ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέες σοβαρές καταγγελίες Γόντικα κατά της Περιφέρειας για παρανομίες και αδιαφάνεια δαπανών!

0

Χειμαρρώδης κατά της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου και ειδικότερα, κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, ήταν για μια ακόμη φορά χθες, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκος Γόντικας.

Ο κ. Γόντικας, από την Τρίπολη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατήγγειλε τον περιφερειάρχη για αδιαφάνεια και  κακοδιαχείριση, ενώ πέραν του ζητήματος της προβολής και των πολλών εκατομμυρίων που διατίθενται σε αυτήν την κατεύθυνση, τον κατηγόρησε και για το γεγονός ότι στρέφεται ενάντια σε Μέσα Ενημέρωσης, τη στιγμή που… κλείνει το μάτι, όπως είπε, στην κυβέρνηση. Αρχικά, μίλησε με παραδείγματα για τα χρήματα που χρωστά η Περιφέρεια, τη στιγμή που δικηγόροι για κάποιες από τις υποθέσεις της –και όχι μόνο-  σπεύδουν στη δικαιοσύνη για να πληρωθούν! «Όταν φτάνουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας, οι σύμβουλοι που έχει ορίσει ο κ. Τατούλης, οι Αναπτυξιακές Εταιρίες και οι δικηγόροι που ορίζει κατ’ επιλογήν της, η Διοίκηση της Περιφέρειας, να πηγαίνουν στα Δικαστήρια για να πληρωθούν με διαταγές πληρωμής, καταλαβαίνετε ότι κάτι δεν πάει καλά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», δήλωσε ο κ. Γόντικας, τονίζοντας πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, αρνούνται να πληρώσουν τους συγκεκριμένους δικηγόρους, γιατί ξέρουν πολύ καλά, πως υπάρχουν παρατυπίες. «Είναι παράνομο να έρχεται ο κ. Τατούλης και να ορίζει με απόφασή του, δικηγόρο, όταν δεν υπάρχει έκτακτος λόγος και όταν δεν υπάρχει βλάβη των συμφερόντων της Περιφέρειας. Λέει ψέματα η κα Νικολάκου, ότι αυτές οι αποφάσεις είναι της Οικονομικής Επιτροπής. Είναι αποφάσεις Τατούλη, που έρχονται μετά, για έγκριση στην Επιτροπή και δεύτερον, δεν έχει να κάνει με προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου», τόνισε ο Νίκος Γόντικας, επισημαίνοντας πως κάποιοι δικηγόροι, μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα δικαστήρια και να παίρνουν τις διαταγές πληρωμής, όμως αυτό, δεν μπορεί να το πράξουν όλοι! «Αυτή η… φτωχολογιά που τους χρωστάνε 13 εκατ. ευρώ, βενζινάδικα που δεν πληρώνουν καύσιμα, καταστήματα με φωτοτυπικά, χαρτικά κ.πλ. τι θα γίνει με αυτούς; Πέρυσι, διατέθηκε πάνω από 1 εκατ. ευρώ για τη νομική υποστήριξη της Περιφέρειας και δεν μπορεί ο κ. Τατούλης και η Περιφερειακή Διοίκηση, με αδιαφανείς και ρουσφετολογικές επιλογές, να διαλέγουν από το… πουθενά δικηγόρους», επεσήμανε, μιλώντας με ονοματεπώνυμο και για τη στάση του περιφερειάρχη απέναντι σε συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης.

Η ΟΠΤΙΚΗ ΓΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΑΤΟΥΛΗ – ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«Ο κ. Τατούλης, έχει πάρει ολισθηρό κατήφορο, με εξώδικα και αγωγές, ενάντια στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενάντια στα Μέσα, που τον έβγαλαν περιφερειάρχη το 2010 και το 2014. Πρόκειται για απόπειρες εκβιασμών και χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης. Αν στη μια μεριά βάλετε αυτήν την προσπάθεια εξόντωσης, χειραγώγησης και εκβιασμού κάποιων Μέσων και από την άλλη τα εκατ. ευρώ σε κάποια Μέσα «μαϊμού» για την προβολή της Περιφέρειας και το «λιβάνισμα» του κ. Τατούλη και της Περιφερειακής Αρχής, καταλαβαίνετε για ποιους όρους αντιπαράθεσης και ανταγωνισμού μιλάμε, μπροστά… στις εκλογές. Μόνο το γεγονός ότι με τα…  πλασαρίσματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κάνει ο κ. Τατούλης τελευταία και τα 3 εκατ., που δόθηκαν από το υπουργείο, για την προβολή της Περιφέρειας, νομίζω πως είναι αρκετό, για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του», δήλωσε μεταξύ άλλων με νόημα ο Νίκος Γόντικας.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.