ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Βεντέτα» Σαμαρά-Τσίπρα για τις πολιτικές εξελίξεις – Αντίδραση του πρ. πρωθυπουργού για τις αναφορές στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

0

ΣΕ ΒΕΝΤΕΤΑ εξελίσσεται η κόντρα του πρ. πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου Αλέξη Τσίπρα. Πολιτική κόντρα που μετά την «υπόθεση Novartis» έχει πάρει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς ο Μεσσήνιος πολιτικός, προωθεί «αντιΣύριζα μέτωπο» πολιτικών δυνάμεων. Μάλιστα πρόσφατα με άρθρο του στην «Καθημερινή» ανέφερε ότι μπαίνει και ο ίδιος μπροστά στη μάχη για την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Τελευταίο «επεισόδιο» στη διακηρυγμένη πλέον ανελέητη πολιτική κόντρα η προχθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε:

«Ο Τσίπρας, πλέον, βγάζει φόβο!». Και πρόσθεσε: «Φόβο για το μέλλον, γιατί έρχεται η ΝΔ… Φόβο για το χθες, γιατί γίνονται οι συγκρίσεις με το 2014… Ως προς την εμπάθειά του για μένα, με τιμά και τον ευχαριστώ. Και πάντως, θα τον πάω ως το τέλος!».

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΣΙΠΡΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι αναζητά ευκαιρίες αποσταθεροποίησης ακόμη και με αφορμή τα πιο ευαίσθητα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, κατηγορώντας τη συνολικότερα για «ανεύθυνη και υπονομευτική στάση».

Έδωσε δε ως εξήγηση αυτής της πολιτικής επιλογής ότι σκιαγραφείται με τον πιο σαφή τρόπο «στον φανατικό λόγο κάποιων συγκεκριμένων εκπροσώπων του παλιού πολιτικού συστήματος που έχουν αναλάβει εργολαβικά την καθοδήγηση του κ. Μητσοτάκη», όπως π.χ. στις πολιτικές αναλύσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου.

Επίσης, σχολίασε ότι αυτό που ζητάνε και που ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υλοποιήσει «είναι τη δημιουργία ενός αντισύριζα μετώπου» κι ότι έχουν καταφέρει «να συγκροτήσουν ένα μαύρο μέτωπο που αποτελείται από ό,τι πιο σάπιο και διαφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα, στην προσπάθεια τους να παλινορθώσουν την εξουσία του παλιού πολιτικού συστήματος». Αυτό είπε, αποτελείται, από «εκδοτικά συγκροτήματα, μέσα ψευδούς ενημέρωσης, διωκόμενοι ολιγάρχες, άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου που περνιούνται για επιχειρηματίες».

Στις αναφορές του ο κ. Τσίπρας κατέληξε: «Ούτε παίζουμε. Ούτε φοβόμαστε. Ούτε ντιλάρουμε, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι», είπε, για να σημειώσει ότι «τη δέσμευση μας για καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς, θα την υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό των αμέτρητων θυσιών και στερήσεων».

Comments are closed.