ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αδιαχώρητο κάθε Πέμπτη στην αγορά της Αγίας Τριάδας με τους καταναλωτές να ψάχνουν για ρούχα με 1 ευρώ!!!

0

ΤΟ… ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ επικρατεί κάθε Πέμπτη στην Αγία Τριάδα στην Καλαμάτα, όπου διεξάγεται το εβδομαδιαίο παζάρι! Εκεί, μπορεί να βρει κανείς από ρούχα και παπούτσια, εξοπλισμό για το σπίτι και κάθε λογής αντικείμενα, με το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι πια πολύ μεγάλο, καθώς λόγω της παρατεταμένης κρίσης, για πολλούς, αυτή είναι η μόνη λύση!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Άλλωστε, πολλά ρούχα, κοστίζουν από ένα μέχρι δέκα το πολύ ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές, να ψωνίσουν πολύ φθηνά, αυτά που έχουν πραγματικά ανάγκη. Δικαιολογημένη, σ’ αυτήν την κατεύθυνση, είναι και η αντίδραση των καταστηματαρχών, αλλά και του Επιμελητηρίου, μετά από καταγγελίες των οποίων, πριν από μερικές ημέρες, αστυνομικοί, κατέσχεσαν πολλά προϊόντα «μαϊμού». Ο ανταγωνισμός, είναι τεράστιος, αθέμιτος σχεδόν, ισχυρίζονται πολλοί επαγγελματίες, κάποιοι από τους οποίους ωστόσο, «ενισχύουν» αυτήν την αγορά με στοκ εμπόρευμα. Ο καταναλωτής από την πλευρά του, αναζητά το πιο φθηνό και είναι γεγονός, πως πολλοί, έχουν περιορίσει τις αγορές τους από  τα καταστήματα, λόγω αυξημένου κόστους. Ένα κόστος, στο οποίο ωστόσο, εμπεριέχονται, φόροι, τέλη, ενοίκια, εισφορές, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, μισθοί, προμηθευτές και όσα χρειάζεται να δίνει κανείς. για να διατηρεί μαγαζί. Δυστυχώς όμως, ο μέσος καταναλωτής, αδυνατεί πια να αγοράσει ρούχα, παπούτσια, ακόμη και εσώρουχα και κάλτσες, γι’ αυτόν και τα παιδιά του, αποκλίνοντας… από τον δρόμο του στεγασμένου εμπορίου και προσφεύγοντας στην λύση της λαϊκής αγοράς, στην οποία κάθε Πέμπτη, δεν πέφτει, κυριολεκτικά, καρφίτσα…

ΡΟΥΧΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ  ΔΥΟ ΕΥΡΩ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!

Ανδρέας Πιπέρης

Ανδρέας Πιπέρης

«Ο κόσμος είναι λογικό να ψωνίζει, αφού πουλάμε ρούχα με 1 και 2 ευρώ», δήλωσε στη «Φ» ο Ανδρέας Πιπέρης, ο οποίος διατηρεί πάγκο στην είσοδο της αγοράς, πολλά χρόνια, με την οικογένειά του. «Όσοι δεν μπορούν να πάνε στα καταστήματα, θα έρθουν στη λαϊκή αγορά κι εμείς γι’ αυτούς είμαστε εδώ, για όσους δεν μπορούν αλλού να ψωνίσουν», τόνισε ο κ. Πιπέρης, επισημαίνοντας πως όλοι οι έμποροι στην Αγία Τριάδα, πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους και ενοίκια. «Αυτός που θέλει να πάρει κάτι καλό, για μια επίσημη περίσταση, θα πάει στο κατάστημα, όπως κι εγώ φυσικά. Εδώ, τα εμπορεύματα, είναι για την εργατιά», ανέφερε ο συγκεκριμένος μικροπωλητής, τονίζοντας πως ακόμη και στη λαϊκή, όταν ο κόσμος δεν έχει πληρωθεί, δεν υπάρχει κίνηση ανάλογη με εκείνη, τις πρώτες ημέρες του μήνα. «Φέρνουμε εμπορεύματα με το κιλό από την Ιταλία και πουλάμε γυναικεία ρούχα με 2 ευρώ από αποθήκες της Αθήνας, καταστήματα που κλείνουν ή έχουν στοκ. Και από την Καλαμάτα, μας δίνουν το στοκ για να μην τα έχουν στις αποθήκες τους», παραδέχθηκε ο κ. Πιπέρης, τονίζοντας πως όλοι όσοι δραστηριοποιούνται εκεί, είναι νόμιμοι.

 Κώστας Γκόγκας

Κώστας Γκόγκας

«Πραγματικά, η Λαϊκή, έχει κίνηση  γιατί έχουμε πάρα πολύ καλές τιμές κι έτσι η προσέλευση του κόσμου, είναι μεγάλη», δήλωσε με τη σειρά του, ο Κώστας Γκόγκας, επισημαίνοντας πως όλοι οι έμποροι, κάνουν καλύτερες τιμές. «Έτσι, μένει και ο κόσμος ικανοποιημένος και εμείς. Βέβαια, ο κόσμος ζητά διαρκώς καλύτερη τιμή, με αποτέλεσμα πολλές φορές, φτάνουμε στα όρια», είπε ο κ. Γκόγκας, παρατηρώντας πως ακόμη και στο παζάρι, οι καταναλωτές, παίρνουν πια, μόνο τα άκρως απαραίτητα.

Θοδωρής Τσουτσουλίδης

Θοδωρής Τσουτσουλίδης

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Θοδωρή Τσουτσουλίδη, ο οποίος ανέφερε πως η κρίση, έχει επηρεάσει και τις αγορές στη λαϊκή. «Υπάρχει κρίση και εδώ, χαζεύουν, κοιτούν τις τιμές και παίρνουν πια, ότι έχουν πραγματικά ανάγκη. Γι’ αυτό άλλωστε, έχουμε ρίξει τις τιμές, που είναι πιο φθηνές από πέρυσι, όμως η κίνηση και πάλι, δεν είναι η αναμενόμενη, αφού ψωνίζουν μόνο τα απαραίτητα και ψάχνουν τα προϊόντα που κοστίζουν 1 και 2 ευρώ», δήλωσε ο κ. Τσουτσουλίδης, με όλους τους, να απαντούν στη «Φ» και για το περιστατικό με τα μαϊμού προϊόντα, τα οποία κατασχέθηκαν μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην αγορά της Αγίας Τριάδας, πριν από λίγες ημέρες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΑΪΜΟΥ» ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ…
ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ!

Υπήρχαν κάποια μαϊμού ρούχα στη λαϊκή όπως υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και είναι λογικό, αφού τα επιτρέπουν οι ίδιοι. Έπρεπε να συλλαμβάνονται στο τελωνείο, αυτοί που τα εισάγουν», παρατήρησε όχι άστοχα, ο Ανδρέας Πιπέρης. « Όταν περνάνε από… μπροστά τους τα εμπορεύματα, λογικό είναι αυτά, να απλωθούν σε όλη την αγορά», είπε και τόνισε πως οι έλεγχοι είναι αυξημένοι και πως όποιος είναι «καθαρός» δεν φοβάται. «Έχουμε πολλούς ελέγχους, που μερικές φορές, είναι υπερβολικοί, όμως όποιος είναι νόμιμος δεν έχει τίποτε να φοβάται», τόνισε και ο Κώστας Γκόγκας, ο ο ποιος μιλώντας για τα μαϊμού» προϊόντα, σημείωσε ότι με τις κατασχέσεις, καταστράφηκε το βιός αυτών των οικογενειών. «Το κράτος, πρέπει να μας προστατεύει, όμως προσπαθεί να μας εξοντώσει! Να είναι αυστηροί, δε λέμε, αλλά εκεί που πρέπει. Για παράδειγμα, τώρα πρέπει να θεωρηθούν κάποιες άδειες και μας ζητούν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, που είναι δύσκολο για πολλούς από εμάς, αφού κι εμείς χρωστάμε, όπως όλος ο κόσμος! Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε και να καταργηθεί, αλλά δυστυχώς, δεν γίνεται. Πας όμως στην Αθήνα στους Κινέζους, οι οποίοι είναι όλη μέρα ανοιχτοί και έχουν τα πάντα, χωρίς να τους ελέγχουν όπως εμάς», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Τσουτσουλίδης, ο οποίος ζήτησε από την πολιτεία, να σκύψει και στα δικά τους προβλήματα.

Comments are closed.