ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημερίδα στην Καλαμάτα: «Ευκαιρίες και προκλήσεις για νέους επιχειρηματίες στον αγρο-διατροφικό τομέα»

0

Ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση  των δράσεων  που υλοποιεί καθώς και την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα του αγρο-διατροφικού τομέα, διοργανώνει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) στην Καλαμάτα. Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Elite City Resort (Ναυαρίνου 2), τη Δευτέρα, 21 Μαΐου, από τις 6 ως τις 8:30 μ.μ.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1-2%ce%b7

Βασικός στόχος του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας  είναι η βιωματική εκπαίδευση με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και βελτίωσης των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 200 καταρτιζόμενοι σε θεματικές ενότητες που αφορούν τον Αγροτουρισμό, την Επεξεργασία και Τυποποίηση Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, την Αξιοποίηση αλλά και την Καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, την Τυποποίηση και Συντήρηση Τροφίμων καθώς και την Τυροκομία. Παράλληλα με την εκπαιδευτική δραστηριότητα, το Κέντρο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν στην Μεσσηνία και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ

Σε αυτό το πλαίσιο θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν την προώθηση πωλήσεων και στα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας επιτυχημένος πωλητής από τον σύμβουλο εμπορικής ανάπτυξης  Νεκτάριο Ζεϊμπέκη.

Ο δρ Αλέξιος-Λέανδρος Σκαλτσούνης, καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα παρουσιάσει στοιχεία για την επιστημονική κατοχύρωση της φαρμακευτικής αξίας των βοτάνων και τη σύνδεση με την τοπική επιχειρηματικότητα.

  • Στη συνέχεια η Ευαγγελία Κουτσοβούλου, ιδρύτρια της εξαγωγικής εταιρείας αρωματικών φυτών Daphnis and Chloe, θα αναφερθεί στις προκλήσεις για μια νέα αγροδιατροφική επιχείρηση.
  • Ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, συνιδρυτής του «Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας», θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του project «Πολυστάρι» από το τμήμα του σεμιναρίου του «Αγροτουρισμού» και αφορούν σε προτάσεις ήπιας αγροτουριστικής ανάπτυξης του συγκεκριμένου χωριού.
  • Κλείνοντας ο δρ Φίλιππος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Γραφείου Στρατηγικών Έργων, Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, θα παρουσιάσει τον απολογισμό και τους μελλοντικούς στόχους του ΚΑΕΜ και θα απονεμηθούν τα διπλώματα στους απόφοιτους του 4ου κύκλου σεμιναρίων.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεσσηνιακές παραλλαγές σαλάτας, που θα δημιουργήσουν οι Σεφ του ΙΕΚ Ορίζων, έχοντας ως βάση προϊόντα επιχειρήσεων οι οποίες υποστηρίζονται από την συμβουλευτική του Κέντρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721025700 και 6985666456, ή στo γραφείo στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

e-mail: info@kaem.gr

site : www.kaem.gr

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΕΜ

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Κολέγιο Περρωτής. Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική υποστήριξη εστιασμένη τόσο στην ίδρυση νέας επιχείρησης όσο και στην ανάπτυξη προοπτικών υπάρχουσας επιχείρησης.

Comments are closed.