ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο… σφυρί βγαίνει την Τετάρτη σπίτι οικοδόμου στην Καλαμάτα – Σοκάρουν οι ρυθμοί αύξησης της αποποίησης κληρονομιάς

0

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ, παρακολουθεί το πανελλήνιο, τις εξελίξεις αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι έρχονται πια μέσω διαδικτύου, να… αντικαταστήσουν τις δεσμεύσεις και τα συνθήματα που ήθελαν “κανένα σπίτι, σε χέρια τραπεζίτη”! Την Τετάρτη, σε πλειστηριασμό βγαίνει και το σπίτι ενός οικοδόμου στην Καλαμάτα, με τον προβληματισμό των πολιτών, που βιώνουν με το χειρότερο τρόπο τις επιπτώσεις των μνημονίων να είναι κάτι περισσότερο από έντονος.

doumoulakis
Στη Μεσσηνία, πιστοποιημένοι στο σύστημα, το οποίο όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου – Καλαμάτας, Παναγιώτης Δουμουλάκης, γλυκοκοιτάζουν… και οι Γάλλοι, είναι πιστοποιημένοι, μόλις τέσσερις συμβολαιογράφοι. “Η Γαλλική Συμβολαιογραφία, έχει στείλει εκπροσώπους στην Ελλάδα και ζήτησε ενημέρωση για το σύστημα της ελληνική πλατφόρμας, το οποίο μάλλον, θεωρείται επιτυχημένο και θα υιοθετηθεί και από τη Γαλλική Συμβολαιογραφία”, επεσήμανε ο κ. Δουμουλάκης, τονίζοντας πως ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος που επισκέφτηκε τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της πλατφόρμας, θεωρεί ιδιαίτερα επιτυχημένο το σύστημα. “Ση Μεσσηνία έχουν πιστοποιηθεί τέσσερις συνάδελφοι που δε φαίνεται να επαρκούν, ενώ τελευταία, μας πιέζει και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), να ξεκινήσουμε και τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που προσπαθούμε να αποφύγομε ελπίζοντας πως θα αναλάβει η Αθήνα”, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τους πλειστηριασμούς που αποδεικνύουν πόσο άσχημη είναι για πολλούς Έλληνες πια, η κατάσταση, αίσθηση προκαλούν και οι αποποιήσεις κληρονομιάς.

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗΤΩΝ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ!

Η νέα πραγματικότητα της κρίσης δημιουργεί ουρές στα Ειρηνοδικεία, με τους κληρονόμους, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα βάρη και τις υπέρογκες «αποτιμήσεις» των περιουσιών, να αναγκάζονται να αποποιηθούν οικογενειακά ακίνητα, καθώς ο αριθμός αυτών, αυξήθηκε κατά 333% σε σχέση με το 2013. Εκείνη τη χρονιά λοιπόν, το 2013 που ήταν και πάλι, εντός κρίσης, καταγράφηκαν 29.199 αποποιήσεις κληρονομίας, ενώ όσο η ύφεση εδραιωνόταν, αυτές αυξάνονταν με μαθηματική πρόοδο.

  • Το 2014 καταγράφηκαν 41.388 αποποιήσεις
  • Το 2015 έφτασαν τις 45.628
  • Το 2016 καταγράφηκαν 54.422 και
  • το 2017 ο αριθμός εκτοξεύτηκε στις 130.000!
Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.