ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη χώρα… μπάτε σκύλοι αλέστε!!!

0

ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ που στα μέλη της «ευπαθούς» ομάδας τσιγγάνων, ρομά τους λέμε τώρα, πολλές φορές θα ήταν φρόνιμο να ζητάς και ποινικό μητρώο πριν παράσχεις την οποιαδήποτε υπηρεσία ή βοήθεια, εμείς, ως Πολιτεία, τα κάνουμε, σχεδόν όλα, άνευ προϋποθέσεων…!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

Διαβάζοντας την ανακοίνωση Συλλόγου Διδασκόντων προς τους γονείς (που προφανώς αποτελεί οδηγία του υπουργείου Παιδείας), την ώρα που για τα παιδιά εργαζόμενων γονέων, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, κ.λπ., απαιτούνται δικαιολογητικά, όταν πρόκειται για τσιγγάνους, η ανακοίνωση είναι σαφής: «Η εγγραφή των μαθητών ρομά στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, γίνεται χωρίς προϋποθέσεις»!

Βεβαίως, δικαιολογητικά, όπως διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας την ανακοίνωση, δεν απαιτούνται ούτε για παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων, μονογονεϊκών γονέων με χρόνιες παθήσεις, ενταγμένων σε προγράμματα απεξάρτησης ή φυλακισμένων, πολιτών τρίτων χωρών.

Όσο ρατσιστικό κι αν ακούγεται αυτό στις μέρες μας, ως γονείς, πολλές φορές αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε στον «ρατσισμό» για να προστατεύσουμε τα δικά μας παιδιά που όσο περνά ο καιρός φαντάζουν… παιδιά ενός κατώτερου θεού… ή (πρωθ)υπουργικού Συμβουλίου!

Πρόκειται για δυο μέτρα και δυο σταθμά που επιτρέπουν σε «ευπαθείς» ομάδες, όπως οι ρομά, ανεξέλεγκτα, να απολαμβάνουν πολλαπλά προνόμια και οφέλη, την ώρα που θα έπρεπε να τους επιβληθούν όσα μέτρα επιβάλλονται σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας…!

Δεν γίνεται οι μεν να σηκώνουν το βάρος των δε …εσαεί και χωρίς αποτελέσματα μετρήσιμα στον τομέα της κοινωνικής ένταξης και της συμμόρφωσής τους με τη νομιμότητα!

Εφόσον η κυβέρνηση της Αριστεράς πραγματεύεται την αλλαγή σε τούτο τον τόπο, δεν πρέπει να πηγαίνει με την πεπατημένη, αλλά αντίθετα στο ρεύμα των συμφερόντων που τελικά, φαίνεται να… υπηρετεί και η ίδια!

Τι να λέμε όμως τώρα… σε μια χώρα, που όταν λες «ναι», εννοείς «όχι» και όταν προπαγανδίζεις το «ΟΧΙ», εννοείς το «ΝΑΙ», όπως στο δημοψήφισμα του 2015, ειρήσθω εν παρόδω, όπου μας φόρτωσαν το Γ΄ και επαχθέστερο Μνημόνιο, προεγκρίνοντας και μέτρα λιτότητας (Δ΄ Μνημόνιο), την ώρα που προπαγανδίζεις την «καθαρή έξοδο» και την επανάκτηση της κυριαρχίας, όταν την έχεις υποθηκεύσει για 100 χρόνια! Ελλάς το μεγαλείο σου…

Υ.Γ.: Βεβαίως δεν ασπαζόμαστε λογικές του τύπου «γύφτοι είναι σκοτώστε τους» γιατί γνωρίζουμε ότι η Πολιτεία διαχρονικά έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση των τσιγγάνων! Πάντα ήθελε και θέλει να έχει σε «ομηρεία» τη συμπαθή αυτή πληθυσμιακή ομάδα στο πλαίσιο του πελατοκεντρικού συστήματος! Ετσι όμως τους ώθησε ουσιαστικά στην κατάσταση που ζουν ακόμη και σήμερα καθιστώντας τους επιδοματούχους και ανεχόμενη, εν πολλοίς, σε βάρος της κοινωνίας την παραβατικότητά τους, η οποία «ποιοτικά»  έχει αναβαθμιστεί και κινείται πλέον στη σφαίρα της εγκληματικότητας! Δυστυχώς, αυτή είναι η Ελλάδα!…

Comments are closed.