ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επανατοποθέτηση των Seatrac στην Καλαμάτα για εξυπηρέτηση των ΑμεΑ σε παραλίες

0

Τοποθετήθηκε στην παραλία νότια της Ανάστασης ο μηχανισμός Seatrac, καθώς και εκείνος στην ακρογιαλιά της Καλαμάτας, πλησίον του Filoxenia. Με τους μηχανισμούς αυτούς, είναι δυνατόν να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα πολίτες με κινητικά προβλήματα. Οι μηχανισμοί, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου, βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ σήμερα θα συμπληρωθούν με τα αναγκαία επιπλέον τμήματα οι ράμπες πρόσβασης και θα γίνει σύνδεση των ενσωματωμένων στους μηχανισμούς ντους από τη ΔΕΥΑΚ.

Σημειώνεται ότι από 1ης Ιουνίου τους μηχανισμούς Seatrac θα πλαισιώσουν ναυαγοσώστες, οι οποίοι θα διαθέτουν τηλεχειριστήριο για την εξυπηρέτηση των λουομένων που δεν έχουν εφοδιασθεί με το εξάρτημα αυτό.

Επισημαίνεται ότι κατά το 2017 κατεγράφη αύξηση 50% στη χρήση των Seatrac, σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που απέστειλε στο Δήμο Καλαμάτας η «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε. Εταιρεία Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών». Συνολικά, οι δύο μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν 1.706 φορές (αύξηση 50% αθροιστικά), το πρώτο Seatrac στην Ανάσταση 1.169 φορές και το δεύτερο στο Filoxenia 537. Οι χρήσεις ανά ημέρα ήταν συνολικά 14 το 2017.

Αποτέλεσμα της τοποθέτησης των Seatrac είναι να επισκέπτονται την Καλαμάτα τουρίστες με κινητικά προβλήματα από διάφορες περιοχές, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θάλασσα χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ο Δήμος Καλαμάτας, με δαπάνες από Δημοτικούς Πόρους, εγκατέστησε το πρώτο Seatrac στην παραλία του Ιερού Ναού Ανάστασης, ενώ το 2017, με δαπάνες του Δήμου και των χορηγών Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης και ξενοδοχείο Filoxenia (Πανελένη ΞΤΑΕ) ομίλου Grecotel, αγοράσθηκε άλλο ένα Seatrac, το οποίο τοποθετήθηκε στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το πρώτο.

Τέλος, ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της αγοράς και εγκατάστασης νέων μηχανισμών Seatrac στα εξής σημεία:

  • Παραλία Μικρής Μαντίνειας
  • Παραλία πάρκου Αλμυρού και
  • Παραλία οικισμού Κορδία.

Στο πλαίσιο του ίδιου αιτήματος χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 184.750,50 €, περιλαμβάνεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Seatrac στο Filoxenia (σκίαστρα, τουαλέτες).
 

Comments are closed.