπεύδει στο νοσηλευτικό ίδρυμα και να δηλώνει πως θέλει να τα μεγαλώσει εκείνος! Εκεί, για λίγο, όσο μπόρεσαν να… συνεννοηθούν, βρέθηκε τελικά και η μητέρα, που «φάνηκε» προσωρινά μετανιωμένη!

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ-«ΦΩΤΙΑ» ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣΣΕ ΜΟΝΑΔΑ!

Οι εντάσεις ωστόσο, δεν άργησαν να έρθουν και πάλι, και το πόρισμα των αρμόδιων λειτουργών, ολοκληρώθηκε και εστάλη στον Εισαγγελέα, με πληροφορίες της «Φ» για το συμπέρασμά του, να κάνουν λόγο πως τουλάχιστον προς το παρόν, το οικογενειακό περιβάλλον, δεν είναι κατάλληλο, για να μεγαλώσουν εκεί, τα τέσσερα παιδιά! Να θυμίσουμε άλλωστε, όπως αποκάλυψε η «Φ», πως το μεγάλο παιδί της οικογένειας, το 8χρονο κοριτσάκι, έχει χάσει ήδη μια χρονιά στο σχολείο και επαναλάμβανε, μέχρι την ημέρα που τα παράτησε η μάνα τους, την Α΄ Δημοτικού! Αυτό που ζητούν οι λειτουργοί, είναι τα παιδιά να υποβληθούν σε ενδελεχή ιατρικό έλεγχο από εξειδικευμένους γιατρούς σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα και από εκεί, με βάση τα αποτελέσματα, του ευρέος και σε κάθε επίπεδο ελέγχου και των τεσσάρων παιδιών, να ενημερωθεί εκ νέου ο Εισαγγελέας, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη και τα δύο πορίσματα, θα αποφασίσει για το μέλλον των παιδιών.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το έντονο κοινωνικό της πρόσωπο, παρακολούθησε στενά και σε όλες της τις διαστάσεις την υπόθεση, μεριμνώντας για όλα και έχοντας αποκλειστικό γνώμονα την σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών, στα οποία θα σταθεί δίπλα και όσο βρίσκονται στο Παίδων. Η «Φ» επικοινώνησε με την αρμόδια θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, η οποία ευχαρίστησε την κοινωνική λειτουργό της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Αθηνά Μαγγουριλου, αλλά και τις λειτουργούς της διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της έδρας και ειδικά την διευθύντρια Αγγελική Πουλοπούλου, γα την αρωγή τους στην προσπάθεια που καταβλήθηκε στη Μεσσηνία, τονίζοντας πως δε θα αφήσουν στιγμή τα παιδιά! «Η Περιφερειακή Αρχή και οι υπηρεσίες μας, δεν αντιμετωπίζουν τυπικά την υπόθεση αυτή, αλλά ουσιαστικά, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για τέσσερις παιδικές ψυχές», δήλωσε η κα Νικολάκου, τονίζοντας πως το βλέμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα είναι άγρυπνο μέχρι τέλους.

Comments are closed.