ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντυπωσίασαν τα πελοποννησιακά προϊόντα στην 4η Διεθνή Εκθεση «Freskon»

0

ΣΤΗΝ 4η ΔΙΕΘΝΗ έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «Freskon, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η έκθεση διοργανώθηκε από την ΔΕΘ-HELEXPO και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός φρούτων και λαχανικών που διεξάγεται στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διεθνές σημείο συνάντησης εταιρειών, παραγωγών και εμπόρων μέσα από το οποίο επιτυγχάνεται η ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών, η ανάδειξη προϊόντων, φρούτων και λαχανικών και η διεύρυνση συνεργασιών.

Στη φετινή διοργάνωση, σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας, συμμετείχαν 210 εκθέτες από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ντουμπάι, Κύπρος, Βουλγαρία, Αίγυπτος, Ινδία, Μαρόκο, Ισραήλ και ΠΓΔΜ.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις και ειδικότερα το διεθνές συνέδριο σταφυλιού, εξειδικευμένες παράλληλες με ομιλίες και παρουσιάσεις, το FreshConmarket (με Β2Β Συναντήσεις με τις μεγαλύτερες αλυσίδες supermarket των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης).

Η Περιφέρεια συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν παραγωγοί, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Πελοποννήσου, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθούν με εισαγωγείς από όλο τον κόσμο και να λάβουν τεχνογνωσία για τις διεθνής τάσεις που επικρατούν και οι παρευρισκόμενοι εξαγωγείς να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικά ραντεβού.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης. Ντ.  Νικολάκου και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος του πρωτογενή τομέα της Π.Ε. Κορινθίας  Αλ. Αλεξόπουλος.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων η Ντ. Νικολάκου, αφού συνεχάρη του διοργανωτές για την άρτια οργάνωση της έκθεσης, δήλωσε κατά τον χαιρετισμό της ότι  βασική στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η εξωστρέφεια για την προώθηση και τη βιωσιμότητα των αγροτικών μας προϊόντων και κάλεσε τους παραγωγούς, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του κλάδου να βγουν μαζί στις διεθνείς αγορές. Παρουσία των εκπροσώπων της κυβέρνησης του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάν. Τσιρώνη και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βας. Κόκκαλη, η κα. Νικολάκου τόνισε ότι επιτέλους πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι ήρθε η ώρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις ,για να αναδείξουμε σε εθνικό επίπεδο τον πρωτογενή τομέα και να σταθούμε αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι παραγωγικές τάξεις  για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Comments are closed.