ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας πέρασε με επιτυχία στην ιστορία!

0

Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία. Το Φεστιβάλ έκλεισε στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ με παράσταση Καραγκιόζη από τον Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο και την ομάδα του, ενώ το μουσικό φινάλε πραγματοποίησαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας με επικεφαλής τους την καθηγήτρια Εύη Ντινοπούλου. Ένα βίντεο του Νίκου Τζαβάρα συνόψισε το Φεστιβάλ, με εικόνα από και ήχο από όλες τις παραστάσεις

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας διοργάνωσε η Πειραματική Σκηνή, υπό την αιγίδα και με την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και με συνδιοργανωτές την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, το μεταfestival, τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.
Η Λέττα Πετρουλάκη, αποτιμώντας το Φεστιβάλ, εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο κόσμος το αγκάλιασε και πάρα πολλά σχολεία παρακολούθησαν τις παραστάσεις του τα πρωινά. Δόθηκαν παραστάσεις καταπληκτικές και το κοινό είδε πράγματα που δεν είχε ξαναδεί.
Επίσης, μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ υπήρξε η φιλοξενία του προς όλους τους συντελεστές, οι οποίοι ήλθαν από άλλες περιοχές. Ήταν ακόμη μία απόδειξη ότι η Καλαμάτα μπορεί να υποδεχθεί και να υποστηρίξει μεγάλες εκδηλώσεις
Σημειώνεται ότι με εντολή του Προέδρου της ΕΡΤ Χρήστου Λεοντή ήλθε στην Καλαμάτα συνεργείο της ΕΡΤ, για να μαγνητοσκοπήσει στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ.

ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στην Καλαμάτα ήλθαν για το Φεστιβάλ κουκλοπαίκτες, καθ’ ομάδες και σε ατομική βάση, από άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Εύβοια, ενώ υπήρξε εκπροσώπηση της Ισπανίας και της Ουκρανίας.
Πραγματοποιήθηκαν 9 εργαστήρια, με θαυμάσια αποτελέσματα και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν πράγματα που μέχρι στιγμής τους ήταν άγνωστα. Επίσης, το μεσημέρι της Κυριακής 13 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε ανοικτό εργαστήριο στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το οποίο παρακολούθησαν δεκάδες παιδιά.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΟΚΟΥΚΛΕΣ

Ιδιαίτερο γεγονός υπήρξε η παρέλαση με γιγαντόκουκλες, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, από το κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας μέχρι την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ. Την εκδήλωση, η οποία έκανε μεγάλη εντύπωση και συγκέντρωσε πολλούς θεατές, κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Η κα Πετρουλάκη τόνισε πως η Πειραματική Σκηνή θα κάνει απολογισμό και θα επεξεργασθεί τα πάντα, με στόχο – μεταξύ άλλων – να διορθώσει τις όποιες αβλεψίες. Πρόθεσή της είναι να συνεχισθεί το Φεστιβάλ στο μέλλον, κάτι για το οποίο είναι αναγκαία η εξεύρεση πόρων.
Η κυρία Πετρουλάκη εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δήμο Καλαμάτας και προς όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές, ιδίως δε προς τους δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι βοήθησαν με διάφορους τρόπους στην προετοιμασία και διενέργεια του Φεστιβάλ και αποτελούν το στήριγμα των διοργανωτών για το μέλλον.

 

Comments are closed.