ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Φοινικούντα διοργανώνει στις 20 Μαΐου τον «Λαϊκό δρόμο» FinikoundaRUN2018

0

ΣΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΣΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Μια συναρπαστική διαδρομή θα διανύσουν όσοι λάβουν μέρος στο «Λαϊκό Δρόμο» FinikoundaRUN2018»την Κυριακή 20 Μάιου που περιλαμβάνει αγωνίσματα 10.000μ , 5.500μ, 1000μ και 100μ (τζούνιορ).
Τον αγωνιστικό παλμό των δρομέων θα συντροφεύει η πανέμορφη και ξακουστή ακτογραμμή της περιοχής που έχει αγαπηθεί και έχει δοξαστεί στο πανελλήνιο αλλά και στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια φορέων, εθελοντών, αθλητών και χορηγών με στόχο την προβολή του τόπου αλλά και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος.laikos-dromos-foinikoynta-sima
Τον αγώνα διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοινικούντας σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου- Νέστωρος και αθλητικά σωματεία καθώς και εθελοντές.
Στην ψηφιακή προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμμετέχει και ο φορέας ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται» .
Για την ασφαλή διεξαγωγή θα μεριμνήσει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος.
Θα χρησιμοποιηθούν 50 εθελοντές τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό και η τοπική αστυνομία. Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι/ες οι δρομείς καθώς και t-shirt.

ΑΓΩΝΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Τα αγωνίσματα πραγματοποιούνται σε δημόσιο δρόμο. Οι αθλητές,με φόντο το γαλάζιο της Θάλασσας θα αγωνιστούν σε διαδρομές ανάμεσα στις βραβευμένες παραλίες της περιοχής, στον γραφικό οικισμό του χωριού και στους παραδοσιακούς ελαιώνες.
Τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν 10.000μ , 5.500μ, 1000μ και 100μ (τζούνιορ). Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι/ες οι δρομείς καθώς και t-shirt.
Κατά την διάρκεια των διαδρομών θα υπάρχουν περίπτερα με νερά, ισοτονικά ποτά και παρατηρητές. Η χρονομέτρηση θα γίνεται ηλεκτρονικά RFIDchip (Race Result TimingSystem)
Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για τα 10 κ 5 km, 3 ευρώ για τα 1000m και δωρεάν για το παιδικό. Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα από της 7:30 π.μ έως 9:30 π.μ
Τα αγωνίσματα( εκτός από τα 100m) θα εκκινήσουν στις 10:00 πμ απ την Πλατεία της παραλίας Φοινικούντας σε ομάδες ανά αγώνισμα
Οι Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν :
• Στη φόρμα επικοινωνίας του website www.finikoundarun.gr
• Στο e-mail: info@finikoundarun.gr
• Στα τηλέφωνα 00306972575431 και 00306946749310
• Στην σελίδα του Facebook FinikoundaRun
Για την καλύτερη διεξαγωγή του Αγώνα προτείνεται η προεγγραφή με τους παραπάνω τρόπους. Οι τελευταίες εγγραφές (περιορισμένος αριθμός 30-50) θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της αφετηρίας από 07:30 έως 9:30.
● Στο Αγώνισμα των 10.000m δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/ες πάνω από 16 ετών. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή Πλατεία Φοινικούντας, θα κινηθεί κατά μήκος της παλιάς εθνικής Φοινικούντας –Μεθώνης , θα συναντηθεί με την νέα Επαρχιακή οδό και θα συνεχίσει έως την παραλία Κουμπάρες όπου και θα πραγματοποιείται αναστροφή γυρίζοντας πίσω περνώντας από την παραλία Ανεμόμυλος και έπειτα απ την Αγορά του χωριού τερματίζοντας πάλι στον χώρο της αφετηρίας. Οι κατηγορίες θα είναι Άντρες/Γυναίκες έως 39 ετών, 40-49, 50-59 και 60+. Οι πρώτοι του αγώνα θα λάβουν κύπελλο και οι πρώτοι τρείς ανά κατηγορία μετάλλιο.
● Στο Αγώνισμα των5.500μ. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή Πλατεία Φοινικούντας, θα κινηθεί κατά μήκος της της παλιάς εθνικής Φοινικούντας –Μεθώνης , θα συναντηθεί με την νέα Επαρχιακή οδό, θα περάσει απ την παραλία Ανεμόμυλος και θα τερματίσει στην Αφετηρία περνώντας μέσα από την Αγορά της Φοινικούντας. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι γενικής Άνδρες/Γυναίκες. Κύπελλο θα λάβουν η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος άνδρας και μετάλλιο οι τρείς πρώτοι/ες
● Στο Αγώνισμα των 1000μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/εςέως 15 ετών. Η διαδρομή θα είναι ο γύρος της Φοινικούντας. Οι κατηγορίες θα είναι Δημοτικό/Γυμνάσιο. Η αφετηρία/τερματισμός θα είναι η παραλιακή Πλατεία, Κύπελλο θα λάβει ο πρώτος και μετάλλια πρώτοι τρείς Δημοτικού και Γυμνασίου.
● Στο Αγώνισμα των 100μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδάκια έως 7 ετών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Από 7.30 έως 9.30 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου
Ώρα 10:00 εκκίνηση
Ώρα 12:00-12:30 απονομές
Ώρα 13:00 Λήξη διοργάνωσης
● Χρήσιμες πληροφορίες έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα www.finikoundarun.gr

Comments are closed.