ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση στο κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας για τη δωρεά μυελού των οστών

0

ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ που είναι καθημερινό φαινόμενο, ο απόηχος φρικτών πράξεων ανθρώπινης βίας, δυστυχίας, πείνας και εξαθλίωσης, το ατομικό συμφέρον επικρατεί επί του συλλογικού, και το προσωπικό όφελος κυριαρχεί επί του κοινωνικού, η ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος σήμερα, συνιστά μια σύγχρονη αναγκαιότητα που στηρίζει τον κοινωνικό βίο.

Ισως… να μήν μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα σ’αυτή τη γή, αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε μικρά πράγματα με μεγάλη Αγάπη.

Κάθε χρόνο στην χώρα μας εκδηλώνουν κάποιον καρκίνο στο αίμα τους περίπου 5.000 άνθρωποι.

Η λευχαιμία είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία.

Για τους περισσότερους ασθενείς η μόνη τους ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών… δηλαδή  εμείς!

Οι Λιμενικοί με αυτοθυσία καθημερινά σώζουν ζωές στη θάλασσα. Μπορούν όμως να σώσουν και ζωές  χαρίζοντας  λίγα γιαυτούς αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα, αλλά πολλά και σωτήρια για κάποιον συνανθρωπό τους.

Με αυτές τις σκέψεις ο λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και οι λιμενικοί, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα δωρεας μυελού των οστών από τον Ιωάννη Αδαμόπουλο, διευθυντή του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Στην ενημέρωση συμμετείχαν και τα μέλη του Συλλόγου «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», Αναστασία Γαληνέα και ο σημαιοφόρος το Λιμενικού Σώματος Γιώργος Σπυρόπουλος. Πολλοί γράφτηκαν στη παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή να τους καλέσουμε σύντομα να δωρίσουν μυελό των οστών γαι να χαρίσουν ζωή σε ένα συνάνθρωπό τους.

Comments are closed.