ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι… τελώνες της ανάπτυξης που δεν θα ’ρθει με την έξοδο!

0

Η ανάπτυξη δεν θα ’ρθει αύριο και δεν θα περάσει από την έξοδο. Η ανάπτυξη στέκει εκεί στο τελωνείο της πραγματικότητας. Τελώνες την χρεώνουν και ζητούν να καταβάλλει πολλαπλά τέλη και προσαυξήσεις!

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρου

Τελώνης πρώτος ο τοπάρχης, άλλοτε δήμαρχος κι άλλοτε περιφερειάρχης, που βλέπει την ανάπτυξη σαν ευκαιρία, αλλά και σαν άλλοθι για να συντηρήσει αισθήματα βουλιμίας και να στιλβώσει καρέκλες ραθυμίας!

Τελώνης δεύτερος, η κεντρική διοίκηση, που άνευ σκοπού και σχεδίου τινός, βολοδέρνει στα λύματα της καθημερινότητας, που κύματα γίνονται ανάσχεσης του αυτονόητου!

Τελώνης τρίτος, ο κοινός νομοθέτης, τόσο κοινός, όσο και κοινότυπος και διαταξοβλαβής!

Τελώνης τέταρτος, ο γραφειοκράτης, ο μηδέποτε αξιολογηθείς και διηνεκώς πληκτρολογών εκθέσεις αυτοψίας και πρόστιμα , πανηγυρίζων πάντα το μπαξίσι και τη γυμναστική της οσφυοκαμψίας!

Τελώνης πέμπτος, ο συνδικαλιστής που μισθώνει την φωνή του με το αζημίωτο!

Τελώνης έκτος, ο πολίτης, εγώ, εσύ και άλλοι πολλοί, που χαρακτηρίζουμε ως βασκανία τη μαστροπεία των συνηθειών μας, που από εξη έγιναν φύση!

Μάταιη η αναζήτηση του όγδοου, του ένατου, κ.λπ., τελώνη!

Μάταιη και η μετακύλιση της ευθύνης στους φαρισαίους.

Και η ανάπτυξη, ματαιωμένη να σαπίζει στην υπόγεια αποθήκη του τελωνείου της ανεπρόκοπης νευρικότητάς μας για το αξημέρωτο αύριο! Που μας θέλει αγρυπνούντες να σπρώχνουμε το σκοτάδι ανοίγοντας δρόμο στον ήλιο και όχι νυσταλέους καταναλωτές συνθημάτων και λοιπών ελευθέρως διανεμόμενων κοινωνικών παραισθησιογόνων!

Comments are closed.