ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέχρι το τέλος του μήνα οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ που… ανοίγει πολλούς δρόμους στους αποφοίτους του!

0

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ξεκίνησε μέσω Διαδικτύου, η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή, ανανέωση ή μεταγραφή στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) και της Καλαμάτας, με το ενδιαφέρον των μαθητών να είναι μεγάλο, καθώς  όχι μόνο έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη γνώση, αλλά και τη δυνατότητα να σπουδάσουν, χάρη στην ποσόστωση. «Τα Εσπερινά Λύκεια, Γενικά ή ΕΠΑΛ ήταν απαξιωμένα, με τη διαφορά αυτή, να έχει αμβλυνθεί τα τελευταία χρονιά, όπου παρατηρούμε και μαθητές με δυνατότητες να επιλέγουν την Εσπερινή Εκπαίδευση», δήλωσε ο διευθυντής Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλαμάτας, Γιώργος Κουρούπης, τονίζοντας πως η δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μαζί με τη Μαθητεία, έχει δώσει… ώθηση στο θεσμό, η οποία αναμένεται να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, όταν θα μειωθεί η θητεία, από τέσσερα, σε τρία χρόνια!

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

«Τα μαθήματα, γίνονται απογευματινές ώρες με μειωμένο ωράριο, από τις 6:10 έως τις 9:45, ώστε να υπάρχει δυνατότητα φοίτησης σε όλους και κυρίως στους εργαζομένους», ανέφερε η φιλόλογος, Κασσιανή Κατσογιάννη, επισημαίνοντας πως χορηγείται απολυτήριο, ισότιμο με του Γενικού Λυκείου και πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4. «Όσοι κατέχουν απολυτήριο Λυκείου ή ισοδύναμο τίτλο, μπορεί να εγγραφούν στη Β ΄ τάξη για απόκτηση μόνο, πτυχίο ειδικότητας, με λιγότερες ώρες παρακολούθησης», εξήγησε η κα Κατσογιάννη, τονίζοντας ότι το σχολείο, παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια με ποσόστωση 5% και στα ΤΕΙ με ποσόστωση 20%, με Πανελλήνιες εξετάσεις, ειδικές για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, ενώ μπορεί να εισαχθούν επίσης, στις Σχολές Αστυφυλάκων, Πυροσβεστικής και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. «Για τους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ, υπάρχει  επιπλέον ποσόστωση 1% για είσοδό τους στα ΤΕΙ και τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού., ενώ ένα ακόμη πλεονέκτημα, είναι η προαιρετική φοίτηση στο μεταλυκειακό έτος, την τάξη Μαθητείας, για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5, αντίστοιχο του ΙΕΚ», δήλωσε, με την οικονομολόγο, καθηγήτρια Όλγα Καρακωνσταντίνου, να αναφέρεται στις πολλές ειδικότητες.

ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

  • Πληροφορικής, με ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
  • Μηχανολογίας με ειδικότητες: Μηχανικός Τεχνικών Εγκαταστάσεων Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και Τεχνικός Οχημάτων
  • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού με ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων
  • Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητα: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας με ειδικότητα: Αισθητικής Τέχνης
  • Εφαρμοσμένων Τεχνών με ειδικότητα: Συντήρηση Έργων Τέχνης

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Λεπτομέρειες για τις εγγραφές, έδωσε ο καθηγητής Πληροφορικής, Γιώργος Βασιλόπουλος. «Εγγραφή, ανανέωση ή μεταγραφή στο σχολείο, γίνεται με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι το τέλος του μήνα στην εφαρμογή: e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία, έχοντας τους κωδικούς taxisnet», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος, τονίζοντας πως οι ανήλικοι μαθητές, καθώς και οι ενήλικες που είναι προστατευόμενα μέλη, μπορούν να εισέλθουν με τους κωδικούς των γονέων τους. «Όποιος δυσκολευτεί, μπορεί να προσέλθει στο σχολείο, κάτι που πρέπει να κάνει και για την οριστικοποίηση της εγγραφής, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά», είπε ο Γιώργος Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας πως οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2721025807 και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του σχολείου και το λογαριασμό του, στο facebook.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.