ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Σκοπιανό είναι επιλύσιμο πρόβλημα

0

ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει κάτι ιδιαίτερο εναντίον των Σκοπίων, διότι ουσιαστικά σπάνια ένας Έλληνας θα βρεθεί μ’ έναν Σκοπιανό. Σίγουρα υπάρχουν φανατικά στοιχεία στα Σκόπια, αλλά αποτελούν μία πολύ μικρή μειονότητα και δεν έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν ένα ολόκληρο κράτος, όσο μικρό κι αν είναι αυτό. Έτσι δεν υπάρχει μία σοβαρή αντιπαράθεση, όπως έχουμε παραδείγματος χάρη με την Τουρκία. Έτσι το θέμα του Σκοπιανού είναι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών.

Του ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ*

ΕΙΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, λανθασμένη η προσέγγιση των ατόμων που θεωρούν ότι δεν μπορεί να λυθεί. Ξεχνούν βέβαια το παράδειγμα της σημαίας που άλλαξε χάρη στο σθένος και την πίστη που βάλαμε. Η επίλυση του Σκοπιανού είναι θέμα θέλησης και είναι βέβαια πιο εύκολη από την επίλυση του Κυπριακού, το οποίο έχει ένα τρομερό υπόβαθρο που αγγίζει ακόμα και την έννοια της γενοκτονίας.

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ είναι ένας λαός θύμα του κομμουνισμού που έχει αναπτύξει το σύνδρομο της Στοκχόλμης προς αυτόν. Ενώ είναι αυτή η βαρβαρότητα που έσβησε ίχνη παράδοσης και θρησκείας, είναι πάνω σε αυτή που βασίζονται για να πλαστογραφήσουν την ιστορία. Έχουν βέβαια και την αποτελεσματικότητα της Σοβιετικής Ένωσης όσον αφορά στην αλλοίωση της ιστορίας όταν δεν κατάφερε να τη δολοφονήσει.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ γελοίο να ακούμε ότι το Σκοπιανό δεν είναι ένα επιλύσιμο πρόβλημα, αντιθέτως η λύση είναι εφικτή, διότι υπάρχει κυρίαρχη στρατηγική για την Ελλάδα. Αρκεί να ενεργοποιηθεί και να μη σπαταλάμε χρόνο σε παιχνίδια τζόγου με ιδεολογίες του παρελθόντος που είναι ανίκανες να προσφέρουν έργο στην Ανθρωπότητα, επειδή είναι θρησκείες βαρβαρότητας.

  • Ο Νίκος Λυγερός είναι πανεπιστημιακός καθηγητής στη Γαλλία και στρατηγικός αναλυτής

 

Comments are closed.