ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την Κυριακή στο 7ο Δημοτικό Καλαμάτας: Τράπεζα Αίματος «Σταγόνα Ζωής» και δωρεά μυελού των οστών

0

Η ΠΡΩΤΗ εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών που πραγματοποιείται με αφορμή την Ίδρυση Τράπεζας Αίματος με τίτλο “ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ” θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 10 π.μ.

Την πρωτοβουλία και διοργάνωση της εκδήλωσης έχει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Εκπαιδευτική Κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου. Μέλη της Τράπεζας Αίματος του Σχολείου μπορούν να γίνουν όλοι όσοι συμμετέχουν στις τακτικές αιμοδοσίες που θα πραγματοποιούνται. Στο χώρο του Σχολείου θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα παιδιά με παιχνίδια γύρω από το θέμα της αιμοδοσίας όπως:

– Κρυπτόλεξο, παζλ, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομία.

Ο Σύλλογος καλεί παιδιά και γονείς να συνεχίσουν την αλυσίδα της ζωής και να χτίσουν σταγόνα σταγόνα  την Τράπεζα Αίματος προωθώντας την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στο συλλογικό και το κοινωνικό περιβάλλον.

«Την Κυριακή, λοιπόν, ιδρύουμε την δικιά μας Τράπεζα Αίματος με τίτλο «ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ», αναφέρει στην πρόσκλησή του ο Σύλλογος.

Την δράση υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά τα Κέντρα Ξένων γλωσσών της Κέλλυς Μακρόπουλου.

Comments are closed.