ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκοπιανό, ονοματολογία πάλι, ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ και άλλα θέματα

0

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ρε παιδιά; Λύνεται το Σκοπιανό και θα μας πιάσουν στον ύπνο;

ΚΙ ΑΦΟΥ απορρίφθηκαν πέντε ονόματα, έφτασε ένα έκτο να είναι ως το πιθανότερο να είναι αποδεκτό;

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως ίσως να είναι έτσι, αν βέβαια ληφθούν σοβαρά υπόψιν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

ΤΟ ΠΙΟ ενδιαφέρον πάντως και ιντριγκαδόρικο συγχρόνως είναι πως πέφτουν κι άλλα ονόματα στο τραπέζι «να φαν και οι κότες» κατά το κοινώς λεγόμενο.

ΚΙ ΟΛΑ αυτά ενώ βαδίζουμε προς την Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου όπου και θα κριθούν πολλά σχετικά με το Σκοπιανό και την πρόσφατη ονοματολαγνεία του.

***

ΑΚΟΥΣΕ ουκ ολίγα ο παραιτηθείς πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα όσα είπε στη δήλωση παραίτησής του.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ πάντως είναι πως μια ψήφος στο ΣτΕ νομιμοποίησε την κατάργηση των προσωπικών διαφορών και φέρνει μειώσεις 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

ΓΙΑ την οποία ψήφο ο παραιτηθείς πρόεδρος δεν είπε τίποτα, παρά μόνο επικαλέστηκε «αδιανόητη και απαράδεκτη παραβίαση δικαστικού απορρήτου» και άλλα παρόμοια ηχηρά.

ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ όλα αυτά τους απλούς πολίτες, θα αναρωτηθείτε και όχι άδικα.

Ε, ΛΟΙΠΟΝ οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τα όσα ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ δήλωσε, ούτε βέβαια και τα όσα καπηλευτικά έσπευσαν τα κόμματα και οι φορείς να δηλώσουν.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ενδιαφέρονται και καίγονται για τις επικείμενες μειώσεις συντάξεων και προς αυτούς οφείλουν οι κυβερνώντες να δώσουν απαντήσεις ξεκάθαρες και όχι πολιτικάντικες δικαιολογίες εντελώς φτηνές και απαξιωτικές.

***

ΑΝΟΙΓΕΙ ο δρόμος για φοροελαφρύνσεις λόγω υπερπλεονάσματος;

ΕΡΩΤΗΜΑ όχι ρητορικό που πλέον αιωρείται τις τελευταίες μέρες ενώ συγχρόνως προκύπτει και το ερώτημα: αν μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.

ΤΙΠΟΤΑ δεν αποκλείεται βεβαίως, αν και η καυτή πατάτα των μειώσεων στις συντάξεις λειτουργεί σε βάρος των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

ΟΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ πάντως είναι  αναγκαίες γιατί οι πολίτες δεν αντέχουν πλέον άλλα βάρη και η δυσφορία τους κορυφώνεται.

***

ΚΑΤΙ δεν πάει καλά στα οικονομικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τονίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας κάνοντας καταγγελίες για παρανομίες και αδιαφάνεια στις δαπάνες ενώ συγχρόνως κρίνει αυστηρά τη δικαστική διαμάχη του περιφερειάρχη με ΜΜΕ.

ΤΑ ΟΣΑ ο Γόντικας καταγγέλλει είναι σοβαρά και «εξυπνακίστικες» υπερκφυγές δεν σηκώνουν.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Αρχή  επιβάλλεται να απαντήσει με επιχειρήματα και επί της ουσίας γιατί οι σκιές μένουν και είναι σε βάρος της.

***

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ γιατί ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν δέχθηκε να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον «Κλεισθένη Ι» κι αν όντως χαρακτήρισε το θέμα  της συζήτησης «φανφάρα»  τότε υπέπεσε σε ατόπημα.

ΟΤΙ η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται αναβάθμιση για να αποκτήσει την αναγκαία αμεσότητα, θεωρείται δεδομένο.

ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ  λέγεται «Κλεισθένης Ι» είναι άλλο θέμα.

***

ΚΙ ΕΝΩ ο Τσίπρας απέδωσε εύσημα στον Μητσοτάκη για τις δηλώσεις που έκανε στη Σόφια σχετικά με το Σκοπιανό, το γραφείο Τύπου της ΝΔ κινήθηκε σε πορεία αντιπαράθεσης για άλλη μια φορά εγκαλώντας τον πρωθυπουργό για τη στάση του.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως η συνύπαρξη στο γαλάζιο επίπεδο δεν είναι και το ευκολότερο να γίνει.

ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ άραγε οι γαλάζιοι ινστρούχτορες καρεκλοκράτορες πως με τη στάση τους εκθέτουν τον αρχηγό τους;

ΕΚΤΟΣ βέβαια κι αν αυτός είναι ο στόχος τους, κάτι που δεν πρέπει να αποκλείεται.

ΑΛΛΩΣΤΕ από τους νεοδημοκράτες κήνσορες όλα να τα περιμένει κανείς.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.