ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα… ύψη η χαρά πολλών μαθητών που συμμετείχαν στους αγώνες κατασκευής υδροπυραύλων!

0

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν χθες, στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας, οι πρώτοι μαθητικοί αγώνες κατασκευής υδρο-πυραύλων, με τίτλο «Water rocket challenge 2018».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από όλο το νομό, επιδόθηκαν… στο πέταγμα υδροπυραύλων, διασκεδάζοντας με τις αυτοσχέδιες αυτές κατασκευές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες σε Ευρώπη και Αμερική.

Οι κατασκευές, προσφέρουν διαθεματικές και διεπιστημονικές δυνατότητες βιωματικής μάθησης, καθώς τα παιδιά, αξιοποιούν στοιχεία και εφαρμογές επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών, καλλιεργώντας τις δεξιότητές τους, μέσα από τη διαδικασία της κατασκευής και της εκτόξευσης. Παράλληλα, οι υδροπύραυλοι, προσφέρονται και για την καλλιέργεια κοινωνικών και πολιτισμικών δεξιοτήτων, μέσα από τη διαδικασία της ομάδας και της επικοινωνιακής στήριξης του εγχειρήματος. Συνολικά, στους αγώνες, συμμετείχαν 24 μαθητικές ομάδες και απονεμήθηκαν μετάλλια για αρκετές κατηγορίες των αγώνων, με τρία βραβεία στην καθεμιά, είναι οι εξής.

Συγκεκριμένα, για το μέγιστο ύψος τροχιάς πυραύλου, τον σχεδιασμό και κατασκευή πυραύλου, σχετικά με τεχνικά θέματα, ανάλυση και επίλυση προβλημάτων, το σήμα της ομάδας, το όνομα της αποστολής και το σύνθημα, ως προς τις ιδέες, την αισθητική και τον πολιτισμό που προάγουν, αλλά και το βίντεο ομάδας, σχετικά με την τεκμηρίωση και την ανάδειξη θεμάτων συνεργατικότητας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.