ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση για την ίδρυση Alliance Française στην Καλαμάτα για προώθηση της Γαλλικής γλώσσας!

0

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε ο Δρ. Eric Pinzelli με συνεργάτες του και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία της Αγγελικής Μήτρου, πρώην συνεργάτιδος του Δήμου και πρώην διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ο κ. Pinzelli επιδιώκει την ίδρυση Alliance Française στην Καλαμάτα, για την προώθηση της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού και την ενθάρρυνση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ της Καλαμάτας – Μεσσηνίας και του γαλλόφωνου κόσμου. Ενημέρωσε δε το Δήμαρχο ότι στην Καλαμάτα και στη γύρω περιοχή κατοικούν περί τα 200 άτομα με γαλλική καταγωγή και υπηκοότητα, μεταξύ των οποίων και οι συνεργάτες του.

Για το θέμα της συγκεκριμένης πολιτιστικής δράσης, ο δήμαρχος Παν. Νίκας είπε ότι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, ώστε να πείσουμε τη Γαλλική Κυβέρνηση να παραχωρήσει το κτήριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου στο Δήμο Καλαμάτας με σκοπό την επισκευή του και τη χρησιμοποίησή του ως Μουσείου της πόλης, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών του Γαλλικού Προξενείου, όπως και φορέων του γαλλικού πολιτισμού. Παρά τις προσπάθειες του Δήμου και την ύπαρξη ολοκληρωμένης μελέτης, το κτήριο έχει αφεθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα ν’ απαξιώνεται συνεχώς και να μετατρέπεται σε χώρο που μπορεί ν’ αποτελέσει και κίνδυνο για την υγεία και την ποιότητα ζωής των περιοίκων.

Comments are closed.