ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδηλώσεις την Κυριακή σε Πύλο και Μεθώνη στη μνήμη των πεσόντων στα ναυάγια Nino Bixio και Sebastiano Veniero

0

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Μαΐου θα εορτασθεί στην Πύλο και τη Μεθώνη η μνήμη των πεσόντων των Ναυαγίων Nino Bixio και Sebastiano Veniero, και θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια των νέων μνημείων εις ανάμνηση των πεσόντων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 ΠΥΛΟΣ

– Ώρα 10.30 π.μ.: Πέρας προσέλευσης Επισήμων στην πλατεία Νέστορος, έμπροσθεν του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης υπέρ των Πεσόντων στα Ναυάγια.

– Ώρα 10.55 π.μ.: Αποκαλυπτήρια μνημείου Πεσόντων, από τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτριο Καφαντάρη Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν: Κατάθεση Στεφάνων από τις Αρχές. Απαγγελία Ποιήματος αφιερωμένου στους πεσόντες, από τον εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής αναμνηστικών πλακών για την Πύλο και τη Μεθώνη,  Τζιμ Κλέιβεν. Τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των Πεσόντων. Ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων. Πανηγυρικός της Ημέρας από την Ειδική Συνεργάτη του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Ηλιάνα Κονδυλοπούλου. Πέρας πρώτης τελετής.

ΜΕΘΩΝΗ

– Ώρα 12 μ.: Πέρας προσέλευσης Επισήμων στην πλατεία Γρηγορίου Επισκόπου, έμπροσθεν του μνημείου. Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης υπέρ των πεσόντων στα Ναυάγια.

– Ώρα 12.30 μ.μ.: Αποκαλυπτήρια μνημείου Πεσόντων, από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτριο Καφαντάρη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν: Κατάθεση Στεφάνων από τις Αρχές. Απαγγελία Ποιήματος αφιερωμένου στους πεσόντες, από τον εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής αναμνηστικών πλακών για την Πύλο και τη Μεθώνη, Τζιμ Κλέιβεν. Τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των Πεσόντων. Ανάκρουση του Εθνικών Ύμνων. Πανηγυρικός της Ημέρας από τον εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής αναμνηστικών πλακών για την Πύλο και τη Μεθώνη, Τζιμ Κλέιβεν.

– Ώρα 1 μ.μ.: Προβολή βίντεο στο Πνευματικό Κέντρο Μεθώνης. Πέρας δεύτερης τελετής.

 

Comments are closed.