ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ Μεσσηνίας: Μετά την κάλπη… όλοι φίλοι με ευχάριστη «έκπληξη» τη μεγάλη συμμετοχή!

0

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ

 Ολα… μέλι – γάλα, και πάλι στη Μεσσηνία, μετά τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, από τις οποίες μοναδικός νικητής, αναδείχθηκε ο κόσμος της, που φαίνεται να συσπειρώνεται ξανά, γύρω από το κόμμα, ενόψει και των εκλογικών αναμετρήσεων που πλησιάζουν.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Οι προεκλογικές παρενέργειες… έδωσαν τη θέση τους στην επιτυχία της συμμετοχής, με το «στοίχημα» αυτό να κερδίζεται και να αναδεικνύεται στο μοναδικό, σχεδόν απόλυτα υγιές κομμάτι το κόμματος στο νομό, φέρνοντας τα αποτελέσματα σε… δεύτερη μοίρα! Χαρακτηριστικό άλλωστε, σε επίπεδο Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ), είναι το παράδειγμα της «μάχης» ανάμεσα στους δύο υποψήφιους προέδρους, που χαρακτηρίστηκε ποικιλότροπα και σχολιάστηκε ιδιαίτερα, σε γενικότερο πολιτικό επίπεδο. Κομματικά «στρατόπεδα», πρόεδροι, φίλοι και… εχθροί, με κυρίαρχο μέσα σε όλα, έναν… κοριό ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, τον «κοριό» της Περιφέρειας Πελοποννήσου , στο… φόντο της υπόθεσης του οποίου «παίχτηκε» όλο το… παιχνίδι και ίσως και να κρίθηκε, τελικά, και το αποτέλεσμα!  Μετά την καταγγελία στις εισαγγελικές Αρχές, της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, για ενδεχόμενη υποκλοπή των συνομιλιών της στο γραφείο της και τον «κοριό» που εντοπίστηκε τελικά, οι πολιτικές εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Η Ελένη Αλειφέρη μαζί με τον πρώην πια, θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Περικλή Μαντά, αποπέμφθηκε από τον περιφερειάρχη, λόγω του γεγονότος ότι δεν τον ενημέρωσαν για τις υποψίες τους, πριν το θέμα φτάσει στη δικαιοσύνη με τους δύο υποψηφίους να «μοιράζονται». Η πρώην και νεοεκλεγείσα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νατάσσα Κυριακοπούλου, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των στελεχών της ΝΔ και αντιπεριφερειαρχών, βάλλοντας μάλιστα με δηλώσεις της στον διευθυντή Ενημέρωσης της τηλεόρασης Best Θέμη Κανελλόπουλου, κατά του Πέτρου Τατούλη. Αντίθετα, ο Παναγιώτης Τζαβάρας, φάνηκε να στήριξε τον περιφερειάρχη, αφού όπως δήλωσε στο γνωστό δημοσιογράφο,  από την στιγμή που δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα, δεν μπορεί κανείς με υποθέσεις να πάρει θέση… «Σίγουρα θα υπάρξει τοποθέτηση,  όταν θα υπάρξει το πόρισμα αυτής τη διαδικασίας…”, δήλωνε ο κ. Τζαβάρας, ο οποίος ερωτήθηκε επίμονα, όμως δεν απάντησε, παίρνοντας ξεκάθαρα, αποστάσεις από την… πλευρά Αλειφέρη – Μαντά! Αντίθετα, κάτι περισσότερο από ξεκάθαρη και προφανέστατα εντελώς διαφορετική, ήταν η θέση της Νατάσσας Κυριακοπούλου, η οποία δήλωσε με νόημα πως «δεν περίμενα κανένα πόρισμα για να κρίνω την αξιοπιστία της κας Αλειφέρη και ας μην υπήρξα ούτε υπάλληλός της, ούτε συνεργάτης της στην Περιφέρεια»! Οι δηλώσεις αυτές της Νατάσσας Κυριακοπούλου, όχι μόνο φωτογράφισαν τον συνυποψήφιό της, αλλά άνοιξαν… τον ασκό του Αιόλου! «Γιατί να περιμένουμε ως ΝΟΔΕ το πόρισμα για να τοποθετηθούμε; Ο κ. Τατούλης, όταν ζήτησε από τον κ. Μαντά και την κα Αλειφέρη να παραιτηθούν, είχε κάποιο πόρισμα; Συνεπώς, όλα δείχνουν ότι καλώς πράξαμε και σταθήκαμε δίπλα στα στελέχη μας, αφού αυτό ήταν το ηθικό μας καθήκον», ανέφερε η κα Κυριακοπούλου, η οποία όμως, χθες, μια ημέρα μετά την εκλογή της και με αφορμή την ανάδειξη των αποτελεσμάτων, φαίνεται πως… ξέχασε την προεκλογική κόντρα, βάζοντας τις όποιες διαφορές στο «χρονοντούλαπο», συγχαίροντας τον Παναγιώτη Τζαβάρα και δηλώνοντας πως θα η επόμενη μέρα, θα τους βρει όλους μαζί να εργάζονται για έναν κοινό σκοπό.

«ΜΕΛΙ – ΓΑΛΑ» ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ…

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήρθαν και πήραν μέρος σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Ευχαριστώ πολύ και προσωπικά, αφού για ‘μένα είναι ιδιαίτερη τιμή που με επέλεξαν για άλλη μια φορά πρόεδρο της ΝΟΔΕ», δήλωσε η Νατάσσα Κυριακοπούλου, η οποία ευχαρίστησε επίσης, τους δικούς της ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα της, τις δύσκολες αυτές ώρες, όπως είπε, κάνοντας λόγο για μια σκληρή αναμέτρηση δύσκολη και εστιάζοντας πια, στην ενότητα και τον κοινό αγώνα! «Η επόμενη ημέρα, μας βρίσκει όλους μαζί! Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ και τον Παναγιώτη Τζαβάρα που έδωσε έναν πολύ ωραίο αγώνα και να πω, πως όλοι μαζί, ενωμένοι, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι να απομακρυνθεί αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση για τη χώρα. Η ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας», δήλωσε η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ, η οποία μετά το αποτέλεσμα, θέλησε να δείξει πως τα έχει καλά με όλους! Με τον κ. Τζαβάρα τον οποίο μέμφθηκε σχεδόν για τη στάση του στην υπόθεση του «κοριού» της Περιφέρειας, αλλά και με τον πρόεδρο φυσικά του κόμματος, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο είχε αναφερθεί και προεκλογικά, αρκετές φορές, ξεκαθαρίζοντας πως πέρα από την πολύ καλή της σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά, αυτό που προέχει, είναι το καλό της παράταξης, ανεξάρτητα από το ποιος έχει τα ηνία της, στα χέρια του. Βέβαια, στον αντίποδα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Τζαβάρας, προεκλογικά, είχε κάνει λόγο, για ανάγκη ανανέωσης, χωρίς ωστόσο να παραδέχεται επίσημα πως αναφέρεται ειδικά στην πρόεδρο της ΝΟΔΕ  και συνυποψήφιά του.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Η Νατάσσα Κυριακοπούλου, ήταν μπροστά σε όλες τις περιοχές, πλην Τριφυλίας, με τον Παναγιώτη Τζαβάρα, ο οποίος «ανήκει» στην πλευρά Μητσοτάκη, έχοντας πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο του κόμματος, να τα πηγαίνει πολύ καλά για πρώτη φορά υποψήφιος, δείχνοντας μια δυναμική, η οποία αναπτύχθηκε, κυρίως, χάρη στη στήριξη μερίδας περιφερειακών συμβούλων, που ταυτίζονται με τον Π. Τατούλη, αλλά και πολιτευτές της Ν.Δ.

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΔΕ
Συνολικά, η Νατάσσα Κυριακοπούλου έλαβε 1.152 και ο Παναγιώτης Τζαβαρας 940. Πιο συγκριμένα, στην Καλαμάτα, η Νατάσσα Κυριακοπούλου έλαβε 542 ψήφους και ο Παναγιώτης Τζαβάρας 511, στη Μεσσήνη, 318 – 194, στην Τριφυλία, 99 – 151, στην Πύλο 89 – 44, στην Οιχαλία 75 – 36 και στη Δυτική Μάνη 47 – 4, αντίστοιχα.
ΜΕΛΗ ΝΟΔΕ
Από τα 9 μέλη της ΝΟΔΕ που εξελέγησαν, πρώτη, αναδείχθηκε η Μαρία Μπετιχαβά με 607 ψήφους και ακολουθούν οι: Αργύρης Μαστοράκης 545, Βασίλης Κουτραφούρης 440, Παντελής Δρούγας 433, Αγγέλα Κοσμά 426, Τάσος Αδαμόπουλος 424, Λίνα Καμαρινοπούλου 341, Μαρίκα Καραμπά 310 και Πόλυ Δημητροπούλου 286.

Comments are closed.